Potrebuji radu, napsledy jsem rodila 2009, v Caslavi, rodil me tehdy primar Klumpar, bohuzel uz zemrel.
Ted me ceka porod v cervnu a nemuzu se rozhodnout.
Nevim, kde je to lepsi, rozumej klidnejsi. Tenkrat jsem v Caslavi byla jediny porod ten den, mela jsem nadstandard a sla 4.den rano domu.
Nechci byt na hekarne s x lidma, nechci spolecne socialky na chodbe, navstevy na chodbe..
V Koline jsem zatim byla na utz a doktori super, ale to chovani sester. Videla jsem, jak prijimaly pani k porodu a jak se chovaji na oddeleni a to je teda maso. Neurvale, rvou, "co chcete?" pani zvoni na zvonek na prijem porodni sal, "ja jdu rodit", "tak si pockejte." prask a nechala ji stat pred tema dverma samotnou.
Ja sla na odbery, vsude jasne receno 7:00-8:00, v 7 pet zenskych v cekarne, na ambulanci haha, hihi, kaficka. Ordinovat zacly 7:20. Drbaly pacientky a pres dvere bylo slyset kazde slovo. Pak me blbe objednala na screening a z nej me vyhodili, ze jdu pozde.. No sla jsem jak me objednala..
Mate nekdo aktualni zkusenosti s porodem a sesti nedelim?
Já si v kolíně nemůžu stěžovat na lékařskou péči. Rodila jsem před dvěma lety akutní sekci, velmi rychle jsem byla schopna fungovat, jizva na deloze je dle mého gynekologa výstavní, i ta na břiše v pohodě. Syn byl na novozenecke jip, tam to bylo super, vstřícný personál, byl tam klid, sestřičky poradily, pomohly. Ale pak na sestinedeli to byla hrůza, jako že mi sestra vynada, že jsem si nepřišla pro léky pro dítě? Fakt me nenapadlo, ze si v nemocnici musim.leky řešit sama. Jinak si nas nikdo ani nevšiml, vše jsem prý měla vědět z jip.
Nemůžu porovnat s čáslavi, ale pro příští porod přemýšlím, co vyberu.
Jsem z Kolína a to, co jsem slyšela, mi stačilo, takže sem ani omylem.
V Čáslavi jsem rodila 2018, měla jsem smůlu na lidi asi, nevím. Spokojená jsem nebyla. Nicméně za týden mám termín a jedu tam holt znovu, tentokrát s porodním plánem a mamka (pracuje na jiném oddělení) mi tam bude volat, kdo slouží, protože být tam ta samá PA, co posledně, musela bych jí dát jednu mezi oči i za minule, jen co bych ji viděla... Ženské sestry/PA pak na šestinedělí moc milé, lékaři skvělí, novorozenecké sestry nic moc, celkově šestinedělí nic moc, podpora kojení zoufale mizerná, naučené rutinní postupy,...
Srovnání s Kolínem nemám. Ale pro nás je, i kvůli hlídání starších dětí, volbou Čáslav a modlím se, ať je to lepší.
@barmil já rodila v Kolíně dvakrát a teď se v květnu chystám potřetí. Při prvním porodu jsem byla hysterická vyjukana prvorodička a vůbec na něj nevzpominam ráda. Je už to 12 let a pořád mám v paměti jak mě přivázali s křížovými bolestmi na monitor a nemohla jsem se ani hnout. Podruhé mužu říct, že to byl hezký porod. Rychlý, docela byla i sranda 😉 teď potřetí půjdu také do Kolína. Přemýšlela jsem i o Čáslavi ale pro mě je prioritní, že je v Kolíne novorozenecká Jipka od 31. Týdne. Já to mám asi nastavené jinak než spoustu holek tady. Nepíšu si porodní plán, nemám žádné speciální přání. Pro mě je priorita abych měla zdravé dítě a jestli mi u toho dají klistyr a udělají nástřih tak ať udělají. Šestinedělí nebylo noc moc. Sestry podle mě razi heslo, když si mě nikdo nevšímá tak je oblíbený 😁 já měla obě děti se silnou žloutenkou, záněty v prsu, dceru jsem krmila přes stříkačku a celkově tam pobyla přes 14 dni. Tim, že čekám třetí tak spíš uvítám, že mi do toho nebude nikdo kecat a nebudou si mě všímat. Což může být u prvorodiček problém.
Já rodila v Čáslavi dvakrát a pokaždé super. Naposledy 4/19. Což je rok zpět, rodila jsem prirozený KP, vyšla služba na mého praktického gynekologa. Takže jsem byla nesmírně ráda. Před 3 lety mě rodil Tichý, který mimochodem byl tehdy můj praktický gynekolog také. Ano mají tam jeden, nebo dva pokoje u kterého není sociálka, ale to mě moc nevadilo. To se dalo přežít, na posledy jsem vyfasovala pokoj se sociálkou. Sestry jsou tam moc hodné, vstřícné, lékaři také. Za mě Čáslavská porodnice je super. Asi to tam není úplně nejmodernější, ale to vem čert. Pořád lepší, než aby na mě někdo házel držky a choval se se ke mě jako k hadru.
A letos v říjnu mě čeká další porod a výběr porodnice je jasný.
@barmil ja rodila v Koline 2x, svagrova 3x a druha taky 3x a vsechny jsme byly maximalne spokojene. Pan ptimar Toman je velmi rozumny a sikovny chlap, s malou jsem tam stravila mesic a nemuzu rict nic spatnyho. Ano jedna sestra byla nekdy protivna z tech x, ale kdo neni. Pokoje max po svou, socialka na pokoji, nadstandart super, pece a vybaveni na urovni. V Nymburce moc fajn personal, ale nemocnice z dob krale klacka. Spolecne zachody a sprchy na chodbe, na pokoji 4 zenske, je videt, ze tam nejde tolik penez jako do oblastni nemocnice. (ted tam byla kamaradka, takze velmi cerstva zkusenost)
@barmil ahoj, pokoje jsou po dvou každý pokoj má své sociální zařízení. Porodní boxy jsou oddělené. Zde je odkaz na stránky o novém otevření porodnice je tam vše vyfoceno https://www.nemocnicekolin.cz/otevreni-gynekolo.... Návštěvy mohli být na pokoji, záleželo na domluvě se spolubydlící 😊.
Aktualizuji svůj příspěvek 🙂
Porodila jsem dnes v noci, s jiným personálem a hned to bylo jiné. Porodní plán jsem jim nakonec ani nedala, nějak jsem cítila, že to není potřeba 🙂
Jinak platí, co jsem psala výš. Doktoři skvělí, PA jak která, sestry ok, ale jedou si své. Nikdo si mě moc nevšímá a to jsem ráda, se třetím dítětem o to ani nestojím 🙂
Já rodila i v Čáslavi i v Kolíně. A znovu bych šla do Kolína. Kvůli všem ohledum. I jídlu dokonce
Holky ohledně porodnice v Čáslavi, mají tam nemocniční noční košile, kdyby se moje nedostávali? Máme si vzít dvě své, ale nevím, kdyby se ušpinili..
@barmil Zapomněla jsem ti odepsat. Byla jsem na nadstandardu, tam je koupelna pro oba nadstandardní pokoje dohromady. Jinak jsem s první dcerou byla na pokoji, kde jsme měli koupelnu vlastní. A teď jsem byla jednu noc na čtyřlůžáku, který koupelnu nemá a musí se na chodbu. Porodní boxy jsou tam dva samostatné, maminku vedle jsem slyšela, ona mě asi taky, ale soukromí jsme měly obě, jsou normálně oddělené zdí, PA s doktorkou přebíhaly mezi námi, jak bylo potřeba.
Návštěvy za normálního režimu v návštěvní místnosti (ta je hrozná), na pokoj se nesmí, pouze na nadstandard, tam za tebou může kdokoli a kdykoli. Teď samozřejmě ne.
@blankitka Poprvé jsem nedostala ani na porod, teď podruhé jsem si na porod řekla o jejich, že nechci špinit vlastní. Na šestinedělí už pak ale vlastní. Kdybys ale neměla, tak tě nahou určitě nenechají. Já jsem měla svoje košile čtyři, použila jsem tři (normálně by mi nosil manžel, kdyby bylo potřeba, ale kvůli zakázaným návštěvám jsem jich brala víc).
V caslavi jsem rodila v 2015 a děsný a pro druhý porod jsem si vybrala Havlíčkův Brod a za mě super volba sama na porodním pokoji já bych šla rodidit jediné tam
@blankitka Nadstandardy jsou určitě dva, tam je koupelna společná (je mezi těmi pokoji, v podstatě je spojuje, ale v pohodě jsme se tam vystřídaly a ani se nepotkaly). A v Čáslavi je ten nadstandard i celkem finančně dostupný, takže myslím, že se rozhodně vyplatí. Na čtyřlůžkovém jsem byla jednu noc, byly jsme tam tři maminky.
Ta koupelna na chodbě mi vadila hodně, přeci jen po porodu člověk mění vložky často, já jsem se vždy po každé toaletě sprchovala, furt tam běhat a nechávat miminko v pokoji mi vadilo... A vadilo mi i to, že si tam musím vždy nosit věci a nemůžu si tam ručník a vložky nechat.
Rodila jsem v Čáslavi v únoru 2017 a v září 2019. A šla bych i potřetí. 😉 Hlavně kvůli personálu, jsou skvělí.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Nešla bych ani do jedné. Na Kolín nemám od holek ani jednu pozitivní recenzi. Sice je nová, moderní vybavení, ale personál hrůza. Když už tak bych volila Havlíčkův Brod který je teda dál nebo Nymburk, ten mám vybraný já a zatím nemůžu říct špatného slova. V Kolíně končí dost porodů akutní sekcí a přístup k rodičkám je velmi neosobní. Ženská se musí cítit příjemně a v bezpečí když jde o porod.