Porod v Podolí nebo Hořovicích?

lepsa
29. pro 2016

Maminky, stále se nemůžu rozhodnout. Termín porodu je za rohem a já prkstě nevím. Jsem registrovaná do Podolí, ale co čtu, tak jedna mamina je spokojená, druhá ne. Už od začátku jsem chtěla rodit v Hořovicích, ale teď si nějak nejsem uplně jistá. Podolí máme 15 minut autem, Hořovice 45 minut autem.
Od Podolí mě stále odrazuje přístup lěkaře, když jsem tam byla na pohotovosti v 18tt. Je tu některá maminka,která může porovnat? Taky bych chtěla být co nejdelší dobu doma a pak se bojím případného dojezdu do Hořovic....

pettrus1210
29. pro 2016

Mám zkušenost pouze s Hořovicemi a nemůžu si stěžovat vůbec na nic. V porodnici jsme byly 6 dni, mala mela žloutenku a byla pod světlem, všichni doktoři i sestřičky moc prijemni, mají i dětskou JIP a pro me bylo důležite i prostredi, vse je nove a nevypadá to tam tak nemocnicne,

petrasipkova1
29. pro 2016

Myslim, že se najde v každé porodnici maminka spokojená i nespokojená, čím víc lidí porodnice odbaví tím je více názorů, to je jasné. Záleží na více okolnostech, od personálu, po náročnost maminky, odolnost maminky, jak postupuje porod. Já bydlím na Praze východ, tj, do Podolí jsem dojížděla při volné silnici přes půl hodiny, v případě, že bych rodila přes den, nechci ani domýšlet po jižní spojce 😀 naštěstí jsme jeli v noci, taky jsem chtěla zůstat dlouho doma, ale bolest mě překvapila, takže jsme jeli fakt brzo, vrátili mě domu, a za 2 hodiny po příjezdu domu jsme vyjížděli znova, i tak porod trval déle,kontrakce začaly 19:30, po půlnoci jsme měli první výjezd a asi v 5:00 jsme vyjížděli znova, nástup na por. pokoj v 7, porodila jsem 15:30. S vedením porodu, poradnami a vším okolo jsem byla moc spokojená, všichni byli milí, vše vysvětlovali, komunikovali, úžasná PA, porod proběhl asi standartně - bez jakýchkoliv analgetik, přirozeně, pouze radili co a jak, do ničeho nenutili. Jen šestinedělí nic moc, ale je to tím, že mi prostě nebylo dobře, byla jsem nešťastná, malá pořád plakala, nevěděla jsem co a jak. Ted se na to případné druhé moc těšim, že už budu vědět. Podruhé chci zase do Podolí a to je pro mě podstatné, neumím si představit rodit jinde, jen si už ted šetřím na nadstandart, snad bude volný, aby se mnou mohla být co nejvíc i dcerka a měla jsem klid na miminko. Držím palce a krásný porod, stojí to fakt za to a porodíte kdekoliv, stačí si věřit, vědět co porod obnáší, co se v jaké chvíli děje, moc super Předporodní kurz a všechno bude určitě skvělé.

kackakastanka
29. pro 2016

@lepsa byla jsem registrovana v Podoli a tam i chodila do poradny, abych nemusela jezdit do Horovic, tam jsem ale byla na konzultaci, prohlednout si saly, vse probrala s lekarem, byla jsem tam i na nejake priprave na porod.... pokud bych neprenasela a rodila v primerenem terminu po TP, jela bych do Horovic, klido bych si tam par dnu kolem zaridila ubytko.. jsou mensi, lidstejsi, nespechaj ALE zpetne si na Podoli nemohu v nicem stezovat a na porod vzpominam rada... tak jsem ti asi moc nepomohla ❤

amazonka.k
29. pro 2016

Já jsem rodila v Podolí dvakrát, naposledy 08/2015 a byla jsem spokojená, nějaké mouchy se vždycky najdou, ale v zásadě to bylo fajn. Nebála bych se, většina lidí je tam v pohodě 🙂

amazonka.k
29. pro 2016

Ale jinak, mám v Hořovicích známou lékařku, je výborná, za tou bych jela normálně světa kraj, ovšem měla jsem to hodinu cesty, tak jsem se bála jet tak daleko až to na mě přijde. Byla jsem u ní ale na všech velkých ultrazvucích a také se mi tam líbilo, myslím, že ani jedna volba není špatná. Ovšem kvůli vzdálenosti bych raději volila to Podolí.

lepsa
autor
30. pro 2016

No asi to nechame na osudu. Uvidim, jak to bude vypadat, kdyz budu chodot do Podoli do poradny 🙂

dandaa
30. pro 2016

Jelikož chodím k lékaři do Podoli tak budu rodit tam.Prostředí je příjemné a nepůsobí jako nemocnice.Všichni jsou moc mily a ochotní,cítím se tam dobře.Navíc bydlíme kousek a nehrozí žádná kolona což me uklidňuje .

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru