Porodnice bez čekatelského pokoje, existují?

novacek21
30. lis 2021

Ahoj zkušené mamky a rodičky. Měla bych dotaz...
Existují porodnice, kde nejsou tzv. hekárny, poslední dobou nazývané čekatelské pokoje? Má to tak třeba i nějaká pražská porodnice? Pomalu si musím začít vybírat porodnici a přijde mi, že by mi byl muž víc k užitku a jako podpora právě v té první době porodní a ne jen na ten úplný závěr. Jaké máte v porodnicích zkušenosti?
Díky

jjasmina
30. lis 2021

@novacek21 partner přišel až na závěr, byla jsem za to ráda

barmil
30. lis 2021

@novacek21 porodnice Kolin má normalne porodni boxy a jsi tam od začátku do konce.

patapuf
30. lis 2021

@novacek21 V Podolí jsme byli od začátku sami na porodním pokoji. V roce 2016.

mamikry
30. lis 2021

@novacek21 V Hradci Kralove jsou samostatne porodni pokoje, muz se mnou byl pokazde od zacatku.

terulin
30. lis 2021

V Podolí je snad hekárna jen při plánovaném porodu.

leymea
30. lis 2021

Asi taky zalezi odkud jsi, ale jo, u nas v Domazlicich jdes rovnou na porodni box. Manzel byl semnou od zacatku do konce 😉 nedokazu si predstavit, ze jsem nekde na hekarne a jeste bez manzela.

martt
30. lis 2021

@novacek21 V Hradci Králové mají přímo porodni boxy , kde se mnou manzel mohl byt celou dobu.

gruyerre
30. lis 2021

@novacek21 ve FN Plzeň díkybohu tuhle debilitu zvanou hekárna nemají 😃

lovemusicsun
30. lis 2021

V Krči v Thomayerce také hekárny nejsou, když ale přijedeš moc brzy a nedají tě rovnou na porodní sál, tak Tě přijmou normálně na pokoj a tam platí, že návštěvy tam mohou být jen v běžných návštěvních hodinách. Takže když přijedeš v noci, tak pošlou manžela domů a zavolají ho až porod pokročí a vezmou Tě na sál.

patypresdevaty
30. lis 2021

A třeba to nebudeš muset vůbec řešit. Já šla u obou pokojů rovnou na sál, šlo to rychle 😁

novacek21
autor
30. lis 2021

Holky díky moc, já se trochu lekla, že je to standart všude. Možné jen u těch velkých a nevyužívaný vždy, jak píše
@terulin ,. Což by bylo fajn. Já zatím koukala jen na Prahu- Motol, Podolí, Bulovka a tam se o cekatelskych pokojích zmiňují všude. Třeba i to centrum porodní asistence na Bulovce ho má a tam jsou snad jen 3 pokoje...

lovemusicsun
30. lis 2021

@novacek21 Nevím jaká máš kritéria, ale kdyžtak mezi ně zařaď i vzdálenost z domu do porodnice. Ona Bulovka a Podolí jsou od sebe celkem kus cesty.. Já třeba v těch bolestech téměř nemohla sedět a těch 10 minut autem do porodnice bylo pro mě tak strašlivý utrpení, kdyby to bylo dál, tak bych snad radši vystoupila a šla pěšky. Jinak u obou porodů jsem také šla rovnou na sál..

novacek21
autor
30. lis 2021

@lovemusicsun jee a to já jak to vidím z pohledu nezkušené, tak jsem si třeba představovala, že dojedeme do Prahy v nejhorším i z chalupy a z ní je to tak hodinu. 🤣
Ten 14.tyden je dost brzo na rozhodování. 🙄
A samo, že mám požadavky veliké, kdyby náhodou byly komplikace, tak nej péči, ale kdyby bez, tak zásahy jen v nutnosti, což asi nikde taky moc není a nechat mi polohu, co bude vyhovovat mě atd... No bude to ještě boj. Kdyby bez komplikací tak budu v pohodě rodit i u chalupy, což je Rakovník, ale jak to mám vědět. 🤭

malinkaelinka
30. lis 2021

Havlíčkův brod - útulne porodní pokojicky, dokonce jsme tam s manzelem zůstali i při čekání na císaře.

misamisenka
30. lis 2021

On mozna kolikrat lepsi porodni pokoj, nez normalni pokoj - kamosce takhle v Brne u Milousu vyvolavali a pres noc ji nechali na normalnim pokoji na gynde (v porodnici bylo narvano) a rikala, ze to bylo hrozny, ze tam vsechny spolubydlici rusila. Co treba dela porodnice, ktera cekaci pokoj nema? To posila vsechny znovu domu, nez to bude uplne na sal? Prece si nemuzou zaplacnout porodni pokoj tim, ze nekomu pomalu odteka voda. Rodila jsem trikrat a vzdycky bylo v porodnici narvano (u jednoho porodu teda az od pulky pobytu). Vsechny tri porody jsem mela od zacatku kontrakci do tri hodin. Pri prvnim porodu jsem sla rovnou na sal a byla na nem hodinu (posledni porodni box a prepredbehla jsem pani, co uz byla v satne), pri druhem jsem mela mirne ukapavajici vodu, skoncila jsem na porodnim pokoji, v noci me monitorovali, davali atb a rano vyvolavali (to uz hned na sale, protoze nikdo zrovna nerodil). Pri tretim porodu jsem mela odtekajici vodu, vzhledem k rychlosti svych porodu musim byt v porodnici v podstate hned. Dali me na cekatelsky, tam jsem byla asi dve hodiny a chvili po zacatku kontrakci me zase presouvali na sal (porod zase rychly). Takze za me bych radsi brala porodnici s cekatelskym pokojem, nez aby me porodnice posilala domu, ze me nemaji kam dat a jeste to neni uplne rozjeto.

palja
30. lis 2021

@novacek21 v Brně jsem byla vždy na porodním boxu od začátku až do konce porodu, na žádné hekárně jsem nikdy nebyla 🤷‍♀️

aaaa15
30. lis 2021

@gruyerre ale mají 😀 Akorát se na ji člověk dostane jenom když má prasklou vodu a čeká se na kontrakce...ja na ni byla cca. 6 hodin a pak jsem šla na porodní pokoj.

andelka
30. lis 2021

@novacek21 já jsem teda rodila vždycky ve FN v Ostravě, a tam teda žádné hekárny nejsou. Vždy jsem byla sama už od první kontroly na příjmu a otec dítěte byl se mnou od příjmu na porodní oddělení. Pokojů je několik a jsou samostatné pro každou ženu a její doprovod zvlášť. A jinak teda za mě taky měl chlap význam v první době (a jako nosič věcí) a pak po porodu, když jsme se kochali přírůstkem. Při druhé době jsem vnímala jen sebe, miminko a PA, jeho teda nikdy.

guliii
30. lis 2021

@gruyerre mají já tam rodila a šoupli mě na hekárnu. Byla jsem tam ještě s jednou paní. Manžela poslali pryč. Byla jsem tam 2 hodiny, než se uvolnil porodní pokoj. A to jsem se s nimi snažila domluvit, jestli by mě nedali na nějaký nadstandart, že si ho zaplatím, chtěla jsem být s manželem. Ale nešlo to.

guliii
30. lis 2021

Ve FN Plzeň dávají na hekárnu, dokud nejsi dost otevřená nebo není volný pokoj. Nebylo to příjemné, v bolestech ještě s jednou paní na pokoji.

novacek21
autor
30. lis 2021

Takže myslíte, že je to spíše tak, že když nevychází kapacity a je nával, tak se na první dobu dává na hekárnu skoro všude?? :/

petrasipkova1
30. lis 2021

V Podoli jsem 2 x rodila na porodnim pokoji, po celou dobu jsme byli s muzem spolu.

andelka
30. lis 2021

@novacek21 těžko říct, rodila jsem 3x a na hekárně jsem nikdy nebyla, ani teda nevím, kde by byla..na gyndě? Ale já tam přišla vždycky s rozjetým porodem. A neměli stop stav. Když tam chvíli přede mnou rodila kamarádka, měli stopku, ale už nemohla jít jinam, porodila na vyšetřovně u porodních sálů a pak ji dali na gynekologické oddělení, než se po vizitách uvolnilo lůžko na šestinedělí. Každá porodnice je jiná a i situace, ve které přijdeš k porodu. Ideální je nepanikařit a první dobu z většiny trávit doma. Ale lepší je mít v takovém případě nemocnici poblíž. U větších dojezdů chápu, že člověk jede radši dřív.

gruyerre
30. lis 2021

@aaaa15 @guliii ale neeee, to je nemilé zjištění, snad budu mít zase štěstí a vyhnu se tomu 😃😃.

emamaira
30. lis 2021

@novacek21 V Motole ho opravdu mají a dokonce 5 lůžkový😇 je to teda 4 roky zpět, letos v Kolíně jsem šla rovnou na box.

95newmommy2020
30. lis 2021

Na Bulovce nebyl takový pokoj, ale vyvolavali mi porod o den dřív. Manžel byl od začátku do porodu semnou. Tj 2 dny. Jen jsme museli mít nadstandard.

meekos
30. lis 2021

Mě praskla voda, čekalo se 24hodin než se porod rozjede, pak mi pichli vyvolavacku… nebyl důvod mě dávat na porodní sál dokud se porod v podstate nerozjel - absolutně nic mi nebylo, take přítomnost partnera byla zbytečná, ale poslat domu mě taky nemohli, miminko i mě monitorovali… takže spise tady vidím důvod pro “čekací” pokoj asi záleží jaký budeš mít průběh

antoinet
30. lis 2021

Jihlava má porodní pokoje, muž je tam celou dobu.

anettkah
30. lis 2021

Havlickuv Brod samostatne pokoje, tatinek od zacatku do konce, vychazi maximalne vstric

fifinka2020
30. lis 2021

@terulin nene, rodila jsem tam teď v září, odtekla voda, ale porod se zatím nerozjizdel, tak mě hospitalizováli a musela jsem na rizikové, kam takové maminky vetsinou davaji...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru