Chtěla bych poprosit o zkušenosti, jestli někdo v tomto období rodil v Podolí a jaká opatření proti koronaviru to obnášelo (je možné přinesení věcí od rodiny, rouška u porodu...?). Jak probíha přijetí k porodu?
Mám trocha obavy, kolik toho zabalit, když nebudou návštěvy a nevím jak dlouho tam budu - to ty vložky a pleny zaberou celý kufr 🙂.
Ještě bych ocenila dojmy z šestinedělí po rekonstrukci a co je potřeba mít s sebou vlastní. Jsou k dispozici erární košile?
Moc děkuji za reakce.
Ahoj, rodila jsem v Podolí před pár týdny plánovaným císařem. Řekli mi, že si mám věci odnést na příjem sama, ale viděla jsem na příjmu i tatínky, co pomáhali s taškou. Když mi manžel přinesl druhý den zbytek věcí, poslala jsem pro to sestry. Při odchodu přinesl autosedačku před dveře oddělení a sestřičky mi pak pomohly dítě i věci odnést, abych po císaři nic netahala.
Roušku jsem musela mít celou dobu i na spaní na JIPu, ale nevím, jak je to při přirozeném porodu. Podle mě jsou soudní a když to někdo nemůže udýchat, tak ti povolí si jí na chvíli sundat.
Jinak před těmi cca 3 týdny se dole u vchodu vyplňoval dotazník, jestli jsi byla v rizikové oblasti, setkala se s někým nakaženým atd. a podle toho se rozhodovalo, zda jsi riziková. Tehdy měli vyhrazený zvláštní vchod pro pacientky s podezřením na infekci, ale ten myslím od té doby zrušili.
Jinak šestinedělí po rekonstrukci je super (byla jsem na P2). Všechny pokoje jsou po 2 nebo po 3 s vlastním WC a sprchou, postele jsou polohovací. Na každém pokoji je elektronická váha, velké umyvadlo na koupání miminka, přebalovací pult, dezinfekce na ruce.
K dispozici ti dají jen 1 balík vložek, možná síťované kalhotky (mě po tom císaři do nějakých oblíkli a pár mi jich na pokoj dali, ale další jsem musela mít svoje), i erární košile byla (navlíkli mě do ní když mě převezli na pokoj), takže když si o ní řekneš, tak ti jí zřejmě taky dají. Byla tam i kosmetika na miminko, látkové pleny místo jednorázové přebalovací podložky, oblečení na miminko. Mají tam i různé kojící pomůcky, když si o ně řekneš. Svoje musíš mít: roušky, plenky, vlhčené ubrousky, event. přebalovací podložky, vložky, síťované kalhotky, mýdlo/sprchový gel + další hygienické potřeby, župan/svetr, pantofle, pro jistotu i tu noční košili, ručníky, kojící podprsenky + vložky do podprsenky, dobrý je i krém na bradavky (doporučují Bepanthen, Purelan nebo jiný lanolin - to jsem měla já) plus nějaké ty další nezbytnosti, co píšou na stránkách ÚPMD. Někdo dává už v porodnici i dudlíka.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Doufám, že informace ode mě pomohou. Nemám teda přímo vlastní zkušenost ale moje známá v Podolí pracuje a nedávno jsem se ji na tohle ptala 🙂
Příjem: může ženě odnést věci k přijmu, tzn 4. patro...doprovodí ji tam, nechá věci a odchází...nesmí tam sedět a čekat - chodí tam pacientky z rizikového těhotenství....
Propuštění z nemocnice: čeká před oddělním, kde za ním přijde žena s miminkem.
V případě potřeby věci donést může....opět před oddělení a tam počká na sestřičku nebo na ženu, podle toho jak se domluví.