Porodnice Liberec nebo Jablonec nad Nisou, zkušenosti 🙂

michaela_kov
21. říj 2015

Ahoj, jdu rodit poprvé tak se chci zeptat, která porodka je lepší. Mám z toho drobek strach, jelikož pořádně nevím co mě čeká :(. Tak bych se od Vás ráda dozvěděla kde jste byli spokojenější. 🙂 Chce se mnou jít i tatínek. Předem děkuji za odpovědi 🙂

slunickova123
21. říj 2015

Ahoj! V jablonecke nem. Jsem pracovala na porodnici a meli jsme tam spousty libereckych maminek. Traduje se, ze jablonecka por.je lepsi. Ale nechci delat v zadnem pripade reklamu! Znam i hodne maminek, co rodily v lbc a byly take moc spokojene. Mozna v jbc bude min porodu a tak bude vic pratelska atmosfera, ale taky muze byt zrovna plna porodnice a pak to bude "jak na bezicim pasu". To se ale muze stat vsude...kazdopadne sama jsem rodila take v jbc a spokojenost maximalni. Co se tyce vybaveni, jablinec nema novorozeneckou JIP, takze kdyby neco bylo miminku, tak ho prelozi do Liberce nebo do Usti n,L. To asi stoji za to promyslet, jestli davas prednost event.vetsi vybavenosti pracoviste ( i kdyz i z toho Liberce by ty nejtezsi pripady odvezli stejne do Usti nebo do Prahy) nebo spis mensi nemocnici s individ.pristupem...

scai
21. říj 2015

Já byla dvakrát v Jablonci a jsem maximálně spokojená. Porodní asistensku jsem měla u obou porodů stejnou 🙂 a byla úžasná, empatická, milá..... hodně mi pomohlo tohle milé jednání. Třeba než mě vyšetřila si ke mě sedla, ptala se jak se cítím, hladila mě po břichu, nebo po ruce...prostě takové milé a hodně to pomůže. Já měla ale porody úplně v poho. První porod jsem měla překotný a rodila jsem 8 minut po příjmu, takže to jsem si sálu moc neužila, podruhé jsem tam už byla dýl. Obojí ale vše dobrý, spokojenost.
Po porodu pak dítě je celou domu se mnou (jen asi 10 minut co se váží, otírá a kontroluje ne). Pak po převozu na pokoj zase dítě hned se mnou, pokoje po dvou, to bylo taky super! Péče o děti taky super. Jen jedna sestra tam je taková nepříjemná, ale tak té jsem se pak už nic neptala a s kojením pak hezky pomohly jiné 🙂
Já jsem byla fakt spokojná a můžu jen doporučit!
Liberec by mi vadilo, že na pokoji bývá víc lidí (3-4) a to si moc nedovedu představit, i v těch dvou se člověk blbě vyspal. No a taky co jsem slyšela, první noc často děti berou pryč? To bych nechtěla. A taky s kojením hůř poradí a když díétě brečí často frknou umělé mléko. Tohle se v jablonci neděje.

michaela_kov
autor
21. říj 2015

No popravdě na Jablonec jsem taky slyšela lepší ody než na Liberec. Ta JIPka supr, ale doufám že miminku nic nebude 🙂. To že by na pokoji nás bylo víc jak dvě to je pro mě taky nepředstavitelný. Radši bych s prckem trošku soukromí. Ale to pak jde vyřešit třeba nadstandartem. Doufám že nebudu rodit dva dny :D to bych se asi zbláznila :D.

scai
21. říj 2015

Nadstandard chce hodně lidí, velká náhoda, aby byl volný..... ☹ na to nespoléhejte.
A neřešte jak dlouho to bude, nějak bude..... Můj druhý porod byl o dost delší než první a určitě nebyl horší! Jde to postupně, mě to šlo dobře rozdychat až skoro do konce. Je to v hlavě, myslete pozitivně, těšte se na mimi a bude to dobrý!

michaela_kov
autor
22. říj 2015

To je pravda moc spoléhat se na to asi nebudu. 🙂 Snad to půjde dobře a bez komplikací. Maminka mě na to sice připravuje s tím že to není nic hrozného, ale dokud si tím člověk asi neprojde tak stejně neuvěří 🙂 Na miminko se těším neskutečně moc. Už aby tu byla s námi 🙂

sisina28
26. říj 2015

Já se chystam do Liberce,kamarádky tady rodili v průběhu 5let a boli 3 a dohromady 6 děti,ani jedna si na nic nestěžovala a to jsou všichni rozdílné povahy. Ted jsem byla na predporodnim kurzu a všechno bylo super. Uvidíme u porodu,já budu rodit taky poprvé, ale myslím,že si nevyberes.můžeš natrefit všude na někoho nepříjemného. To je ale pouze můj názor.jinak na vše co jsem se ptalka říkali,že problém není,takže uvidíme.držím palce

jajinka25
11. lis 2015

rodila jsem v liberci a opravdu si nemohu na nic stěžovat milý přístup jak na přijetí tak na sále 😵

andrevo
13. lis 2015

@jajinka25 a můžu mít dotaz jak to bylo s miminkem? Vzali ti ho nebo jsi ho měla stále u sebe? Moc děkuji. Přestěhovali jsme se do Frýdlantu a i když jdeme teprve na 1. IVF tak se zajímám o porodnice a po shlédnutí filmu pět zrození si dělám hodně velký přehled.

jajinka25
18. lis 2015

@andrevo no ja mela malou na Jip takže jsem ji neměla ale na noc tam jinak deti meli u sebe maminky

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru