Porodnice Kladno. Máte aktuální zkušenost?

kacenka_p
8. srp 2022

Někdo aktuální zkušenost s Kladensku porodnici ?

swan42
8. srp 2022

@kacenka_p ja pred 3 tydny, co te zajima?

kacenka_p
autor
8. srp 2022

@swan42 ideálně vše . Přístup, šestinedělí. Prostě vše. Co se líbilo, co ne

swan42
8. srp 2022

@kacenka_p opet jsem se presvedcila, ze zalezi na lidech. Na PA jsem mela stesti, na detsky sestricky pak taky, takze na pristup si tentokrat nemuzu stezovat. Pri prvnim porodu to bylo podstatne horsi, to tam nebyl milej snad vubec nikdo a delali i veci, ktery jsem hlasila, ze nechci.
Na sestinedeli jsem byla na nadstandardu, ale normalni pokoje uz jsou zrekonstruovany, takze je socialni zarizeni uz i tam, takze skoro zadnej rozdil.
Na co se nezeptas, to nevis, moc se te tam na nic neptaj a nic nevysvetlujou a o nicem neinformujou. Takze napr "bereme si dite" a hotovo (coz ja jim nedovolila 😅)
Nebo nikdy nevis kdy kdo prijde na jakou vizitu/kontrolu/uklid, takze kdy mas cas nakojit, osprchovat se atd
Jidlo doporucuju nahlasit vegansky, na tom se nic zkazit neda. To "normalni" je vetsinou prekoreneny a ne moc dobry.

polakovakl
8. srp 2022

Rodila sem v únoru… Jídlo se za mě fakt jist nedá, nadstandard byl plný, ale nakonec se mi na jednu noc povedlo dostat se i tam, ale byla tam rozbita sprcha. Jinak pokoje po rekonstrukci hezký, chodba furt stejná. PA si nepamatuju, doktory jsem vyměnila asi 3, ale byli milejsi než v roce 2014. Sestry na sestinedeli sem v podstatě neviděla a sestry na novorozeneckym jak která. První malého po bondingu sbalila a byla evidentně dost nesva z toho ze si pro nej hned jdu zpátky, s kojením nepomohli a nějak sem z nich nedostala důvod proč ze musím dokrmovat, zpětně si myslím ze to byla blbost ale kdo ví. Bylo to větší mimco. Celkove jsem byla mile překvapena ale stejně to nebyl úplně porod dle mých predstav, ale to asi úplně nebyla jejich vina…

neisa
9. srp 2022

@kacenka_p porod v červnu. 3 dny vyvolávání, to jsem byla už na pokoji 6nedeli, ale moc si mě tam nikdo nevšímal. Porodní sál je hezkej, moderní, na nadstandardním je vana, jinak je sprcha. Me se porod moc nedařil, takze jsem po cca 13 hodinách skončila na CS. Přístup za mě TOP. O všem mě informovali, mela jsem tam manžela, i když PA říkali, že tam ještě několik hodin bude zbytečný, ale nechali mi ho tam 🙂 doktoři se vystřídali snad 2, tuším (bolesti jsem pak už moc nevnimala). Anesteziology jsem taky mela 2 a ty byly moc super, i když se jim nepovedlo píchnout epidural. Bonding dělal nakonec manzel, ja byla v celkové a byl s přístupem spokojený.
Na 6nedeli je to trochu komplikovanější. Záleží na lidech co tam jsou. Většinou trvají na kojení co 3 hodiny a po CS dítě nosí stanoveny čas na pokoj. Syn měl špatně a.skore a tak jsem ho dostala až 3. Den, pak začne ta sranda.
Uz sestrám nezáleží jak často kojite, ale musíte to zapisovat. Vazite před a po a dítě MUSI přibrat 60g po každém kojení, jinak dostanete UM na příkrm, pro který si musíte dojit. Pokud se vám nedaří kojit, dostanete odsavacku.
Kojení vám ukáží jak a zbytek je na vás. Ja sama jsem si až doma zjistila, že mám špatnou techniku a musela se to vše doučovat.
Jedna sestřička mě tam ale chytila za srdce a byla jsem vždy hrozne nadšená, že má službu. Neřešila hodiny na kojení, nechávala mi syna i na tuleni, nosila mi ho až když se vzbudil, a až od ni (2.den) jsem se dozvěděla, že se na syna muzu chodit k nim dívat.
Pak je tam razna sestra, která miminka na sesterne mazlí a chová, ale k matkám je razna. Ukáže jednou a pak už nemá moc trpělivost. Přesto mi byla dost sympatická, ale moje spolubydlici z ní měla doslova trauma.
Co se jídla týče je to prostě nemocniční strava, no 🤷‍♀️
Návštěvy jsou dost omezené a u když máte nadstandardní pokoj, navstevni hodiny platí i pro vás.
Jinak doporučuji chodit na predporodni kurzy, dělají je sestry a PA, které pak budete potkávat a součástí je i prohlídka porodniho sálu. VZP tyto kurzy proplaci.
Tak. 😃 snad všechno.

neisa
10. srp 2022

Pardon.. miminka musela přibrat 30g ne 60 🙈

swan42
10. srp 2022

@neisa miminko vazi jen prvorodicky, co jsem tak pochopila a prikrm bez souhlasu urcite nedavaji a uz vubec ne pokud po jednom kojeni nic nepribere. Zacina se to resit az kdyz dite shodi vic nez 10% porodni hmotnosti nebo pod 3 kg.

polakovakl
10. srp 2022

@swan42 tak to máme asi odlišné zkušenosti

neisa
11. srp 2022

@swan42 jooo, na souhlas se mě nikdo neptal 😉😅 přišli, ukázali mi jak mu to podat stříkačku a hotovo 🤷‍♀️ narodil se přes 3kg a méně jak 10%neměl. Napsala jsem jen svou zkušenost 2 měsíce starou 😉
Btw... kdyz uz si reagujeme a opravujeme si příspěvky. Kdy kdo přijde, vizita a úklid a podobne, je napsané v informativním sešite, který je na každém pokoji.

swan42
11. srp 2022

@neisa Ani pri jednom porodu nikdo o prikrmu nerekl ani popel a to mi ani jedno dite prvni 2 dny vubec nepilo.
A v informativnim sesite jsem to taky ani jednou napsany nemela... 🤷

@kacenka_p Takze jak vidis, ptat se na zkusenost je naprosto zbytecny, kazdy tvrdi neco jinyho 😅

neisa
3. říj 2022

@swan42 no, tak třeba přirozený porod má jiný postupy než CS, jinak fakt nevim, proc to u nás tak hlídali a nutili příkrmy a u Vas ne🤷‍♀️ jako fakt mě nic nenapadá no 😀
Ale @kacenka_p se aspoň může přímo zeptat jak to je a dostane tak svoji odpověď.
Myslím, že tím, že tu dostala tak různé odpovedi má něco do sebe. Mně osobně by to i před porodem pomohlo a aspon bych měla dotazy na predporodnich kurzech 😃

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru