Ahoj, jsem z Prahy, rozhoduji se mezi Motolem a Kladnem, Kladno u mě zatím vede svým přístupem, dle recenzí.
Chci se zeptat, na stránkách jsem našla, že porodní místnost je rozdělena porodním i boxy - co si pod tím. představit? Budu tam mít soukromí, neuslyším ostatní rodičky apod.? Nechci porodní sál jako je např. u Apolinare, kde údajně mají mezi lůžky plenty.
Děkuji
Ahoj, rodila jsem na Kladne 3 tydny nazpet. Jsou tam 4 pekne porodni boxy, jeden je i s nejakou mistnosti navic (jakoze obyvak) a s vanou. Ten je nadstandartni a kdyz si ho zarezervujes, je to snad za 2 litry? Samozrejme se muze stat, ze bude jediny volny a to pak mas zdarma🙂 Rika se tomu boxy, ale jsou to normalne stavebne oddelene mistnosti s vlastni koupelnou. Navic ta frekvence porodu na Kladne neni takova, dost mozna budes rodit sama🙂 Jinak porodni asistentky i lekari jsou super, to naopak oddeleni sestinedeli a novorozenecke je podle me celkem stres. Clovek asi nemuze mit vsechno🙂
@luu_ca kladnem neprohloupis.Porodni boxy jsou samostatne velke mistnosti,asi 25m2.Kazda ma vlastni koupelnu s wc a sprchou+jak pisi holky.S manzelem jsem mela soukromi celou dobu,jenom na pravidelne monitory prisla PA (v pripade nutnosti muzes zavolat zvonkem a nebo partner).K dispozici mic,pohovka,postel,telka a myslim,ze i radio. Soukromi mit urcite budes,krik zavisi na frekvenci.Mozna neco uslysis,ale neni to tak,ze by za celou dobu,co tam budes ti zprava a nebo zleva budou "rvat" rodicky.A personal velmi prijemny.Ja doporucuji.
Ahoj, před 2 lety jsem rodila v Kladně a porod super, porodnice je tam moc pěkná, personál na sále byl příjemný, boxy pěkné, velká spokojenost. Oddělení šestinedělí byla ale hrůza, sestry byly nepříjemné, jak se dítě přikládá ukázaly jednou a pak prostě nezájem. Malá nechtěla vůbec jíst, byla spavá, měla silnou žloutenku, jen ubívala na váze a přesto nás pustili 3. den domů. Další den jsme šli k pediatrovi a ten nechápal, jak mohli malou v takovém stavu vůbec pustit domů.
Z toho důvodu jsem 2. dítě letos rodila v Motole a porod sám o sobě byl super, personál u porodu byl báječný, boxy oproti Kladnu byly menší a hůře vybavené, ale vše co člověk potřebuje (sprcha, záchod) tam bylo, takže pohoda. Ale oddělení šestinedělí opět hrůza děs, oproti Kladnu ještě horší. Rodila jsem tam letos v květnu a protože měli v té době plno porodů, tak potom rodičky přemisťovali na různá oddělení, takže zatímco dítě bylo na šestinedělí, já a spousta dalších mamin jsem po porodu ležela na rizikových těhotných a malého mohla chodit na šestinedělí jenom navštěvovat a kojit. Na šestinedělí k synovi jsem se dostala až 3. den. Takže v tomhle bylo lepší určitě Kladno. Motol je prostě taková velká továrna na děti...
Kdybych měla rodit ještě jednou, tak bych volila zase Kladno.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Kladno ma 4 porodní boxy. Jsou to krásné nové pokoje s koupelnou a jeden ma dokonce vanu. Jé tam i pohovka a televize pro tatínka. Já rodila v noci a nikoho jiného jsem neslyšela ale nevím zda tam někdo byl