Ahoj,
Vím, že je tu spousty diskuzí, ale všechny jsou starší jak dva roky. Může mi někdo sdělit svou zkušenost ? 🙂 nemohu se rozhodnout, kam a za pár týdnů už budu muset řešit registraci.
Děkuji 🙂
Rodila jsem v březnu u Apolináře a vše na jedničku!
@kok123 ja rodila U Apolinare pred rokem a souhlasim s @sugarplum , je to trochu tovarna na deti, ale presne, jsou tam pripraveni, kdyby cokoli. Muzu i porovnat s Podolim, kde jsem rodila pred skoro 7mi lety. Nevim, jestli se neco zmenilo, ale zasadni rozdil byl v tom, ze tam byly samostatne porodni boxy, kde mel clovek soukromi. Jenze ja nemela manzela u porodu, tak jsem tam byla i dost sama, protoze jedna porodni asistentka byla na dva porodni boxy, tak musela casto odbihat. Priste bych volila radsi asi zase Apolinare, sice je to tam trochu jak v pruchodaku, jsou tam boxy vedle sebe a vetsinou otevreny dvere do chodby, kde chodej vsechny asistentky a doktori. Ale to mi bylo v tu chvili uz pak jedno. Je tam vse slyset i kdyz jsou zavrene dvere, protoze jsou nahore takovy mezery, jako byvaji na nekterych starych wc. A v Podoli zas neni nic slyset pres zavrene dvere. Je tam vetsi soukromi, ale u Apolinare jsem se citila lip co se tyce toho, kdyby byly nejake komplikace.
@kok123 Rodila jsem vloni v Podolí a byla jsem maximálně spokojená. Taky je to trochu továrna na děti, ale krásně zrekonstruovaná. Kromě hezkých velkých porodních boxů je nově zrekonstruované celé šestinedělí. Všechny pokoje dvoulůžkové s vlastní sociálkou. Personál všude moc milý a ochotný. A špičkoví odborníci včetně dětské JIP, kdyby se něco pokazilo, jsou tam také.
Rodila sem teď v Podolí a šla bych příště k Apolináři.
Rodila jsem ted před měsícem u Apolináře. Doktoři a porodní asistentky za mě se chovali dobře a člověk měl jistotu, že kdyby něco se stalo, tak je v dobrých rukou. To byl ten důvod, proč jsem zvolila Apolinář, nakonec jsem měla akutní sekci, takže jsem se rozhodla dobře. Rozčarování pro mne bylo oddělení šestinedělí a některé zdravotní sestry. měla jsem připlacený nadstandard. Po sekci, která proběhla bez problémů večer, jsem miminko viděla až druhý den v 14 hod odpoledne, ani mi ho předtím nepřinesli přiložit. To mi odstartovalo problémy s kojením. Bohužel techniku kojení mi vysvětlili hodně z rychlíku, když jsem za nimi šla na sesternu, aby mi zkontrolovali techniku, tak mi sestra řekla, že si na to musím přijít sama atp. Laktační poradkyně k dispozici nebyla. Když mi sestra ukazovala koupání, tak to komentovala poznámkou, jestli to dítě chci utopit.. Je po sekci jsem nebyla schopna se zohnout nad vanu a sklonit, tak jsem byla ráda, že jsem ráda a ona mi řekne tohle.. bohužel je to vždy o lidech a toto asi mi zážitek z Apolináře trochu zkazilo.. Naštěstí jsem šla brzy domů a tam se kojení rozjelo bez problémů.. Kdybych se měla rozhodnout znovu, tak nevím, co bych vybrala.. Podolí je určitě hezčí, asi oboje porodnice jsou hodně továrny na děti..
Rodila jsem dvakrát v Podoli, pro mě byla priorita soukromí u porodu a možnost být s manželem nonstop. Porodní pokoje jsou skvěle, porodní asistentky také. Nemůžu si na nic stěžovat. Laktacni poradkyně tam byly k dispozici, ale poprvé jsem byla ze všeho strasne vypleskla a podruhé už jsem je nepotřebovala 😂 Apolinar mě děsí už jen z fotek, je to jako v kravine, a protože jsem pri porodech hodně hlasitá a zároveň se hluboce soustředím na dítě, tak si neumím představit slyšet rodit někoho dalšího, musí to být opravdu šílené.
Já rodila u Apolináře v pol. rok 2019 a šla jsem tam primárně z toho důvodu, že kdyby se cokoli po..., dítě si vezmou o sál vedle a hned to řeší odborníci (žádný převozy sanitkama, vrtulníkama, být bez dítěte, když ho převezpu do jiný nemocnice atd). Jinak teda tím, že jsem tam byla hospotalizovaná v 34tt a viděla jsem, jak vypadá sál 2 a zejména ta legendární "hekárna", kde fakt ženský, co začínaly rodit, byly, věděla jsem, že až půjdu k porodu, musím stopro jít na sál 1 a modlit se, ať je volno. Další věc je šestinedělí - měla jsem pokoj v celém nadstandartním oddělení, to bylo skvělé, pokoje super, sociálka na pokoji, návštěvy před pokojem v "soukromé" chodbičce nebo v něm, sestry milé. Jenže pak jsme se malým museli vracet kvůli žloutence a to už nás šoupli na klasické oddělení..no být tam po porodu, asi podepisuju reverz...záchody na chodbě, pokoje příšerný, plechovaný žlaby na mytí miminek a teplá voda tekla po deseti minutách (nekecám), a sestry protivný...a návštěvy na chodbě i s miminkem a to na chodbě před tím oddělením, ne na chodbě toho oddělení, kde se normálně jí a chodí na záchod...Takže těžko říct, záleží, co člověk "chytí" za personál a hlavně pokoj...Podolí jsem původně chtěla, ale když jsem viděla fotky "rekonstruovaného" nadstandartu, tak to byl hodně špatnej vtip (nevím, jak teď, asi tam proběhla ještě jedna rekonstrukce myslím, ale nevím, jeslti i těchto pokojů, když tvrdili, že ty už po rekonstrukci jsou..)
Ja myslím, že je to v prípade týchto dvoch pôrodníc je to asi jedno. Obe sú špičkové pracoviská, špecializujú sa na anomálie, komplikácie pri pôrode a zachraňujú nedonosené deti. Ja som rodila prvé dieťa u Apolináře, na druhé som zaregistrovaná do Podolí kvôli väčšiemu súkromiu.
@kok123 podle zkusenosti kamosek ti obe nemocnice vyjdou nastejno. byla jsem v dubnu v podoli a vse ok, tovarna jak hrom, ale to je v tech velkych porodnicich takhle asi vsude🤷🏻♀️Pro me byla priorita, ze je mimco v dobrych rukou a ze jsou kolem me vyborni doktori. Ocekavala jsem pak (podle ruznych internetovych diskuzi), ze potom to bude na pokoji hrozny a ze sestry jsou nic moc, ale vubec se tak nedelo, byla jsem se vsemi mega spokojena a vsechny sestricky byly zlate. Mela jsem zaplaceny podolsky balicek a samostatny nadstandard.pokoj.(ale to nevim, jestli dostane clovek automaticky nebo je to o stesti)
@anetka9 ty fotky pokoju maji na netu desne stare 😂 pokoje jsou naprosto super 🤌🏼 (Ale mluvim jen o nadstandardech, nevim jak vypadaji normalni..)
@dyechampion to by chtelo aktualizovat:D prohlidky nemocnic uz skoro nefungujou a to jeste jen, kdyz mas zaplaceny jejich kurzy:D
@dyechampion Standardy vypadají podobně jako nadstandard, jen jsou dvoulůžkové. Na pokoji jsou dvě postele, jídelní kout, skříně na věci, přebalovací pult a veliké umyvadlo sloužící jako vanička, dále vlastní sociálka se sprchovým koutem. Vše čisté a prostorné. My měly i tu terasu s výhledem na Vltavu 🙂
V Podoli jsou lepsi porodni boxy, s vlastni sprchou a wc, totalni soukromi 👍 jinak je to nastejno. Ja rodila pred 3 lety v Podoli a uz bych tam nesla, sestinedeli bylo hrozny, predevsim personal… ted je to zrekonstruovany a mozna vymenili i lidi, co ja vim 😁
@vikinkav přesně. Porodní asistentky, doktoři skvělý, standardní pokoje hezký, čistý, ale sestry na šestinedělí jsou důvod proč bych tam už znovu nešla. Odcházela jsem z porodnice s nechutí kojit se kterou bojuju doteď, ty jejich kecy byly hrozný, za celých šest dní jsem nepotkala příjemnou/nápomocnou sestru, která by mě, prvorodičku, trochu podpořila. Vůbec jsem takovej obrat nečekala… do tý doby všichni příjemný.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Rodila jsem pred mesicem u Apolinari a sla bych tam znovu. Je to teda fakt trochu tovarna na deti (ackoliv za me si nemuzu absolutne na nic stezovat), ale pro me byla priorita, ze pokud by se neco semlelo, tak u Apolinare jsou nejlepsi a maji veskere moznosti.