Holky poraďte, které máte zkušenosti. Na obě porodnice čtu docela dobře reference, za poslední roky se to tam mělo velmi zlepšit. Nevím, kterou si vybrat.
Bulovka, jedine Bulovka! Vytecna porodnice, skvele zazemi a velmi respektujici personal. Lekarky i sestricky a porodni asistentky.
Rodila jsem poprvé na Vinohradech a podruhé na Bulovce a vyjde to skoro nastejno. Na Vinohradech je hezčí soc. zařízení a je jen pro 1 pokoj. Na Bulovce ti nenutí zapisovat kojení a teplotu miminka pokud vám to jde. Jinak režim stejnej, personál kus od kusu. Rodí se na koze, epidurál na vyžádání. Na hypnoporod to spíš nebude🙂)
@avital na Bulovce mají polohovatelné postele i porodní židličky. Samozřejmě záleží pak na personálu, ale opravdu sr nemusí rodit na zádech na koze...
Přirozené to může být hodně, je. Na hekarně být manžel /partner nemůže (řešením může být zaplatit si apartmán, ale nevím od kdy tam ženu pustí, plus pokud by to mělo být na dýl, tak je to celkem pálka).
Šestinedělí asi nic moc, ale to je hrozný skoro všude, co jsem pochopila (a čím lepší porodnice, často tím horší šestinedělí... Čest výjimkám jako je Havířov).
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já rodila na Vinohradech v srpnu 2019 a byla jsem spokojena s drobnými výhradami. Prostředí před rekonstrukcí, ale to mi nevadilo. Dobře vedeny porod, zvládli jsme bez doktora jen s asistentkou. Šestinedělí taky před rekonstrukcí. Sestřičky vesměs v pohodě, az na jednu, ta byla dost ostrá. Všeobecně si myslím, že je to hodně o tom, co si člověk nechá líbit. Já bych se třeba bez závažného důvodu nenechala tlačit do vyvolování, což se běžně děje všude.