Zdravím všechny maminky 🙂 obracím se na Vás s prosbou o sdělení Vašich aktuálních zkušeností s porodnicemi v Náchodě a Hradci Králové ? Byla jsem už rozhodnutá pro Hradec, protože je mé miminko větší a bojím se případných komplikací , ale kdykoli se před někým zmíním o mé volbě, tak ji zkritizují .. Tak začínám váhat zda volím správně .. Proto se obracím zde na Vás 🙂 Budu Vám vděčná za každý názor a Vaši zkušenost 🙂
Za mě mohu HK také jen doporučit. Pakliže budu mít další šanci, budu volit opět HK. Jak píšete, díky případným komplikacím se to určitě vyplatí ;)
Já nemám tedy osobní zkušenost, ale nic pozitivního jsem na Hradec neslyšela. Ale @sisstin by asi mohla něco říct k oběda porodnicím a myslím, že by to bylo hodně zajímavé, ale možná se jí do toho nebude chtít. Každopádně já jsem tedy spokojená s malými porodnicemi. Ono ne vždy větší nemocnice znamená lepší péče a bohužel. Kolikrát v těch menších bývá mnohem lepší atmosféra. Bohužel ono se občas něco stane snad téměř v každé porodnici. Mám kamarádku, která pracovala v Hradci v porodnici a vyprávěla mi taky o jednom strašném případu. Člověk ale když nezná okolnosti, tak to posoudí těžko. Navíc vždy jsou slyšet spíš ty špatné ohlasy než ty pozitivní. Ideální je navštívit danou porodnici, mít jasný porodní plán, vědět, co chci a co nechci, probrat to tam s nimi a uvidíte. Rozhodně si ale stůjte za svým.
Jinak ale musím říct, že porodnice ve které rodičům odepřou kontakt s novorozencem tak jako v Hradci pro mě není důvěryhodná porodnice ve které bych chtěla přivést svoje dítě na svět.
Já děkuji za Vaše názory.. Mohla bych se zeptat blíže co ste myslela tím odloučením dítěte od matky ? V Hradci už jsem byla 3krát na pohotovosti a dvakrát jsem trefila na celkem příjemné doktory i sestry... Vše mi vysvětlili a uklidnili mne, že je vše v pořádku... Ta třetí návštěva pro mne nebyla moc příjemná a doktor moc komunikativní nebyl, spíš mě uklidňovala sestřička...
Já rodila v říjnu v Náchodě a nemůžu si absolutně stěžovat, porod proběhl v pořádku, přístup porodních asistentek i lékařů skvělý, dětské sestry taky výborné... Ale jak píšete, je to hlavně o lidech a jejich přístupu... tak přeji ať už vyberete jakkoliv, ať je vše v pořádku... 🙂
Zna nekdo v HK doktorku Dvorakovou?
@ivaflo ano, mela jsem ji u prvni dcerky v rizikovce i u porodu. Proc?
@dablik09 Ja volim opet HK a to jiz po treti 😉 Vzdy jsem byla spokojena. Jako v kazde porodnici je neco a nikdy se nikomu zadna nezavdeci. Napr.moje kamaradka v Nachode rodila velke ditko, musela byt hodne nastrizena. Nechali v ni kus placenty, spatne ji zasili a nakonec se tam musela jeste na par dni vratit. Co se zajet mrknout do obou porodnic?
Ono hlavně záleží na tvém přístupu. Co očekáváš. Zda naprosto přirozený porod, bez zásahů, chemie, zda věříš svému tělu a miminko, že se narodí a umí se narodit samo. V tomto případě tak trochu vždy narazíš na nějaký zádrhel snad v každé porodnici, který se tobě nebo doktorům nebude líbit, protože jsi moc "alternativní" Nebo zda věříš doktorům a přistoupíš na vše co ti řeknou a pak budeš na stopro spokojená, jak se o tebe "starali" a "odrodili" atd.
Já mám osobní zkušenost s Náchodem a jsem ten první případ, který jsem popisovala. Nejlépe porodit bez co nejmenšího počtu lidí, v klidu tichu, napojená jen na miminko atd. Vybrala jsem si ji z několika důvodů: Blízká vzdálenost, menší porodnice, osobnější, hlavně podporují bonding (pokud je vše ok, miminko ti dají HNED jak vyleze na břicho a máš ho po celé dvě hodiny u sebe, tělo na tělo. Váží a měří až poté), můžeš mít nadstandard (pokud je v době tvého porodu volný, jsou tam celkem tři) , relativně v pohodě pracují s porodními plány. Na porodním sále nechávají soukromí, přítmí, můžeš si tam vzít svoji hudbu, mají tam prý aromalampy, porodní stoličku. atd. A záleží hlavně na koho narazíš. Já schytala bohužel pro mě starší zkostnatělou PA, která nebyla moc pružná a "alternativní".
Zkus se mrknout do skupiny Porodnice Náchod: https://www.modrykonik.cz/group/6662/
A nebo do Wiki Modrého koníka na diskuzi k Porodnici Náchod. Tam jsem napsala taky svoji zkušenost: https://www.modrykonik.cz/porodnice-nachod/
V Náchodě jsem rodila před 14ti dny dcerku 4190g a vše v pořádku. Dr.se chtěl vyhnout nástřihu,malou jsem měla hned u sebe,měří a váží až po dvou hodinách.Potom jsme čekali až přijde na malou kouknout doktorka a manžel ji mohl mít v náručí, ne na vyhřívaném lůžku.Já dala sprchu a vzala si malou hned na pokoj.Jinak na sále je aromalampa,hifi věž, balóny apod.A PA jen přijde tiše zkontrolovat a nechá soukromí.
Před 6ti lety jsem tam porodila syna 4390g a také vše v pořádku. Většího dítka se nebojte.
Já Vám všem moc děkuji za Vaše názory 🙂 určitě mi to trochu pomohlo .. Asi nakonec zůstanu u toho Hradce 🙂 snad to půjde vše dobře ..
Tý jo, to jsou změny v Náchodě! Já jsem tam chtěla rodit před dvěma lety, byli jsme na exkurzi pro rodiče a slušně jsem se zeptala, zda je možné si tam vybrat porodní polohu. Tehdy ta staniční se na mě tak zhnuseně podívala, že na to dodnes nezapomenu, a pronesla: "To si jako myslíte, že se k Vám bude doktor ohýbat, nebo co??" 😖 Odjela jsem s depkou a zoufalstvím, kam tedy pojedu... do Náchoda tehdy rozhodně ne.
Ja v Nachode porod bez medikace, mohla jsem rodit, v jake poloze jsem chtela, nikdo nas neotravoval, pritmi, bez nastrihu, 2h bonding, dcera nebyla jedinou sekundu beze me nebo otce ;) porod super, sestinedeli uz horsi, ale to je asi vsude...
já rodila před 5 lety v hk a v květnu se tam chystám zase, porodnice super jen šestinedělí trochu horší, ale všude je něco
Ja byla v HK na jip na porodnich salech.lezela jsem tam 5dni a muzu rict ze do hk bych nesla..jde to tam jak na bezicim pase...wc pres chodbu mi prijde taky dost nekomfortni...jako do hradce bych sla rodit jen kdybych vedela ze bude naka komplikace u porodu(nedonosenost atd.)hodne kamaradek rodilo v Nachode a pry super.Ja rodila v Trutnove a taky docela dobry🙂
Hj je klasicka vyrobna bez bondingu, na zadech v leze porod atd. Komu to nevadi a preferuje hlavne novo jip atd, tak asi dobry, pro me peklo. Svagrova tam ted rodila, dceru ma na jip furt a chovani katastrofa.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@dablik09 rozhodne hk. Sestrenka v nachode malem zemrela...