Porodnice Karviná vs. Havířov a Ostrava FN/ Fifejdy. Zkušenosti?

18. kvě 2022

Ahojte, kdo teď rodil ve výše uvedených porodnicích? Nemůžu dohledat u Karviné informaci zda na odd. šestinedělí mají všechny pokoje své sociální zařízení. Předpokládám, že všude jsou k zapůjčení erární pyžama 🙂.
Kde je nejvyšší pravděpodobnost získat soukromý pokoj? A budu ráda za každý postřeh co se líbilo a nelíbilo.

inah91
18. kvě 2022

Muzu psát za Havirov - naprostá spokojenost! K Tvým otázkám - Wc - 2 pokoje dohromady, dobre jídlo, košile erarni. Soukromý pokoj nevím, nechtěla jsem ho.
Na Fifejdach rodila kamarádka ve stejnou dobu a s kojenim tam nebyla spokojena - vážení atd…

juliemichal
18. kvě 2022

rodila jsem teď posledně 2x ve FNO.můžu jen doporučit,rodila jsem před 20 měsíci a před 7 měsíci.
před 7 měsíci jsme měli dokonce tu čest s nenatologii.
od porodního oddělení po nenatologické oddělení fakt super.erární pyžamo tam je,což je i super,tak kdyby jsi šla na císař,tak je tam možnost pooperačního nastandartního pokoje,kde s tebou a s miminkem může být partner po dobu 24 hodin a pak by tě dali na šestinedělí i s miminkem.

na Fifejdách jsem rodila 3x a byla jsem spokojená jen trochu.

autor
18. kvě 2022

@inah91 v Havirove nebazirovali na vazeni pred a po krmeni?

autor
18. kvě 2022

@juliemichal takze Fifejdy nebylo to prave orechove? Ony Fifejdy jsou samy o sobe proslule a jen v tom negativnim smyslu.
Lze ve FNO ihned vyresit i rodny list ditete nebo se musi cekat?

juliemichal
18. kvě 2022

ano lze vyřídit ve FNO i rodný list.na Fifejdách vyřídit nešel,co si pamatuji.
no na Fifejdách je hlavně zádrhel v jedné paní doktorce,je z dětského oddělení,sama děti nemá a je jí tak 60 let,byla v té porodnici ještě za mě,když jsem se narodila.

pipi_puncocha
18. kvě 2022

Taky doporučuji FNO, košile erární, můžeš si sama brát na chodbě jak je potřeba, stejně tak oblečení pro miminko. Na porodním sále i vložky, podložky. Byla jsem sama na pokoji (nadstandard), takže WC + koupelna vlastní. Matrika je přímo v porodnici, vyřídíš vše na místě.

Co se kojení týče, tak to není žádná sláva, asi záleží, na koho člověk narazí. Ale stran péče o miminko, kdyby byl nedejbože nějaký problém, je FNO nesrovnatelná. Tak jsem si říkala, že já se kousnu a zvládnu to. 🙂

tasimia
18. kvě 2022

Karviná velká spokojenost, co se týče doktorů a sester.
Pyžama jsou erární, já jsem měla svoje.
Sociální zařízení má každý pokoj svoje, akorát na chodbě, hned naproti.
Teď tam opravili a přidali nadstandardní pokoje a minulý rok ledničku, kde jsou jogurty, musli atd.
Doporučujii 😍.
Primář tam je opravdu bombový.

inah91
18. kvě 2022

V žádném případě, tam se kojilp na požádáni a vazilo se mimco při vizite

ellyem
18. kvě 2022

Já rodila v Ostravě, ale ve Vítkovicích a naprostá spokojenost!

zelenaesmolda
18. kvě 2022

Fifejdy bylo socialni zarizeni na pokoji,televize na mince.Nemuzu si stezovat.

autor
18. kvě 2022

@tasimia chápu-li dobře, tak sociální zařízení je mimo pokoj? 🙂

autor
18. kvě 2022

Všem děkuji za informace 🙂

tasimia
18. kvě 2022

Ano, abych teda nekecala, nevím jak je to na ostatních pokojích, ale po císaři je to hned naproti dveřím. Samozřejmě nadstandardní pokoje to mají přímo.

ferda90
18. kvě 2022

Ahoj, já rodila minulý rok v Karviné. Jelikož jsem byla na vyvolání a zrovna od čtvrtku dosoboty jsme byla jediná na oddělení, tak jsem byla na klasickém pokoji. Záchod a sprcha byla hned naproti. Po porodu jsem byla na nadstandardním pokoji, ten měl záchod i sprchu na pokoji. Košile erárni jsem měla kdykoli k dispozici, vložky poporodní také a i oblečení a zavinovačku pro miminko též. Za mě úžasné sestřičky i lékaři. Nemůžu si na nic stěžovat, jídlo bylo taky dobré. Teď se v nemocnici nějak,, predelavaly,, nebo upravovaly pokoje, tak to vypadá ještě líp. Za mě Karviná/porodní oddělení a oddělení šestinedělí úplně super 👌

autor
18. kvě 2022

@ferda90 blbý dotaz. V rámci klasického pokoje - mimčo je potom kde, když člověk potřebuje na wcko? :D Takže je šance získat i pokoj sám pro sebe? A ještě jeden dotaz: v době porodu může být doprovod po celou dobu (ve všech fázích porodu)?

ferda90
18. kvě 2022

To nevím, já byla na normálním pokoji tehdy sama a až po porodu jsem šla na ten nadstandardní pokoj, takže ti neřeknu. Víš co, sestřičky tehda říkaly, že Ikdyz jsem sama na celém oddělení, tak kvůli covidu se snaží dát maminky na samostatné pokoje pokud jich není najednou moc, takže třeba kamarádka rodila tři dny po mě a ta měla klasický pokoj a byla tam tuším sama,ten den tam rodilí víc maminek, ale snažily se je dát to různých pokojů. Přítel mohl zamnou na pokoj kdy chtěl a u porodu mohl být taky celou dobu, i po porodu byl s nama ty dvě hodiny na pokoji + když jsme přešli na nadstandard, tak tam s nama ještě mohl zůstat než šel domů. Jak říkám, sestřičky moc milé, doktor taky fajn, takže pokud bych šla rodit znovu, tak jedině do Karviné. Co jsem viděla na fotkách, tak i snídaně jsou formou rautu což je taky super 🙂

tasimia
18. kvě 2022

Mimčoo jelo semnou :D. Dveře tam jsou jak vrata, takže. Ale když spinkala, šla jsem teda bez ní :D.
Jako zda s tebou chlap může byt celou dobu, netuším. Protože já jsem šla císařem, takže semnou byl až do půlnoci, než jsem se probudila..byl s maličkou.
Každopádně to by sis musela zjistit 🙂.

baja8
18. kvě 2022

Ahoj, já rodila před dvěma měsíci na Fifejdach, za mě nejhorsi z mých tři porodu. Porodní asistentka byla zlata a díky ni jsem mohla mít manžela u porodu ovšem poporodni pece děs.. Přístup k pomoci s kojením strašný ( není čas pomáhat Vám s kojením, hlavně ho nějak nakojte)..na to, ze se dva roky řešil covid, tak i v tomto ohledu to měli nevychytane, když jsem ho dostala. Pripadala jsem si tam jako prasivy pes..

autor
19. kvě 2022

Ještě jednou všem moc děkuji 🙂. Zatím vyhrává Karviná a FNO. Fifejdy nebudou ačkoliv můj doktor mě tam láká :D

sherryel
25. čer 2022

Rodila jsem městské nemocnici Ostrava a zapinkali mi začátek porodu, díky špatnému zavedení balónků na roztáhní čípku, musel malý vexem. Druhý porod FNO a naprostá spokojenost od rizikové poradny, příjem , porod ( přirozený a velmi krásný ) az po šestinedělí a intermediální oddělení. Jednu výtku bych měla ,odvezli mi jedno z dvojčat na jipku a mě to nikdo 5 hodin neřekl a pak další půl den než mi řekli co se děje ( pořád tvrdili že mi holky přivezou najednou až druhá přijde z ohrivacky a mezitím jedno bylo na jipce a nikdo nic neřekl ) , až když muž začal řvát co se děje, tak teprve pak s námi někdo mluvil... Na jednu stranu strašně přísne sestřičky, chvilkami jsem z toho brečela. V něčem měli pravdu , něco jen dodržování jejich nastavených pravidel, které doma nikdo nedodržuje, jedna sestřička prosazovala svůj systém a ten nám nevyhovoval, po dvou dnech už sestřička pochopila a přizpůsobili jsme režim dvojčat ... Ale v globále super ...

sarkaivankova
12. lis 2022

Fifejdy rozhodně ne . Sice už je to 7 let ale jak čtu aktuální komentáře nic se nezměnilo .Oddělení šestinedělí katastrofa .Když mi jako prvorodicce donesla sestra sklenici od přesnídávky namísto odsávačky se slovy ,, máckej mamčo ,, málem jsem se zhroutila .Kojení katastrofa !Neochota ,arogance sester .Po císaři mi nosili malou na kojení v době oběda .Takže jsem se mohla najít ja nebo malá ....Pak nadávky ze strany sestry ,ze je opět nestihli snist jídlo. Fifejdy za mě už nikdy .Teď mám termín červen 2023 a chystá se do Havířova .

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru