Ahoj holky. V lednu bych měla porodit v Podolí. 🙂
Chtěla jsem se zeptat na Vaše zkušenosti. A zajímá mě ještě jedna věc. A to je klistyr. Ráda bych ho absolvovala, ale na stránkách jsem se dočetla v seznamu potřebných věci, že si mám donést svůj. Konkrétně je to BAXTER SALINICKÉ KLYSMA.
Chtěla jsem se zeptat, zda s tím máte zkusenost. Zajímalo by mě jestli mě tento typ klistyru prohřeje jako klasický.
Předem Vám děkuju za Vaše odpovědi. 😊😊👍
@pampeliska1313 Moc dekuju ! 😊👍 Můžu se zeptat, kdy si rodila ? Mě ten klistyr s sebou docela překvapil,ale radši si to s sebou vezmu a uvidím.
Doufám ale, že nakonec proběhne ten klasickej. Četla jsem, že to teplo pomáhá urychlit první dobu porodní.😊
@vbanarova1994 Rodila jsem v Podoli 2x (2017, 2020) a klysma jsem sebou neměla, dávali normální klistýr. Jinak za mě péče super, můžu jenom doporučit. Mě tedy při prvním hodně pomohly s kojením u druhého jenom zkontrolovala, ze vím co a jak. Jinak jsem po každé měla nadstandart a bylo to fajn. je tam vyčleněná sestra, která ma na starosti nadstandarty a na tu mas jejich telefon, takže ji můžeš kdykoliv volat a poradit se, nebo přijde.
@vbanarova1994 2021 léto.)
@kacca83 Ahoj Kaci. Dekuju za reakci.
Taky plánujeme nadstandard, pokud bude volný. Mela jsem v plánu apolinář. Dokonce jsem tam už i byla kvůli registraci. Ale pak jsem zjistila, že tam mají porodni boxy oddělené jen stěnou a to mi prostě strašně vadí. Chci mít u porodu co největší soukromí.
@pampeliska1313 Děkuju.
Hned jsem klidnější. 😁👍
Co se týče soukromí u porodu je to za tebe tedy v pořádku? 😊
@vbanarova1994 určitě.🙂 nechali nás tam jen s manželem, když něco, mohli jsme je zavolat a samozřejmě třeba jednou za tři hodiny přišli, jak mi je, zkontrolovali jestli se porod posouvá a tak. Zeptali se i jestli tam muže byt student přičemž jsem teda jen specifikovala, ze tam nechci chlapa. Nastesti úplně v poho, měli jsme tam klidecek, manžel mi dělal sprchu atd, nikdo tam neotravoval, nechodil zbytečně, dveře zavreny, pohoda. ) Měla jsem začátek spontánní ale neotvirala se, takže se o mě fakt starali jak mohli. Ale po 23h kontrakci po asi dvou minutách se šlo na císař. Ale co mohli tak vysvětlili, proč se jak děla a tak, to bylo fajn.🙂 hezky zařízený, neměla jsem vůbec obavu, že bych někoho “otravovala” kdybych třeba křičela.🙂
@vbanarova1994 Já jsem si nic nepřinesla a dostala jsem na porodním pokoji klasický klistýr. Tuhle věc mají v seznamu už roky, ale není potřeba.
@pampeliska1313 Tak budu doufat, že to všechno bude probíhat v klidu. Zítra tam jdu potvrdit registraci. Tak si to tam okem rovnou omrknu. 😁👍
Ještě jednou mockrát děkuju! 😊
@petulkadodo Děkuju 😊😊👍
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Sháněla jsem klysma ale i sama doktorka se divila proč to tam furt je v seznamu, že by to mohli aktualizovat, dostala jsem klasickej.🙂 jinak doktoři všichni moc fajn, pa taky, ale byla to studentka a vlastně mi třeba úplně neporadila co a jak v bolestech (třeba co s míčem, jaký polohy atd) ale byla milá. Box jsem měla sama pro sebe, hezkej, čistej, byl tam sprchac, zidlicka, záchod, pak gymnastickej míč a dal nevim:D pokoje na sestinedeli byly po dvou, ale několik dní jsem tam byla i sama. Sprcha se zachodem průchozí (měl tam přístup i další pokoj) ale nikdy se nestalo, že by mi tam omylem někdo vešel a bylo to čistý a v pohodě.🙂 trochu se tam vyjadřovaly sestry na porodnim boxu k nadstandartu, že stejně se tam nikdo moc nedostane a je za ně blbost si za to připlácet (ale to jen na okraj, já připlaceno měla a stejně nic, ale nezeptala jsem se a nikdo s tím nepřišel) trochu to zkazilo sestinedeli jako personal, docela jsem si tam pobrečela a zadelala si na blok s kojením, i když jsem opakovaně zadala nikdo mi tam vlastně neporadil a pak na mě vrhli nějakou hlavní sestru co byla pekne protivna, stihla mi říct že bych měla jít do sprchy aby “mi to slušelo konečně” - přestože jsem byla už ráno a tohle bylo dopo, taky mi vykládala jak nikdy kojit nebudu protoze mám blbý prsa (ale byla jsem po císaři, měli tam šrumec, hodně citlivá a tak, třeba paní co aw mnou byla na pokoji to celkem zvladala a šlo ji kojit, ale neměla tuhle ranařku)… na druhou stranu aspoň jí napadlo mi dát kloboucky, takže jsem kojila aspoň necelý tri týdny.. o syna se mi postarali, dostala jsem ho aspoň na chvíli už večer na jipce, tam byly sestry úžasný.🙂 pokud vytrhnu sestinedeli, kde fakt nikdo nepomohl a neporadil, tak to tam bylo moc fajn.;)