Porodnice Český Krumlov, Vaše zkušenosti?

martinakab
1. kvě 2016

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s porodnicí v Českém Krumlově? Neumím se rozhodnout jestli Č. Krumlov nebo Č. Budějovice.

brendamonique
1. kvě 2016

Prosím, jen né Krumlov, za sebe určitě Č. Budějovice. Jestli vás zajímá více tak SZ, tady ventilovat raději nebudu, aby někdo neřekl, že "pomlouvám", ale mám k tomu své důvody ☹

panickatlamicka
1. kvě 2016

Kamaradka rodila v ck dvakrat a vzdy byla nadmiru spokojena.

panickatlamicka
1. kvě 2016

Ja rodila v cb taky dvakrat. U prvniho porodu mi dite odvezli bez vysvetleni,druhy porod dlouhy,nemohla jsem si zvolit jinou polohu " ale vzdyt to budete mit za chvilku za sebou". Bonding nebyl,prilozeni ano. Ted se to tam ale pry zmenilo k lepsimu,mozna i ten bonding tam konecne zavedli.

nelam
1. kvě 2016

Cerstva zkusenost kamaradky-v patek jela,ze uz rodi,poslechli si ji a rekli,ze stoprocentne ne,tak ji manzel prevezl do CB a tam si ji hned nechali,miminko bylo za 4 hod venku 🙂 jinak prvni rodila v CK a rikala,ze v Budejicich ji to vyhovovalo vice,nova porodnice zapusobila. Oba porody mela bez komplikaci.

lenka.han82
1. kvě 2016

Myslim, ze zalezi na tom, co ocekavas, jestli 100% veris lekarum a nemas presne pozadavky co a jak u porodu chces/potrebujes, tak klidne C.Budejice, kde byla kamaradka spokojena. Taktez pokud hrozi komplikace. Ja jsem si ale vybrala Krumlov, protoze si budu stransne vymyslet 🙂 - jak chci rodit, polohu, kdo u porodu se mnou bude, hudba, aromaterapie a v CB to nelze...takze ja jedu do CK 🙂

brendamonique
1. kvě 2016

Ano, právě Český Krumlov si hodně maminek vybírá kvůli individuálnějšímu přístupu, zřejmě je to dáno i tím, že tam není taková četnost porodů jako v krajském městě.
Já u prvního věděla houby, u druhého jsem již tušila, že v porodních bolestech budu ráda, když miminko vytlačím a tak jsem nijak nevybírala. Ono, člověk si to hezky představuje, ale realita je povětšinou jiná a pak než vše okolo většina maminek vnímá jen to základní a to je zdraví miminka i její vlastní.
Pro mě bylo také důležité, aby byla porodnice blíže k mým rodinným příslušníkům.
Já rodila v Jindřichově Hradci a nemohu si na nic stěžovat - první syn šel velmi dobře, přirozenou cestou, byl venku po pár hodinách v bolestech na dvě zatlačení, dr. mě jen dvěma stehy zašil.
S druhým to bylo horší, snažila jsem se ho vytlačit a i přes veškerou úžasnou pomoc všech sester a dvou dr. jsem nakonec skončila akutním císařem a byla jsem ráda, že to malý vydržel, když mě po bleskurychlém převozu na operační sál neustále i ve výtahu hlídali srdeční ozvy miminka. Človek sice přijde o bonding a první setkání, které proběhlo s tatínkem, než jsem se já probrala, jelikož jsem již neměla v tom akutním případě na výběr anestezii, ale v posledku když to člověk vidí zpětně, jsem šťastná, že jsme oba zdraví.

... a to jsem se u druhého nechala od sestřiček umluvit, ať jdu do relaxační vany - no musím říct, že ty nové metody (po 11 letech, kdy na výběr moc nebylo) ...na mě konkrétně moc nezabraly 😀 málem jsem se jim v křečích s bolestmi v té vaně utopila 😀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru