Porodnice Apolinář? Nebo jinde?

2. kvě 2020

Ahoj, jsem tedy teprve na začátku těhotenství ale zajímalo by mě, kde je nejlepší porodnice? Jde mi hlavně a přístup a vybavení, kdyby se něco dělo. Jsem okres Nymburk a do. Nymburka by se mi tedy nechtělo. Vybavení tam není, kdyby byl nějaký problém a Mlada Boleslav zase přístup k pacientů a spíš slýchám kritiku. Ale zase si říkám, jestli to do Prahy stihnu 😁. Jaké máte zkušenosti?

amelia89
2. kvě 2020

Ahoj, ja si myslim ze v Prahe vo velkych porodniciach ako je Podoli,Apolinar,Krc,Bulovka je co sa tyka vybaveni vsechno stejne.
Konkretne zkusenosti sa ale lisia a podla mna je absolutne nerealne sa tym ridit. Jedna ti povie ze to bolo super a druha ze nikdy vic by tam a tam nerodila... Proste pozri si stranky tych nemocnic,oddelenia,atd. Lekari si myslim budu vsade odbornici a aj vybavenie pre mimco. 😊

barmil
2. kvě 2020

Co Kolin? Ma novorozeneckou jip od 31.tt, v rijnu rekonstruovany.

pleskot
2. kvě 2020

Apolinář je nechutná stáj. Pokud chceš rodit v boxu, jako kobyla a užít si porod xy dalších žen, tak směle do toho. Pardon za upřímnost.

oliie
2. kvě 2020

Presne jak pise pleskot. U Apolinare jsem rodila pred 3 roky a mam uplne presnou zkusenost. Navic sestinedeli dost des pristup, jako prvorodicka jsem z toho byla docela hotova. Jsem taky okres Nymburk a podruhe rozhrodne budu rodit v Nymburce, dost se to tam zmenilo co se tyce personalu i vybaveni, takze do toho jdu.
Moje predstava o porodu je vic intimnejsi , nez abych rodila nekde v boxu kde coura mezi nohy mi kouka hromada lidi vcetne mediku atd. a nemela moc moznost rozhodnout jak to chci.

aneta15
2. kvě 2020

Já jdu potřetí do Kolína. Hodně to tam chválí. Porodnice je aktuálně po celkové rekonstrukci. Jipku mají od 31.tydne

fyii
2. kvě 2020

ja byla v Koline 2x, svagrovy dokonce kazda 3x 😀 a nemuzeme si teda stezovat. Vybaveni na lvysoke urovni, nejmodernejsi ptistroje. Primář velmi vstricny a rozumny clovek, hodne se to tam pod jeho vedením zvedlo. Sestry vesmes fajn, ale jako vsude vzdycky muzes narazit na nekoho, kdo nema svuj den😉. Ted nedavno skoncils rozsahla rekonstrukce, cela gynekologie je úplně nova. V Nymburce ted v prosinci rodila kamaradka, tam je zase vyborny personal, ale proste stara nemocnice i po drobnych opravach je proste jak z dob krále Klacka. WC, sprchy spolecne na chodbě atd.

jade85
2. kvě 2020

Cokoliv jen ne Apolinář.

sudylichozrout
2. kvě 2020

Z Prahy doporucuji Bulovku.

oliie
2. kvě 2020

A teď mě ještě napadlo, že pokud chceš rodit v pražské porodnici, musíš se tam ve 14.tt zaregistrovat.

rebe
2. kvě 2020

Vždycky mě pobaví, jakpražské matky utíkají rodit kamkoli mimo Prahu, klidně jedeme hodinu do Rakovníka nebo Neratovic, a mimopražské zase touží po zázemí pražských porodnic. Dokážu pochopit, že někdo chce mít za zády kvalitní novorozenecký tým, "kdyby něco". Ale konkrétně Apolinář s těmi boxy s pouhými zástěnami místo zdí a stahovačkami místo dveří, kde všechny rodičky rodí bok po boku, vzdech vedel vzdechu, nepochopím nikdy. Projdi si vieoprohlídku porodnice a opravdu se rozhodni, jestli tohle je prostředí, kde se budeš cítit bezpečně.

lolam10
3. kvě 2020

Podoli ma skvele ty vlastni boxy.KAZDA zena ma vlastni pokoj s koupelnou kde rodi hned od prijmu...

astyna88
3. kvě 2020

Apolinar je vyhlasen spis rizikovymi porody, souhlasim s pan samkovou z Bulovky,ze oni nevi,jak vypada prirozeny porod a jak ho vest. Proto ani nedochazi k zadnym rekonstrukcim salu, promen kojicich brozurek apod ja tam.rodila pred 3 lety predcasne, tim,ze jsem byla drurodicka,tak jsem mela vyhodu,ze me nechali si delat veci po svem. Na 6n byl dobry klid, jidla dost a dobre. Ja jsem byla tyden na rizikovem oddeleni, kde jsem.stravila i prvni dobu porodni a sla.jen porodit na box. Hekarna je priserna.....

handulkak
3. kvě 2020

A já z Prahy chtěla do Nymburka. 😁

kkacca
3. kvě 2020

I u apolinare se dá rodit na porodnim pokoji v soukromí 🙂

vendes
3. kvě 2020

Vzhledem k tomu, jaké předpotopní názory má A. Pařízek, zástupce přednosty gyn.-por. kliniky, do Apolináře bych nešla. Nejsem ale z Prahy a okolí.

rebe
3. kvě 2020

@kkacca Je tam jeden, takže je to poměrně velká loterie.

kkacca
3. kvě 2020

@rebe ano, v listopadu jsem tam rodila..

rebe
3. kvě 2020

@kkacca Gratuluji, je fajn, že jsi měla štěstí a nemusela do toho dobytčáku.

vikinkav
3. kvě 2020

“pro prirozeny porod si do Prahy nechod“. To by bylo prislovi 🙂 nee nekde to jde, ale musis vedet presne co chces a mit podporu. Jinak je to jen o stesti...

kkacca
3. kvě 2020

@rebe videla jsem ty boxy, ale me nepomohl ani pokoj a skončilo to akutním cisarem, takže asi tak 😎jinak prostředí za me hnusny, pece normalni a tri dny se daly přežít..

autor
3. kvě 2020

@barmil na Kolín jsem tedy slyšela jen negativa

autor
3. kvě 2020

Tak já tedy nevím 😁 já zase slyšela o Nymburku většinou špatné věci a že vybavení, kdyby se něco dělo, tak nemají. Nechci někam daleko ale chci aby vše proběhlo v pořádku.

aneta15
3. kvě 2020

Zrovna čekám jestli se mi rozjede porod a jedu do Kolína tak pak dám vedet 😉

barmil
3. kvě 2020

@aneta15 super, drzim palce, at vse dopadne dobre a tesim se na zkusenosti. Ja jsem 32tt,dneska jsem zacala balit tasku.

wolki
3. kvě 2020

Já rodila u Apolináře 2x, obě těhotenství probíhaly v naprostém pořádku, u porodu měly obě děti problémy s dýcháním a byla jsem ráda, že o ně bylo skvěle postaráno. Pravda, jsou tam boxy, ale já rodila vždy jen s další rodičkou a upřímně, u porodu člověk nemá čas sledovat ostatní, má svých starostí dost 😉. Personál na porodním v obou případech skvělý, vstřícný, nikdy jsem se nesetkala s negativní reakcí na cokoliv. Pokud potřebovali posunout porod dál, vždy mi řekli, co bude následovat a jestli s postupem souhlasím. Na šestinedělí je to sice jak na běžícím páse, ale záleží také, jestli je na lůžka nával. Některé sestřičky jsou milé, některé rázné, ale ani jednou nebyly nepříjemné, vždy poradily a pomohly, pokud bylo potřeba.
Prostředí není úplně moderní, ale ja si třeba tuto porodnici vybrala právě proto, že má dlouhou tradici, mají dobré lékaře a přístroje, pokud by bylo potřeba. Jediné, co mi nevyhovovalo bylo jídlo.

jade85
3. kvě 2020

@wolki "když potřebovali posunout porod dál"... To je přesně ten přístup, kvůli kterému bych tam nešla. Jde snad o to, co potřebuje rodička, ne personál...

wolki
3. kvě 2020

@jade85 syn se zasekl ramínkama v porodních cestách a měl pupečník kolem krku, tak bylo potřeba jednat, nakonec ho museli vytáhnout vexem . Dcera se nalokala plodové vody a měla pupečník kolem krku, nedýchala, na den musela do inkubátoru. Ja jsem ráda za jejich přístup, dnes mám živé a zdravé děti. Výběr porodnice je na každé rodičce, každé vyhovuje něco jiného.

jade85
3. kvě 2020

@wolki dystokie ramínek je často způsobená právě zásahy do porodu a jeho urychlováním, nucení do polohy na zádech atd. Je možné, že v podstatě jen zachraňovali to, co sami zpackali...

wolki
3. kvě 2020

@jade85 vypadá to, že jste byla u porodu se mnou, víte vše lépe než já🙂...nenutili mi žádnou polohu, ptali se, jak bych si přála rodit, rodila jsem 15hodin, tlačila dvě hodiny v různých polohách, které byly pro mně v danou chvíli pro mně příjemné. Nic mi nikdo nevnucoval. Pokud Vy jste měla s touto porodnicí negativní zkušenost, to mně mrzí, přeju Vám, ať budoucí porody probíhají podle Vašich představ

jade85
3. kvě 2020

@wolki Mluvím obecně, ne konkrétně o vás. Osobní zkušenost nemám, jen spoustu těch zprostředkovaných, na základě kterých bych tam nikdy nevkročila ani to nikomu nedoporučila. Pokud u vás bylo vše dle vašich představ, tím lépe.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru