Porodnice Havlíčkův Brod vs. Jihlava. Zkušenosti? Kterou zvolit?

carly1990
3. lis 2019

Ahoj holky, prosím ty z vás, které mají čerstvou zkušenost s jednou z těchto dvou porodnic o krátkou referenci jak na samotný porod, tak na chování sester na šestinedělí. A také jak to je s nadstandardními pokoji? Je možnost ho v některé z těchto porodnic získat nebo jsou věčně obsazené? Pokud některá rodila v obou těchto porodnicích, budu ještě raději za srovnání. Nemůžu se rozhodnout, kterou z těchto porodnic zvolit..?

biedronka10
3. lis 2019

Ja Havl Brod. Porody oba vyvolavane ve stejny termin, tedy rodial jsem tam dvakrat v rizmezi ani ne dvou let. Ten druhy ted v kvetnu. Personal uzasny, nadstandardni pokoje spis pocitej s tim, ze vecne obsazene, pokud chces zajednat, mela bys tak minimapne ctvrt roku dopredu. Na druhpu stranu, obyc pokoje jsou i tak pekne, nove, pohodlne, jen tam mas tu spolubydlici. Ja u prvniho lanarila, ze jsem chtela nadstandard, nebyl k mani a u druheho jsem vedela, ze pokoj je v pohode a spolubydlici zo preziju, takze dobry. Porody jsem prvni mela hodne tezky porod, to byl pochpd pekle, druhy porod byl oproti tomu vic v pohode. Lekari i PA se snazili pomahat....Sestinedeli.... U prvni dcery, tam byla pred dvema lety takpva celkem neprijemna sestra co mela casto nocni, ta t nastesti uz neni, jina ksestricky naprosto uzasne, kor ted po druhe. Kdyz videli, ze mam problem s kojenim a od porodu jsem uz druhy den nespala, protoze mala rvala hlady a porad rvala, ja uz hotova, dali predem male dokrm, nez to lekar schvalil (to se musi tedka uz posuzovat a schvalovat zda dostane mimino dokrm). Jen pocitej s tim, ze je to babyfriendly nemocnice, takze te nepusti dokud se dobre nerozkojis a mrne nebude pribirat. Ja tam vzdy byla tyden. A nemaji radi dudliky....Jinak nemam co vytknout. Kdyz bych rodila nekdy jeste jednpu pujdu zas tam.

biedronka10
3. lis 2019

Jo a porodni pokoje luxusni... Vlastni koupelna, cvicici mic, vybaveni, kreslo, kuchynka, zachod. Tatinek tam muze byt od zacatku az do konce, neplati za pobyt.

hankaviki
3. lis 2019

@biedronka10 to vážně nemusí pustit z porodnice kvůli nerozkojeni? Havlíčkův Brod byla pro mne taky jedna možnost výběru, tak ještě že jsem tam nešla.

biedronka10
3. lis 2019

@hankaviki hele to bych zas kecala, to si netroufnu takhle uplne tvrdit. Treba kamaradka mi rikala, ze ji to prpste neslo, tak to pak vzdali a nelamali to pres koleno. Kdyz to nejde tak to nejde. Ale na to kojeni hodne dbaji, to je fakt. Laktacni se ti hodne venuji a proste se snazi ti pomoct se ruznymi zpusoby rozkojit. Me si tam vzdy nechali tyden, ale ja s tim mela fakt problemy. Ale to jsou vicero porodnic, to neni jen tahle.

lenousssek
4. lis 2019

Rodila jsem letos v srpnu v Jihlavě. Musela jsem na akutní SC v 33týdnu kvůli preeklampsii. Měli jsme spoustu komplikací. Mám zkušenost z gynekologického oddělení, šestinedělí a novorozeneckého Jipu. Všude super a vstřícný personál. Vše se mnou konzultovali a vše mi bylo vysvětleno. Strávila jsem tam s malým 4 týdny a zachránili nám tam život. Bylo znát, že lékaři i sestřičky se vyznají a ví co dělají. Jinak původně jsem v plánu Jihlavu vůbec neměla a chtěla jsem rodit v Třebíči. Jsem nakonec ráda, že jsme skončili v Jihlavě, určitě bych neměnila. Jo a proti dudlíkům nic nemají.😉

tercasv
4. lis 2019

V kvetnu jsem rodila v Jihlavě. 8 dní po termínu mi porod začali vyvolávat, nakonec akutni císař po 50 hodinách. Teď zpětně vidím, že jsme si s manželem meli dupnout, aby mi císaře udělali dřív. Měla jsem už zánět v těle. Ale zase nevím, zda by to šlo 🙂 Ale všechno mi vysvětlili, porodní box super. Sprcha, míč, televize, křeslo pro manžela, byl tam se mnou skoro den a půl. Byla jsem ve sprše celkem asi 6 hodin, žádný problém. Na nadstandard jsem se zeptala ve středu po porodu, zapsali si mě a šla jsem na něj v pátek odpoledne. Sestřičky příjemný, ochotný. Ukázaly, jak malou držet, prebalovat, koupat. Pomohly mi do sprchy, ze sprchy. Laktace se mi špatně rozjížděla, hodně pomáhaly, laktační poradkyně byla u mě asi 3x.

almara2
4. lis 2019

Rodila jsem v Jihlavě 3x. Nadstandart jsem měla. Laktační poradkyně super, sestry taky, lékaři též. Můžu jen chválit.

fouskovi
4. lis 2019

Rodila jsem teď v únoru v Havlíčkově brode a super porodní pokoj pro sebe a doprovod vlastní koupelna i záchod a rodit v poloze která vyhovuje vám, oddělení šestinedělí na pokoji s jednou maminkou sestřičky i lékaři super pomohli s kojením kdykoliv jsme potřebovali a ano dbají na kojení ale maminka co se mnou byla na pokoji odcházela s odsavackou a popřípadě dokrmem vše se dá domluvit když se chce

aktakd
4. lis 2019

V Jihlave jsem rodila v roce 2017 a cca pred mesicem. Vse super, naprosta spokojenost. Souhlasim s vyse uvedenym a jen doplnim par veci, ktere tu nepadly. Pri porodu jsou otevreny ruznym poloham; ptaji se na vasi predstavu o porodu; nove nabizi bylinkovou naparku, doktor prijde az na finale; ptaji se zda vas muzou nastrihnout; o vsem informuji a vysvetluji; fototerapii pri zloutence provadi primo na pokoji a dite tak nikam neodvazi; hodne pomahaji s kojenim; vypozorovala jsem, ze pokud jim stav dovoli, snazi se nechavat po jedne na pokoji.
Urcite doporucuji!

verusak87
4. lis 2019

V září jsem rodila v Havlíčkově Brodě, už podruhé a doporučuji. Pokoje hezké, při porodu ztlumili světlo, rodila jsem na všech čtyřech, bez nástřihu, bonding, dotepání pupečníku. U obou dětí pozitivní stěr a antibiotika se nestihla, ale děti se dobře rozkojily a přibraly hned na svou porodní váhu a šli jsme domů dřív než po třech dnech. U všech vyšetření můžeš být, byla jsem i u odběru z paty. Viděla jsem i fototerapii, že dělají na pokoji u maminky. Nadstandardní pokoj šestinedělí byl obsazený, ale ani jsem ho nechtěla.

petulles
4. lis 2019

Rodila jsem v Brodě před rokem a naprostá spokojenost. Jak na porodním tak na šestinedělí. Sestřičky moc fajn, velmi ochotný 🙂 Malá mi nepřibírala a nechtěla se přisát, tak mi s tím dost pomohli a 5 den jsme šli domů. Nadstandard jsem dostala 3 den, ale byla jsem 10. v pořadí a měla jsem štěstí, že to ti přede mnou odřekli, jinak bych měla smolíka. Ale já ho chtěla hlavně kvůli manželovi, aby tam přespal, máme to totiž do HB hodinu cesty.. Jinak u všech vyšetření miminka jsem byla, až na ten odběr z patičky. Až budeme plánovat druhé, vím jistě, že rodit zase jedině do Brodu, i když to máme 60 km od domova 🙂

juvatenka
4. lis 2019

Já jsem slyšela od kamarádek na porodnici v HB i v Jihlavě pozitiva a také negativa..prostě záleží na lidech..jak moc citlivé rodičky jsou, jaké mají očekávání a samotný porod a také na směně v porodnici. Osobní zkušenost mám pouze s porodnicí v Havl. Brodě a to 2x 😉 Poprvé jsem rodila v r. 2017 v 36tt a musím říct, že porodní asistentka i doktorka super..zrovna se střídala směna a byla jsem za to ráda, protože při přijmu byla porodní asistentka i sestřičky trochu odměřené a maličko nepříjemné (bylo brzy ráno). Samotný porod byl rychlý, ale malá měla pozitivního streptokoka a padaly jí trochu ozvy..chovali se všichni skvěle, o všem mě informovali a hlavně vše hlídali..porodní asistentka byla hrozně příjemná a držela mě při porodu za ruku, protože to manžel nestihl 🙂 Potom jsem ležela s malou pár dní na oddělení intermediální péče a tam byli taky moc hodní, jen jedna sestřička je tam ráznější, ale dá se na ní zvyknout 🙂 No a teď jsem rodila v létě 2019..hned jak jsme zazvonili na příjem, praskla mi voda a ihned jsme valili na sál, takže tam jsem byla tak 10min 😀 Takže se mnou žádnou práci neměli, bylo to šup šup. No a na oddělení šestinedělí jsem byla 3dny. Jelikož jsem byla druhorodička, šlo nám kojení, tak si mě nikdo moc nevšímal, jen se zeptali, jak to jde a když viděli, že dobře, zase šli. Ale personál v pohodě 😉 O nadstandart jsem nežádala, ale kamarádky, co ho chtěly, ho i dostaly. a opravdu tam jsou na to kojení tak trochu ujetí a fakt se snaží rozkojit za každou cenu, ale asi jeto i o domluvě. Joo a holka, co se mnou ležela na pokoji měla u porodu Dulu a říkala, že na ní byl u porodu personál dost nepříjemný 😕 Tak nevím..za mě vše ok 😉

carly1990
autor
4. lis 2019

@verusak87 Ahoj, moc děkuju za odpověď. Zaujalo mě u tebe to jak píšeš, že vás pustili dřív jak po 3 dnech. To jsi ty chtěla nebo ti to sami nabídli? Už mám jeden porod za sebou a právě moc nechci aby mě tam drželi zbytečně dlouho, když už mám doma dceru, tak bych chtěla co nejdřív za ní. Samozřejmě polud bude všechno v pořádku.

fouskovi
4. lis 2019

@carly1990 nás taky chtěli pustit dřív jak ty tři dny ale malej zloutnul tak jsme si to o dva dny prodloužili lepší o den dyl než se vracet

carly1990
autor
4. lis 2019

@fouskovi Ahoj, také moc děkuji za odpověď. Hodně mě to předčasné propuštění v souvislosti s Havl. Brodem překvapuje, proto se tak hloupě ptám. Ale toto je pro mě příjemné překvapení a zjištění. Děkuji moc. Ještě se zeptám, to vás chtěla propustit paní primářka Weberová? Nebo tam byla zrovna jiná paní doktorka?

fouskovi
4. lis 2019

@carly1990 paní doktorka Weberova malej krásně basti i mlicko jsem měla ale problém byl v tom že začal hodně zloutnout že se to u maminek RH negativní skupinou stává že ty děti mají větší šanci na žloutenku

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru