Ahoj holky, moc prosím o radu. Kvůli své nemoci a prodělaným operacím, musím rodit v porodnici kde jsou dostupní chirurgové, co mají s mou nemocí zkušenosti. Dostala jsem na výběr buď Apolináře a nebo porodnici v Hořovicích...Máte prosím někdo srovnání, zkušenosti, nebo doporučení? Ještě podotýkám, že rodit musím císařským řezem...Už se musím někam objednat do poradny pro rizikové těhotenství a nedokážu se stále rozhodnout :( Moc děkuju za každý názor!
Já rodila u Apolináře a na druhý porod jsem registrovaná zase tam. Ale první byl spontánní a druhý bude snad taky. Je pravda, že to zázemí tam na šestinedělí není moc pěkné. Záchody na chodbě a vymrzlé, dítě jsem vážila na chodbě na takové obstarožní váze se závažíčkama. Jelikož ten rozdíl před/po kojení dělá ze začátku třeba 10 gramů, tak mi to přišlo jako vtip. Ale jsme z Prahy, mimo Prahu by za mnou manžel musel zbytečně dlouho dojíždět. Lékařská péče tam byla fajn, neměla jsem žádný problém.
@kajina266 mam vsechny tri deti v apolinari a bohuzel cisarem. Vse v pohode vcetne sestinedeli, hodne zalezi, jak maji plno, ale snazi se cisarovny nedavat na pokoje, ktere maji socialni zarizeni na chodbe a zbytek je o lidech, kdyz neco nestihnes zpracovat, protze instrukce pri peci o miminko se ty prvni dny docela meni, neboj se zeptat, kdyz ti neco nejde, popros o pomoc a nenech se odbyt, personal maji dobry, samozrejme se ne vzdy vsichni dobre vyspi, neprijemnosti ale vznikaji jen nedostatku komunikace co sem vypozorovala. Na horovice jsem ale take slysela samou chvalu, tak asi i zalezi na dopravni dostupnosti, jako rizikovou Vas tam dost mozna gynekolog preda driv, jako vzdy me, tak co pro tebe bude na konci tehotenstvi snazsi jezdit. Jinak vseobecne v porodnicich hodne zalezi jaky je tlak na dostupnost salu, a to je o stesti, ne o porodnici, pri poslednim porodu nemeli nic cekajiciho akutniho a nejlepe me vybrali a i krasne zastupovali stehem pouzivanym v esteticke chirurgii. V podstate sem ani nemela ocistky a byla sem z toho na nervy, protoze u dcer sem mela ty silnejsi a tohle se nedalo srovnat ani s menstruaci. U prvnich dvou dcer byly nejake prusvihy, co potrebovaly na stul hned, tak to se chvatalo a tak precizni to nebylo, mysleno ocistky byly klasicke a jizva stupovana normalne, ne odflaknute, ale proste na estetickou chirurgii nebyl cas, takove siti trva jednou tak dlouho
@kajina266 byla jsem v pondělí v Horovcicich na 1. Poradně v porodnici a následně absolvovala s manželem predporodni kurz a jsem nadšena!!
Všichni příjemní, vše nové, hodně se snaží .. myslim si, ze chybu neuděláte ani v 1. Ale pokud chcete aspoň příjemný prostředí, tak Horovice.
Navíc, kdyz budete mit plánovanou sekci, tak se nemusíte bat ani dojezdu z Orahy ( pokud jste)
Je uz vidím uživatelku 🙂
@saksana budu drzet palce, at na tebe vyjde pokoj se sdilenou sprchou, taky sem mela jednou co popisujes a to pohodli na tehc novych pokojich je proste vetsi, no. Jinak deti si vazili pri vizite na digitalni vaze, ty stare jsou jen na sledovani, zda se dari kojit nebo ne a tam jde spis o trend, na to to staci..
V Hořovicích jsem rodila dvakrát a v obou případech 100% spokojenost. Lékařská péče i péče okolo miminek na šestinedělí, rady ohledně kojení, prostě za mě super.
Švagrová rodila u Apolináře a lékaři určitě na špičkové úrovni, ale stěžovala si tam na přístup sestřiček na šestinedělí - hold hodně maminek, takže není tolik času jednotlivě se jim věnovat, tak to na mne působilo.
@kajina266 u Apolinare prece nejsou chirurgove.
Kdyz tak tajis svoji nemoc, zrejme to bude neco gyn, protoze jinak by tam nebyl apolinar.
Rozhodovala bych se opacne, podle pece na dane onemocneni, polozila dotaz proste jinak. Co kdyby neco s tebou, aby ti pomohli. Prece jen rodis zrejme sekci, porodni box ti muze byt jedno.
Srovnání nemám, ale před 3 týdny jsem rodila u apolinare a byla jsem maximálně spokojená od příjmu až po 6 nedělí. V té době měli zrovna nával, ale všichni se chovali skvele a pomohli mi kdykoliv bylo potřeba. Byla jsem ale na nadstandartu, takže koupelna byla na pokoji.
Holky všem moc děkuji za Vaše názory a zkušenosti. Co se týče vzdálenosti, mám to podobně..do Prahy 74 km a do Hořovic 84 km... A jak říkáš @luska__ bude to plánované, tak pokud se nestane žádný malér, tak by se to mělo stíhat na obě místa... Hořovice se mi moc líbí, že je to malá porodnice a ten přístup tam bude osobnější...
@belleelle Nevím tedy, z čeho soudíš že tajím své onemocnění?! Na můj dotaz nemá vliv co mám za onemocnění, chtěla jsem jen srovnání porodnic... Nemoc netajím, mám ulcerozní kolitidu, což moc lidem nic neřekne...loni mi odstranily celé tlusté střevo a konečník, měla jsem vývod...teď mám uměle vytvořený konečník...A proto musím rodit na pracoviště, kde s touto problematikou mají zkušenosti a bude dostupný chirurg, který se v tomhle vyzná...a to jsou u nás tyto dvě porodnice...Takže já nepotřebuji znát názor co se týče doktorů, já chtěla znát osobní názor holek na porodnici, ne na doktory, jestli se o mě postarají...tuhle péči mi zajistí můj gastroenterolog....
@kajina266 Ja bych se asi na tvem miste zajela do obou porodnic podivat a uvidis, co te vic oslovi. Ja jsem rodila U Apolinare a uprimne zazemi v sestinedeli nebylo 'odpocinkovy'.. pripominalo mi to skolni vylet.. fajn atmosfera, mili lide, pokec na pokoji, ale soukromi zadne a odpocinek uz vubec ne. Coz po narozeni miminka nebylo uplne idealni... prjiela jsem tam odtud tak unavena, ze jsem mela halucinace.. spala jsem za 5 dni dohromady asi 8hodin.. kazdou noc tak dve. Takze ja osobne bych zvolila spis Horovice, pokud tam je zdravotni pece (chirurgie) na stejne urovni.
@kajina266 tak ulcerozni kolitida a stomie vim 🙂 nejsi opravdu jedina a neni to tak neobvykle onemocneni. Nevim, proc ti nebyla doporucena treba Bulovka. Zeny s idiopatickymi strevnimi zanety rodi v beznych porodnicich. Vybirala bych podle toho, kde ti delali narocnou hemikolektomii s plastikou.
Horovice jsou nemocnice, ok.
Nevim, proc se rozcilujes, pises KDE MI ZAJISTI PECI CHIRURGA, tak se ptam, jak ji zajisti U Apolinare?
@karlajasmine to je ale i hodne o tom jak si to zajistis, pri tretim sem nechtela zadne navstevy, prijimala jsem pouze manzela a jednu navstevu od rodiny, jinak nic a odpocinula jsem si krasne. Pani co se mnou byla na pokoji mela 3 navstevy denne a pak se divila, ze ma vseho plne bryle, nekoji a kdesi cosi, misto diteti se vylozene venovala drbani a na sebe a dite nejak zapominala. Tim neymslim, ze by takovy extrem byl tvuj pripad, jen ze jak si to tam clovek zaridi, tak to ma. I kdyz ja sem z tech nespavcu po porodu, az pri tom tretim uz sem byla nejak starsi a vic unavena, tak i spat se mi podarilo, byla sem vybavena klapkama na oci a pohoda.
@belleelle Jasně, rodí v běžných porodnicích...Ale ja jsem za rok podstoupila 3 operace a byla jsem takto operovana u nas jako jedna z prvnich... A nerozciluji se, jen mi tady tvrdis ze tajim svou nemoc...a ja jen chtela znat nazor na porodnici a k tomu nikdo nemusi znat mou diagnozu...
A jak rika @akankeo u apolinare se na to specializuji, tak asi vedi co mohou zajistit a co ne...jinak by mi řekli at si rodim kde chci, kdyby to bylo bezne...
@michaela_2 Moc děkuji, takovéhle zprávy se čtou moc hezky 😊 Už podle fotek to tam vypadá fakt pěkně, takove příjemné prostředí... Spousta lidí mi už řekla, že to co je u Apolinare nadstandart, je v jinych porodnicich standart...no a taky to tak vypada...
@kajina266 ja se narodila u Apolináře, kamaradka tam ted rodila take, tak jsme se s mamkou šli mrknout na miminko a pry se tam zastavil čas... Me se to tam nelíbí vubec, prijde mi to jak za dob krale klacka, nehezké prostredi, pece lekaru je samozrejme dulezitejsi, ty nezbochybnuji, ale ty jsou v Hořovicích take na top urovni a do toho jeste to zazemi.... Nesrovnatelne 🙏😉
@kajina266 kazdy ma jine preference, ale kapacity doc. Parizek a dr. Koucky jsou u Apolinare. Ja uz to po 2detech beru jinak, mam strach i o sebe, aby deti mely maminku. Takze u mne fakultni nemocnice byla jasna volba. Podruhe proste slo o me zdravi.
Preji, abys byla mezi tema, co tehotenstvi a porod zklidni chorobu.
@akankeo Na navsteve jsem tam mela jen manzela 🙂 a nijak zasadne jsem rozhodne nedrbala.. ale spis proste na pokoji kdyz nebrecelo jedno dite brecelo jiny (byly jsme tam tri), dite mi pokazde zrovna spalo ve chvili, kdy prisla sestra delat nejaky kontroly,vizity apod, takze jsem nemela moznost spat.. a hrozne, ale hrozne mi vadily navstevy na chodbach... neskutecne jsem si prala, aby manzel mohl sedet u moji postele a drzet mimco a ja u toho pospavat v posteli, a to proste neslo... to jsem proste nedavala... takze uz z toho duvodu Apolinar podruhe uz ne... jedine tam, kde jsou navstevy na pokoji..
Ale jinak zrovna v pripade zakladatelky bych spis volila podle odborniku na jeji nemoc, prece jenom je to jiny kdyz jde prumerne zdrava zenska rodit po tehotenstvi bez komplikaci..
@karlajasmine no, ale pokud nebudes mit nadstandart, tak ti na pokoj polezou i cizi lidi. To ma treba Mootol, byla sem tam za kamaradkou tyden pred svym porodem a teda bylo to neprijemne i me, byla tam s pani cerstve po porodu a navstevy u moji kamaradky se stridaly jedna za druhou, chudak holka mela problem si dojit i na zachod, protoze ji bylo blbe pred cizima chlapama vytahnout vlozky z supliku ci prikladat...
@denca89 No tak to je luxusní, tam to vypadá fakt nádherně 🙂 Člověk by ani neřekl, že je v nemocnici 🙂 A když k tomu připočtu, že říkáš, že je tam skvělá péče, tak to se ti nedivím že je to pro tebe jasná volba 🙂 Jak říkáš, u toho Apolináře se zastavil čas...A ty návštěvy na chodbách je asi nejhorší...chápu, že je to kvůli soukromí ostatních maminek...ale když má žena těžký porod a je ráda že je ráda a musí jít i s manželem na chodbu a tam si to protrpět...nevim nevim :(
@akankeo To me je prave uplne jedno.. ja se stydim pred znamyma (Napr.mam problem kojit pred tchyni, tchanem, svym tatou..) ale pred nejakym Pepou, ktery jde za svoji kamoskou, je mi to jedno.. Proste budu radeji mit na pokoji svyho manzela i cizi a lezet v posteli, nez mit na chodbe svyho manzela a jeste vic cizich lidi a sedet na lavicce..
@akankeo Ale zas je fajn, kdyz jsou lidi ohleduplni.. ja si planuju zase na navstevy zvat maximalne manzela a syna a pripadne treba na chvilku svoji mamku nebo sestru, ale zadny kamarady ne..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
za me jednoznacne Horovice, vubec se to z prazskyma porodnicema neda srovnavat. Rodila jsem tedy normalne, ale byla jsem s malou 8 dni na neonatologii - byla malicka. Pece skvela, jinam bych uz nesla. Prvni dceru mam v Podoli, porod dobry,ale sestinedeli des bes