Dobrý den,
ráda bych se poradila, kterou porodnici zvolit. Těhotenství je zatím bez problému a jsem přesně v půlce 🙂 Nevím zdali je zapotřebí se registrovat a jak? Dle diskuzí a zkušeností bych ráda zvolila Obilní trh. Nebo mi doporučíte někdo jinou porodnici v dojezdové vzdálenosti.
Velice děkuji
Hezký den
@kamila5657 Ja jsem byla u milosrdnych a spokojenost. Ale ja na toto nejsu narocna, beru to jako nemocnici, ne wellness hotel 🤣 Obilnak je pry taky dobrej, sla bych klidne i tam, jen milouse jsem mela hodne blizko.
Formalni registrace v Brne neni. Nebo teda jeste pred dvemi lety nebyla. Ale stejne pak chodis ty posledni tydny na ozvy do porodnice kde chces rodit. A vzdycky je lepsi se domluvit. Klidne si to i prohlidnout. FNBrno, pokud vim, organizovalo prohlidky v urcite terminy jak na Obilnaku, tak v Bohunicich. Co se tyce porodniho, tam si myslim, ze nemuzes v Brne uplne slapnout vedle. Co jsem slysela, vsude je to ok. Ja rodila v Bohunicich, poprve byl se mnou manzel, podruhe manzel i dula. Zato s odd. sestinedeli byvaji trable, tam je to stale zkostnatele. To se ale budes muset poptat nekoho jineho, protoze ja po prvnim zazitku avizovala u druheho rovnou ambulantni porod, pripadne ze zustanu do druheho dne. A presne druhy den v poledne jsem taky odchazela. (A jelikoz mi testy nasly bezpriznakovy covid a covid pokoju je malo, nikdo s tim ani nemel problem 😆 ).
Já rodila v květnu v Bohunicích, jednalo se o můj druhý porod (první byl v roce 2020). Na porodním oddělení paráda, všichni příjemní, všechno vysvětlí, za mě úplně super. Oddělení šestinedělí je drobátko horší, ale musím uznat, že oproti roku 2020 se o hodně zlepšili, tenkrát to tam bylo šílený. Jinak do Bohunic se objednává na check-in (něco jako registrace) a kdy, to by vám měl sdělit váš gynekolog...
ja byla moc moc spokojena v Bohunicich. A znova tam pujdu zase,vubec nevaham
Obilňák má novorozeneckou JIP. Já tam byla 2x spokojená, ale už je to nějaký pátek
@kamila5657 já rodila u Milosrdných a teď tam mám v plánu jít zase. Jsem 22 tt. Co se týče registrace, volala jsem si tam někdy v 35 - 36 tt když mi má dr řekla, že se mám objednat na další vyšetření a ozvy v porodnici, kde chci rodit. Nakonec mi praskla voda ve 37+2 (den před tím, než jsem tam měla poprvé jít) a normálně mě vzali, ptali se, jak jsem tam domluvená, já jen, že jsem měla přijit zítra, tak se smáli a nechali si mě tam. Malý šel teda císařem, byl otočený KP.
@kamila5657 jinak zvol porodnici podle toho jak to cítíš, ne kdo co napíše. Každá má své klady a zápory, každý má své zkušenosti, ale nakonec je to vždy a jen o lidech, na které tam zrovna narazíš a to ti stejně nikdo nikdo nezaručí, kdo tam právě bude 😉🍀
Reknu ti to takhle. Je uplne fuk, kterou vyberes. Jestli narazis na kravu, je to jedno v jake porodnici budes. Ja vybirala dle toho, aby v pripade komplikaci se dany problem resil hned a nemuselo se dite prevazet jinam. A vedela jsem, ze rodit na Obilnaku urcite nechci.
Ahoj holky jste tu některá,která rodila nebo má zkušenosti s porodnicí Boskovice ? Přemýšlím,že bych šla rodit tam mám to blízko jinak první dítě jsem rodila u Milosrdných v Brně.Rodila jsem kvůli KP císařem,teď je malý hlavou dolů a prý můžu rodit přirozeně,nemáte někdo zkušenosti i s tímto děkuji za odpověď
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Dobrý den, většinou se registrujete od 36. týdne těhotenství. Já se registruji zítra (objednávala jsem se telefonicky, ale někde to jde i on-line, to bude na stránkách porodnice) a to budu už ve 40. týdnu. Porodnici v Brně neporadím.. vše má svá pro a proti, a každý si najde něco, co jsem tak slyšela 🙂 hodně štěstí 🙂 (a jinak na FB je skupina recenze porodnic)