Porodnice FN Poruba - zkušenosti

betnika
19. lis 2018

ahoj holky, jelikož má kamarádka nemá tento server, tak píšu místo ní.
Jak jste byly spokojené ve FN Poruba? Co šestinedělí? Jak tam byly návštěvy, od kolika do kolika? A mohli chodit i ve vice lidech?

andelka
19. lis 2018

@betnika je tady přímo skupinka o FNO.
Já tam byla 3x, v lednu jdu zase. Spokojená jsem byla. Minule byly návštěvy delší dobu než poprvé,skoro celé odpoledne. Chodit mohli po více. Ale záleží na inteligenci každého,jednou se mnou byla na pokoji romská maminka,sama o sobě fajn,ale ty odpoledne stály za to. Klidně 6 lidí najednou,několik dětí..a sestry se asi bály cokoli říct,prý si mám stěžovat primáři,kdyby mi to moc vadilo. Za mnou chodili max po dvou. Teď když je plno,na pokoji 3 maminky třeba,tak doufám že jsou soudné a trochu to korigují. Ale tak vydržet se to dá že jo.

betnika
autor
19. lis 2018

@andelka prosím odkaz na tu skupinu.

zlutykonik
19. lis 2018

Taky bych poprosila o odkaz. Byla jsem tam v r. 2016 a v pohodě. Teďka za 2 týdny bych tam měla rodit znova, jen nemůžu nikde najít, jestli už je dostavěná ta nová část.

saruskas
19. lis 2018

Já ve FNO rodila v srpnu. Co bylo fajn, že jsem hned po příjmu šla na porodní box, kde se mnou byl i manžel. Pokud je po porodu s miminkem něco v nepořádku, mají skvělou poporodní péči na odd. neonatologie nebo na JIP. Se samotným porodem jsem spokojená nebyla vůbec, neustálé natáčení monitorů a vyrušování (=zpomalení kontrakcí) a tlačení do urychlování porodu léky. Proto jsme s malým možná dopadli tak, jak jsme dopadli. V poradně mi přitom jeden z porodníků neustále tvrdil, že do porodu nezasahují, pokud to není nutné. Ale možná i záleží na koho natrefíte. Na epidurál jsem čekala dlouho, poté se dr. netrefila a zdůvodnila to tím, že prostě spěchá. Je to prostě velká nemocnice, takže na vás doktoři nemají tolik času. Na šestinedělí hrůza. Tři maminky na pokoji, takže se nevyspíte. Příště bych asi hodně zvažovala, jestli nezvolím menší nemocnici.

andelka
19. lis 2018

@betnika https://www.modrykonik.cz/group/6667/detail/
A další recenze jsou ve Wikipedii modrého koníka.

andelka
19. lis 2018

@zlutykonik myslím že není,ale porodní a šestinedělí zůstane stejně tam kde je.

zlutykonik
19. lis 2018

@andelka Aha, já myslela, že tam bude aspoň pár pokojů navíc. A myslela jsem si, že když jsme byly 3 maminky na pokoji, tak to byla výjimečná situace...hmm, tak nic :/

andelka
20. lis 2018

@zlutykonik jak navíc? No před lety se mi nestalo že by byly tři,to byla výjimka,než se třeba dopoledne něco uvolnilo. Ale poslední dobou je asi víc plno,četla jsem to už víckrát,že bývají i tři. Je to velká nemocnice, měla natresk vždycky,nekdy býval i stop stav,i před těmi 6-8 lety. Každopádně já měla minule rychlý porod,a fno mám nejblíž,takže nebudu přejíždět jinam.

zlutykonik
20. lis 2018

@andelka No v té nové části.. pokoje navíc :D Jakože v té nové části udělají další pokoje pro matky s miminkama. Myslela jsem, že to dostavují z důvodu, že už nemají dostatečné kapacity a jako dočasné řešení dávají matky po 3, ale standardem je po 2. My jsme v tom r. 2016 byly 3 matky na pokoji všechny 4 dny a byla situace, že fakt nebylo místo, neměli už postýlky pro novorozence a ženské ležely po porodu na hekárně. Já chci jít do FN znova proto, že už to tam znám a manžel to má blízko z práce. Snad to bude tentokrát klidnější.

andelka
20. lis 2018

@zlutykonik Porodnice bude stále na stejných místech. Nový pavilon bude zahrnovat rozšířeny ambulantní trakt, oddělení gynekologie, která se momentálně nachází na monobloku v 8. Patře, rozšířené odd. Neonatologie. Nové porodní sály ani nové sestinedeli tam nebude....
Já rodila naposledy 2012 a to jsme byly dvě a pak den a půl jsem byla sama. Ale s tím teď nepočítám. Ale výhoda je že už to tam dobře znám,takže žádný stres a máme to blízko.

zlutykonik
20. lis 2018

@andelka Já jsem si právě myslela, že rozšiřují i porodní sály a šestinedělí. Tím pádem je mi úplně jedno, kdy se to dostaví 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru