Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s porodnicí v Českém Krumlově? Neumím se rozhodnout jestli Č. Krumlov nebo Č. Budějovice.
Kamaradka rodila v ck dvakrat a vzdy byla nadmiru spokojena.
Ja rodila v cb taky dvakrat. U prvniho porodu mi dite odvezli bez vysvetleni,druhy porod dlouhy,nemohla jsem si zvolit jinou polohu " ale vzdyt to budete mit za chvilku za sebou". Bonding nebyl,prilozeni ano. Ted se to tam ale pry zmenilo k lepsimu,mozna i ten bonding tam konecne zavedli.
Cerstva zkusenost kamaradky-v patek jela,ze uz rodi,poslechli si ji a rekli,ze stoprocentne ne,tak ji manzel prevezl do CB a tam si ji hned nechali,miminko bylo za 4 hod venku 🙂 jinak prvni rodila v CK a rikala,ze v Budejicich ji to vyhovovalo vice,nova porodnice zapusobila. Oba porody mela bez komplikaci.
Myslim, ze zalezi na tom, co ocekavas, jestli 100% veris lekarum a nemas presne pozadavky co a jak u porodu chces/potrebujes, tak klidne C.Budejice, kde byla kamaradka spokojena. Taktez pokud hrozi komplikace. Ja jsem si ale vybrala Krumlov, protoze si budu stransne vymyslet 🙂 - jak chci rodit, polohu, kdo u porodu se mnou bude, hudba, aromaterapie a v CB to nelze...takze ja jedu do CK 🙂
Ano, právě Český Krumlov si hodně maminek vybírá kvůli individuálnějšímu přístupu, zřejmě je to dáno i tím, že tam není taková četnost porodů jako v krajském městě.
Já u prvního věděla houby, u druhého jsem již tušila, že v porodních bolestech budu ráda, když miminko vytlačím a tak jsem nijak nevybírala. Ono, člověk si to hezky představuje, ale realita je povětšinou jiná a pak než vše okolo většina maminek vnímá jen to základní a to je zdraví miminka i její vlastní.
Pro mě bylo také důležité, aby byla porodnice blíže k mým rodinným příslušníkům.
Já rodila v Jindřichově Hradci a nemohu si na nic stěžovat - první syn šel velmi dobře, přirozenou cestou, byl venku po pár hodinách v bolestech na dvě zatlačení, dr. mě jen dvěma stehy zašil.
S druhým to bylo horší, snažila jsem se ho vytlačit a i přes veškerou úžasnou pomoc všech sester a dvou dr. jsem nakonec skončila akutním císařem a byla jsem ráda, že to malý vydržel, když mě po bleskurychlém převozu na operační sál neustále i ve výtahu hlídali srdeční ozvy miminka. Človek sice přijde o bonding a první setkání, které proběhlo s tatínkem, než jsem se já probrala, jelikož jsem již neměla v tom akutním případě na výběr anestezii, ale v posledku když to člověk vidí zpětně, jsem šťastná, že jsme oba zdraví.
... a to jsem se u druhého nechala od sestřiček umluvit, ať jdu do relaxační vany - no musím říct, že ty nové metody (po 11 letech, kdy na výběr moc nebylo) ...na mě konkrétně moc nezabraly 😀 málem jsem se jim v křečích s bolestmi v té vaně utopila 😀
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Prosím, jen né Krumlov, za sebe určitě Č. Budějovice. Jestli vás zajímá více tak SZ, tady ventilovat raději nebudu, aby někdo neřekl, že "pomlouvám", ale mám k tomu své důvody ☹