Ahoj holky,mám dotaz ohledně benešovské porodnice...Prý tam proběhly nějaké změny co se týká bondingu a vstřícnějšího chováni vůči maminkám při porodu...
Chtěla bych slyšet zkušenost nějaké maminky z nedávné doby,která tam rodila.
A popřípadě jak se tam tváří na porodní plán?
Děkuji.
@makronka222 tak ja jsem tam rodila pred 4 lety a musim rict ze bonding automaticky teda nebyl.Pristup pana doktora byl teda silenej,u porodu se semnou nebavil normalne ale jenom na me kricel a byl dost arogantni.
Porodnim planem urcite nebudu stezovat praci personalu,holt mam nejake veci,ktere chci aby probihaly podle me.Rada bych jen odpovedi na moje otazky v textu,nevis cim jsem si prosla tak nechci aby me nekdo soudil za muj dotaz.
Já tam rodila a už bych tam nešla. Dítě mi dali asi po 10 minutách zabalené v zavinovaccea, takže jestli myslíš bonding kůže na kůži, tak ne ten tam neproběhl....Doktorka nepříjemná, rutinní nástřih, pupečník přestřižen hned. Porodním plánem naopak ulehcujes práci personálu ;) pokud jseš teda v porodnici, kde chtějí , aby se maminka cítila příjemne a mohla porodit co nejpřirozeněji ;)
Já jsem tam rodila v roce 2015 a v roce 2018. První porod ok, druhý spíš ne. Zbytečně mi ho urychlovalo a syn nestihl dorotovat. Jestli tě zajímají podrobnosti, oba články mám na blogu.
kamarádka tam rodila v prosinci 2018 a šílené :O porodní plán nikoho nezajímal, doktor se sestrou arogantní, křičeli na ní - že je herečka, že to určitě tolik nebolí atd atd. Že jeji prosby o císař jsou jen slabota a že není silná. Po třech dnech vyvolávání kdy se otevřela o 1 prst jí nakonec při nulových ozvách udělali jen tak tak akutní císař.
Hlavne prosim pri komplikacich nespilejte doktorum, ze neresili porodni plan.. byla jsem u Apolinare v noci na hekarne a to jak nejaky otec tam nadaval doktorovi, ze mu neprilozili syna na telo, kdyz nemohli manzelce po cisari, tak z toho se mi chtelo zvracet a nevedela jsem jestli se smat nebo brecet. Dite pry malem umrelo, zelene, ale hlavne ze tatinek resil neujednane vykapani oci a neprilozeni jemu na telo..
Omlouvam se za takovou reakci, je to kazdeho vec a nerikam, ze zakladatelka to chce takhle hrotit, ale jen ze se mi to hned vybavilo a asi bude vybavovat do konce zivota. Ale docela mi to pomohlo pri porodnich bolestech to tam slyset 😄 drzim palce, at to probehne po vsech strankach podle predstav a jeste jednou se omlouvam za asi nechteny prispevek. Nedalo mi to..
Jinak kamaradka v Benesove rodila pred 4 lety, druha kamaradka pred 4 lety a pred rokem a pul a zadna si nestezovala absolutne na nic. A ze jedna z nich se umi ozvat..
Také jsem slyšela, že se to zlepšuje, ale... Známá rodila měsíc zpátky a katastrofa, nikdy víc (a já tuplem ne). Špatně naplánovaný císař (miminko bylo hlavičkou nahoru/dozadu, neotočilo se, takže císař byl plánovaný, ale vymysleli ho špatně), vezli ji do porodnice už s prasklou vodou a spuštěným porodem, takže narychlo "umrtvovali" - nezdařilo se, takže skoro všechno cítila, docela hodně ji nařízli a miminko dokonce pořezali na zádech!!! To jsem ještě neslyšela, aby miminko řízli. Na bonding a poporodní péči jsem se nedoptávala, ale trochu tuším, že pořezané miminko na tebe hned nepoloží... Já tam rodit nehodlám. Kamarádky z Benešova a okolí mají výbornou zkušenost s Příbramí a Jihlavou.
@kuliseks je jasne,ze pokud by byly jakekoliv komplikace tak doktorum nebudu do niceho kecat 🙂 z Benesova mam zažité dva porody,jeden pred 4 lety a druhy pred dvěma lety,ale o tom se mi nechce psat,protoze dopadl tragicky.
Vcelku jeden porod normalne ale hrozny doktor a pristup na nic.ten druhy bohuzel byl v rychlosti a je jasne ze u nej by mi nepomohl porodni plan ani za mák.
Takze ted bych chtela proste normalni pekny porod 🙂 ale jak uz se tady psalo,hodne zalezi na tom na koho narazim.take jsem slysela chválu na Pribram,no tu uz mame hodinu cesty,tak uvidim..
Rodila jsem zde před 5 měsíci a naprostá spokojenost! Chytla jsem noční směnu a i ve 4 rano byli velice milí a ochotni. I následná poporodni pece o mě a mimco byla suprova. Druhé budu určitě znova rodit v Benešově. Ale je to velice individuální. Každá mamina očekává něco jiného a ne vždy je doktor vyspinkan do ruzova a nebo si vzájemně proste nesednou. K tomu muze dojit v jakékoli porodnici a nejde to nějak škatulkovat.
@adela_maskova presne tak, jde i to, jak jsme mile my(coz u porodu je samozrejme dost slozite), a i jak si sedneme s personalem... ja psala o extremu, coz chapu, ale i tal to chce trochu myslet na to, ze doktori jsou jen lidi a navic toho maji za sebou asi tak stokrat vic nez my, oni vedi rizika apod.. tak to taky brat tak, ze oni snad vedi, co delaji. A s prominutim “pokakat” se muze kdekoli cokoli
Vše je o lidech. Mě se chtělo z porodnice zvracet, hlavně z přístupu personálu. Poslední noc před propuštěním domů sloužila dětská sestřička, hrozně milá, ochotná, až jsem se rozbrečela dojetím 😊 napsala jsem na ní pochvalu. Po třech dnech, které jsem strávila mezi protivným personálem, byla ona jako anděl z nebe😁 už sem si říkala, že tam podruhé rodit nebudu, ale vše je o přístupu lidí,na blbce můžu narazit i v té nejlepší porodnici
@matkacekatelka akorát někde je ta pravděpodobnost menší a někde větší 😃
Rodila jsem v květnu 2017 - nepostupující porod, nakonec císař, vše v nejlepším pořádku 👍 Podruhé v říjnu 2018, kvůli malému rozestupy mezi těhotenstvími plánovaný císař, taktéž nemám žádnou výtku. Teď i po císaři dělají bonding. S lékaři i sestřičkami jsem byla spokojená a Benešov doporučuji.
Jediná nepříjemnost byla paní na pokoji, která mě i malého vždy při přebalování vzbudila, protože rozsvítila 😐 vše je o lidech...
@matkacekatelka tak doufam ze budu mit stesti,zatim jina porodnice asi nepripada v úvahu protože mame všechny dost daleko,Benesov je nejblíže...ale je videt ze aspoň jednen andel se mezi personálem vždy najde 🙂
Ja rodila v Benešově třikrát ted me to v září čeká znovu a vubec nemohu nic vytknout až na jednu porodní asistentku kterou jsem chytla u všech tři porodu jinak ja byla opravdu spokojena , takze kdyz jsem zjistila ze jsem po pate těhotná neplánovaně volba byla jasná :BENEŠOV 🙂
Vsem moc dekuju za poznatky,postrehy a nazory!! Vetsinou je vse opravdu o lidech a ja asi budu jen pevne doufat,ze narazim na dobrej personal,protoze ostatni porodnice jsou pro nas minimalne hodinu cesty a s myma porodama,kdy mi doma zacaly kontrakce(pak prevezeni sanitkou)a do pul hodiny jsem porodila,si nejsem jista zda bych stihla dojet do jine porodnice...😃
Jeste jednou diky!
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Od nas z vesnice tam byla snad kazda a vsichni jsou ok. Nikdo si nestezoval. Porodni plan proboha neres, stezujes akoraz praci personalu, stejne realita bude jina. Si predstav ze by nekdo cizi a nevzdelanej rikal co mas v praci delat. Bonging se dela automatiko vsude, kdyz nejsou komplikace.