Krásný den,
tak sháním informace ohledně zkušeností s porodem a poporodní péči v porodnici Milosrdných bratří v Brně.
Moc díky.
Magda
ahoj Magdi,já rodila u milosrdných bratří,skoro před čtyřmi lety,kamarádka teď v dubnu,obě jsme se shodly na tom, že porodní a šestinedělí,včetně starání se o miminka je výborné.mě tam zachránili život.tak pokud chceš rodit tam doporučuji. Nebo doporučuji i Obilný trh,tam jsem teď pod kontrolou od samého začátku těhotenství a lékaři jsou také výborní a velmi příjemné jednání.Jsme ve stejném týdnu těhotenství,tak přeji ať vše dobře dopadne. Lenka
Miskulicko, já jsem četla minulý týden, že tahle porodnice byla vyhodnocená jako nejlepší v ČR vůbec 😉
Misakulicko, já tam rodila v květnu a byla jsem moc spokojená. Porod byl bez problémů, ale bylo to dřív, tak jsme tam byli nakonec týden kvůli žloutence. Je tam příjemný personál na poporodním - sestřičky, fyzioterapeutky,doktoři, i na novorozeneckém. Pokoje po 3, se soc. zařízením v předsíňce, návštěvy na chodbě. U porodních boxů záleží na tom, kde bude zrovna volno. Některé jsou skoro pokojíky a jiné víc nemocniční, taky s různým vybavením, někde polohovací postel, jinde křeslo nebo vana. Na požádání mi přinesli balón na sezení, který tam zrovna nebyl. WC a sprcha na chodbě pro všechny boxy, ale nebyl problém, nálev nedávali (to jsme si potvrdily s ostatníma ženskýma na pokoji) a ani mě nenapadlo si říkat. Jediný, co možná trochu bylo odfláklé byly instrukce ohledně kojení. Ale bylo tam fakt hodně porodů a asi nestíhali, navíc dostaneš k mimču poučení, když ti ho dávají na pokoj a já měla prcka pořád na novorozeneckém. Ale šlo se na cokoli se zeptat během vizit, taky mi byla zapůjčena odsávačka, takže reálná pomoc byla poskytnuta.
Holky, nemáte některá zkušenost s císařem u Milosrdných? Hrozí mi operativní porod a přemýšlím, do které porodnice v Brně se vydat... Líbí se mi, že tu panuje taková rodinnější atmosféra, ale zároveň mám strach, jak jsou na takové náročnější případy vybaveni... Prosím o nějakou vaši zkušenost.. Díky moc 😉
cocka já bych asi císařský řez u milosrdných plánovaně nepodstoupila. Není tam dostatečné zázemí pro miminko. Stačí menší problém a už ti mimi převáží na Obilňák nebo do dětské. Na Obilňák sice není dobrý ohlas na rodinnou atmosféru, ale mně jde o to, abych já i moje dítě měla tu nejvyšší možnou péči, proto se chystám i na druhý císař tam
Kamarádka měla neplánovaný císař u Milošů loni v prosinci. Zvládla to dobře. Je to náročné, ale obě jsou zdravé a v pořádku. Pokud si nejsi jistá a víš, že to bude císař, tak bych možná navštívila přímo tuto porodnici osobně a zeptala se. Jinak na stránkách, které jsem uváděla výše (www.aperio.cz) by jsi u této porodnice myslím měla najít i info o počtech císařských řezů v uplynulých letech. Držím pěstičky, určitě to dobře dopadne!! 😉
porodnice v Brne prijimaji podle tydne tehotenstvi. pokud jsi 37.tt a vys vezmou te vsude, od 35.tt(nebo tak nejak) te vezmou v Bohunicich a na Obilnaku a pokud zacne porod driv, tak jen na Obilnaku. je to kvuli peci o miminko. ne vsude maji vybaveni pro predcasne narozene deti. pokud planujete cisare, tak ten bude stanoven na termin porodu, takze muzete kamkoliv. ja bych planovaneho cisare tedy jen v Bohunicich nebo u Milosrdnych.
pisu vam z porodnice milosrdnych bri, jsem po cisari a mohu jen doporucit, sla jsem puvodne na indukci po terminu, miminko je vporadku, jen zatim nemam mlicko
Tak Ti moc gratulujeme a pak nám napiš, jaké to tam bylo atd. ať víme jestli Miloše ano nebo ne!! 🙂 A přejeme hoooodně mlicka!! 😉
Dik sju.v, mrkni do rubriky Jake to bylo, strucne jsem to tam popsala asi pred tydnem. Muzu doporucit, mela jsem ale nadstandart a sama pro sebe, kde jsem mela klid a manzel, ad. navstevy mohly byt se mnou kdykoliv. Kdyz jsem odchazela, uz bylo tolik rodicek, ze cekaly, jak dobalime kufry, aby se mohly ubytovat...
Tak to jsi si užila!! ☹ Aspoň že na tebe "zbyl" ten nadstandart..Jsi šikovnice!! 😉
Jo, sju.v, měla jsem štěstí 😀 .
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Zkus si zajít na stránky www.aperio.cz, vyhledáš si tam porodnici, která tě zajímá a u každé z nich jsou všeobecné informace a zároveň příspěvky mamin co tam už rodily.