Ahoj jsem v 36 tt a chci se zeptat jaké máte nejnovější zkušenosti s porodnici v Havlíčkově Brodě. Jestli hned po porodu máte malé u sebe a podobne věci.
Rodila jsem teď v únoru a jak píše aronek všude e najde sestra která je protivná a utahana ale když se chováš ty hezky tak ony se tak taky budou chovat miminko si vzali na dvě hodiny k sobě abych si odychla ale kdybych chtěla mám ho celou dobu u sebe a přístup super klidně napiš sz co potřebuješ vědět
Ahoj, rodila jsem v Havlíčkově Brodě prosinec 2015-nakonec porod dopadl akutní SC-jsem ráda,špatná plodovka.Jinde by mě nechali rodit přirozeně,jsem ráda,že dcerka byla hned venku.Naposledy jsem rodila únor 2018,přirozeně.Přístup super jak doktorky při porodu,tak i sester,nebyl problém se na cokoliv zeptat,malého mě pohlídali,když jsem potřebovala zajít dokoupit ještě plíny(byla jsem tam v době chřipkové epidemie)
@fouskovi nutili vás k něčemu. Já těhotenství přežívám že jsem dost v pohybu a mám děs že mě budou nutit ležet. Kurtujou vás u porodu. Někdo mě vyprávěl že to zažil. A jestli je možné zvolit si polohu
@marketaholasova kurtují při porodu v porodnici Nové Město na Moravě, v Brodě ne.Já porod proležela-blila jsem jak amina a měla jsem kapačky při obouch porodech,takže jsem byla ráda,že ležím,ale nenutí ležet,můžeš dělat co chceš,je tam míč,vana apd.
Rodila jsem před dvěma týdny. Dítě pokud chceš, máš hned u sebe a můžeš s ním chodit na všechna vyšetření. Rodila jsem na všech čtyřech. Všichni byli moc milí. Jídlo mohlo být lepší, ale to bude asi všude stejný.
@marketaholasova celou dobu jsem si mohla chodit jen monitor chtějí v leže polisedu a polohu jo ale já to nějak nestihla a neřešila malý pak musel rychle ven
@fouskovi to s monitorem nebudu mít problém. Já budu tak i tak problematická s leidenskou mutaci tak ze zjišťuju možnosti. Tak pokud nebudu muset na císaře. Pry to jde normálně s touto diagnózou ale děsí mě že nebudu moc epidural a nebo některé prostředky na bolest. Tak jako prvorodičku mě prepadaji obavy. Kdybych neměla břicho a do 12tt neměla problém se sladkym tak do teď nevím že sem těhotná.
@marketaholasova taky jsem rodila bez utesujicich léků a zvládla jsem to a to jsem měla křížové bolesti ty jsou prý nejhorší vím že je to těžké jako prvorodicka ale popravdě jsem měla daleko větší strach u druhého porodu
@marketaholasova Obě děti mám bez utěšujicich léků a s křížovými bolestmi a vše se dá a vše se hned zapomene 🙂 V porodnici dělá moje teta asistentku, vím, že se snaží rodičkám ve všem vyjít vstříc. Taky vím, že mají velký podstav, takže občas se najde nějaká doktorka/sestřička prostě unavená. Ovšem porodnice je dost vyhlášena a snad má ocenění baby friendly (bonding, podpora kojení...)
Jak je to v Brodě? Může být manžel hned s vámi od začátku, zůstává se hned na sále nebo se jde prvně na šestinedělí a pak až na sál, kurtuji nohy, dá se vybrat poloha a léky na bolest? Máme porodnici 70km ale uvažuji o Brodu četla sem dobré recenze .
@aktakd ano v Táboře to dělají ☹️ to se my nelíbí.nedavno tam rodila kamarádka a mazec.Prvne tě dají na šestidenní třeba už s maminkou co má dítě ale chlap tam být nemůže toho automaticky pošlou domů a zavolají až jdeš na sál a málokdy to chlap ztihne když není z místa 😬 pak si musela sama dojít na sál ale to je asi všude ale první co bylo jí přivázali nohy 😒
@zdencca ano,chlap může být s vámi celou dobu-jak na hekárně(speciální jednolůžkový pokoj), tak i na porodním sále. mě přijmuly v porodnici v pondělí ve 22.30, syn se narodil v úterý v 10.30,chlap byl celou dobu se mnou. V Brodě nohy nekurtují.Mám Brod 30km daleko,rodila jsem tam obě děti
@aktakd Nohy kurtují v nemocnici Nové Město na Moravě
@veronikav31 děkuji budu prvorodička , šílený strach 😬 takže bych radši soukromí i manžela u toho.
@zdencca v pohodě.stačí se zeptat. ve vedlejším pokoji měla rodička svou soukromou porodní asistentku.Info zde: http://www.onhb.cz/article.asp?nArticleID=26&nD...
@zdencca ano manžel se mnou byl celou dobu jsou tam pokoje po jednom s velkou posteli a vse co potřebuješ a pak tě těsně před koncem přesunou na sal polohu při porodu jakou chceš a nohy nekurtuji u prvního jsem rodila v Caslavi manžela poslali domu a těsně před koncem mohl přijít a nohy mi kurtovali tak pro druhý porod jsem si vybrala Brod a jsem ráda že jsem to udělala
@veronikav31 děkuji dle fotek to jsou nadstandardní pokoje, což by nevadilo klidně vemem a normální SME nikde nenašla a to sem hledala i dřív.
@zdencca já měla tento pokoj . Registrace není žádná potřeba
Děkuji moc vypadá to tak pěkně a slyšela sem že je i výborný péče 😀
@veronikav31 na pokojích je i WC sprcha a nebo ta je má chodbě?A doktoři sestry příjemný mají pochopení?
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@marketaholasova ahoj, rodila jsem tam 4x. Naposledy 30.10.18, vždy ale CS. Já byla pokaždé spokojená. Občas narazíš na sestru co nemá náladu, ale to všude. Zažila jsem, že pokud se k nim chováš slušně, jsou slušné a ochotné i k tobě. Dvakrát jsem ležela s problémovými maminkami a tam byl od sester cítit odstup. Ale ten jsem měla i já.