Zajímalo by kdo teď někdy rodil na Bulovce... Jaké mate zkušenosti a co vše mít sebou a co dávají oni. Diky
Já přidám svou zkušenost z letošního ledna. Porod nemůžu moc zhodnotit, protože to byl fakt fofr, ale super, lepší jsem si nemohla ani prát. (porod trval 25 minut a kontrakce tak hodinu). Na oddělení šestinedělí dostaneš skoro vše, vlozky, košile, oblečky na miminko, plenky, jednorázové podložky na prebalovani. Plenky a vložky jsou na příděl, ale když dojdou není problém poprosit sestřičky. Jídlo je prostě jako v nemocnici, ale sníst se to dá. Péči o miminko ti vysvětlí, ale pouze jednou, když mi nebylo něco úplně jasné, nebo byl nějaký dotaz, opět není problém se zeptat. Personál obecně hodnotím dobře, ale člověk může narazit na osobu, která mu nesedne vždy. Takže já bych tam šla klidně znovu.
Rodila jsem na konci října 2015. Na porodním i na oddělení šestinedělí personál super. Co všechno potřebuješ a dostaneš přesně napsala horsiee. Sestřičky na novorozeneckém jsou milé a vždy když nevíš, tak ti to vysvětlí.
Na Bulovce jsem rodila 3x 09/2007, 05/2013 a 05/2015.Vždy jsem byla spokojená,doktoři i sestry bez problémů,všichni jsou ochotní.Sester je málo,tak vše vysvětlí jen jednou,nemůžou za každým chodit 10x,ale když za nima pak přijdeš se poradit,tak vždy pomůžou.Jak už je napsáno,vše potřebné dostaneš.Pro miminko si vem vlhčené ubrousky a pak až oblečení na cestu domů.Pro sebe také vše potřebné dostaneš,ale doporučuju si vzít jednorázové kalhotky,sprchový gel na intimní hygienu,nějakou mastičku na poraněné bradavky(já používala Bepanthen),kojící podprsenku a minimálně 2 tmavé ručníky.To je asi všechno,bačkory,ponožky a běžnou kosmetiku Ti asi psát nemusim.Na Bulovce je opravdu asi nejhorší to jídlo,ale ty 3/4 dny to jde přežít... 😉
Za me též jen sama pozitiva. Doporučuji a se vším vyše souhlasím. Všechny věci k dispozici, ochotný a profesionální přístup. Nebyl problém se ptát, otravovat v noci i návštěvy mimo hodiny. Jen jídlo hruza- nosili mi z domova🙂
Taky musím jen chválit. Kdyby někdy znovu, tak jedině tam. Hrozné bylo pouze jídlo, ale byla jsem v nemocnici ne v restauraci, takže se to dá čekat i pochopit 🙂
Ještě by me zajimalo ... Za doprovod u porodu se plati předem ? Nebo az když se odchází z porodnice domu ? Diky
Po nás chtěli peníze hned mezi dveřma, ale jelikož nikdo neměl tak to nakonec stačilo donést druhý den. (Přímo u porodu sem měla mamku a přítel nemůže moc vidět krev takže čekal za dveřma a když bylo ,,uklizeno,, a malý na světě tak se vystřídali. Takže 1500kc), ale jak už se psalo možná se poplatky zruší. Připadala jsem si jak na divadle, nevadilo by mi zaplatit za těm oblek a tak, ale přeci jen 1500 se dá využít lépe třeba něco pro mimi, ale to sem kapku odbočila.
@horsiee tak ja bych nevidela problem, ze se za to plati, zrovna v nemocnicich ne, to znam jina mista, kde by se nemuselo a mohlo se koupit neco detem. My to meli stejne, pritel nemuze krev, takze cekal za dverma a hned jak se maly narodil tak prisel dovnitr, ale neplatili jsme tedy nic.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@adrunka ahoj, já tam rodila v cervenci, vyvolavali mi porod, kvuli silne cukrovce a tlaku a nemohu rict jedine spatne slovo, rovnou me dali na ten velky porodni sal i se sprchou kde jsem byla sama a mohla byt neustale ve vode, na mici nebo kresle, proste jsem si mohla delat co chci, krasne se ke me chovali, porod vedli velice dobre a i mi radili co a jak a pravidelne me kontrolovali. Uz jsme tam rodila prvni dite a to mi zachranili, takze moje volba pri druhem byla jasna. Co se týká sestinedelí tak hodne veci davaji, nemusite mit sveho pro mimi v podstate vubec nic, vlozky pro vas taky daji, kosile neustale k vymene, za me super, nebychybelo mi tam nic 🙂. Jen jedna sestra na sestinedeli byla neprijemna, ale tak ta jedna se dala vydrzet 🙂