Porod v Ostravě Porubě, máte zkušenost?

jess20
28. led 2015

Ahoj Holky, chci Vas moc poprosit o Vaše zkušenosti s porodem v Porubě. Dnes jsem se tam byla podivat a musim rici ze oproti vitkovicim se me tam libi o 100% více. Prostredi super pekne, vrchni sestra velice přijemna, na pokoji 6 nedeli vsude sprcha neni na chodbe, porodni box velky a prijemny, epidural davaji v pohode 😀 . Všude čtu jak je to tam strašne takže jde o prubeh porodu...jake tedy mate zkušenosti nejlepe ty rodičky co rodili 2013-2015. Děkuji moc mě pomužete v rozhodnutí.

veri0007
28. led 2015

@jess20 Porod proběhl v Porubě a nemohu si stěžovat. Při příjmu doktorka semnou sepsala papíry do kterých uvedla mé požadavky, že nejsem proti epidurálu, chci bonding ihned po porudu a nevím co ještě jsem si navymýšlela 😀 A splněno bylo naprosto všechno. Po porodu si přítel přestřihl pupeční šňůru, popsal malou, zvážili jí a změřili a já jí dostala ještě nahou na prsa. Při porodu personál super, na odd. šestinedělí dětské sestřičky taky super, jen některé sestřičky pro maminky by mohly být přijemnější a preciznější. Co mě ale sklamalo byla strava. Čekala jsem vyváženou stravu pro kojící matky. Občas mi tam přistála paštika či šunkový udělaný ze všeho možného ale určitě ne z masa 🙄 A zeleninu tam neměli vůbec za celé 4 dny co jsem tam byla (kromě řepy k obědu).

curdibilka
28. led 2015

Já mám teda starší zkušenost, zaří 2009, ale byla jsem velmi spokojená. Porod proběhl bez komplikací a ve velice klidné, příjemné atmosféře s úsměvy na rtech. Lékař i PA byli oba v pohodě. Na šestinedělí taky nemůžu říct ani popel, několikrát jsem zvonila na sestru, když se mi dcerka třeba poblinkala nebo jsem něco potřebovala poradit, pomoct s kojením (hodně jsme bojovaly s malou), bez řečí přišla ihned a taky s úsměvem. Z pokoje jsem nemusela udělat ani krok, vše na něm bylo, nosili nám tam i jídlo, takže fakt jsem nemusela miminko opustit ani na minutu. Ani nám neúčtovali otce u porodu, protože od příjezdu do porodnice byla dcerka na světě za hodinu a půl. Taky pořád nechápu, proč na Fakultku holky tak nadávají, podle mě jsou tam profíci a na to, že mají až 300 porodů za měsíc byli velice příjemní. V tomto těhotenství jsem tam byla i na screeningu i na pohotovosti v 21.tt a opět všichni pohodoví. Teď tam půjdu rodit zase v březnu. 🙂

sara84
28. led 2015

Ja tam rodila 2011 a spokojena jsem nebyla ani trochu! Epidural problem teda byl,byt jsem mela narok zdarma diky diagnoze.. Lekari mi prisli casto velmi mladi a velmi nezkuseni, personal na 6. Ned. Az snad na 2 vyjimky velmi arogantni..Co si nevyzadate to neni..a pri porodu jsem moc myslet nebyla schopna ...a manzela mi poslalipryc..ze to bude na dlouho..ze budu spat stejne, spat jsem nespala a 4h za mnou nikdo neprisel,teda Ap prisla,zeptala se tak co? A odesla..za me ne! Fifejdy mi doporucovalo vice holek nezavisle na sobe..

jess20
autor
28. led 2015

@sara84 hm tohle je blbe ☹

lovelylion
9. únor 2015

ahoj...teda popis od sara 84 se mi nelíbí vůbec Já jsem rodila 30.11.2014..... a všechno v pořádku. Do porodnice FN Ostrava mě dovezla ségra 29.11.2014 ráno o půl 8. Manžel byl pracovně v zahraničí a mě o půl 6 ráno praskla voda.... je to moje první miminko a vůbec jsem nevěděla co mě čeká. Když mi to chtěla říct ségra, tak jsem ji zastavila, že se nechci bát několik měsíců dopředu, že nechci nic o porodu vědět. Nejméně se mi asi líbil příjezd, protože když jsem zvonila na pohotovost a řekla jsem, že mi praskla voda, že nevím jestli zvonit na příjem, nebo už na porodní sály, tak mi nějaká starší sestřička řekla, ať volám instalatéra... hahahah,,... v tu dobu mi to teda nepřišlo vůbec směšné.... pak mě teda přijali, udělali test na plodovou vodu, natočili miminko.... Přišla paní doktorka, která vypadá na 18 let, ale musím napsat, že je profík. Je empatická a příjemná a hodná.... i sestřičky byly strašně fajn. Zastavili se mi kontrakce, ta mě dali na pokoj, řekli, že můžu rodit až druhý nebo třetí den..... takže jsem měla ležet na pokoji a čekat... mezitím manžel cestoval z Holandska a já se smiřovala s tím, že teda semnou u porodu nebude. večer o půl 12 mi začalo být hodně divně... a říkala jsme sestřičce, že je něco divného... nevěřili mi, že nebudu rodit dříve než zítra ráno.... ale poslala mě do sprchy a tam se to rozjelo... když jsem se vrátila k posteli, rupla zase voda a já zvonila na sestru, že je všude mokro a že nejsem schopná spočítat si kontrakce. Divila se mi, že to musím počítat od konce poslední do začátku další kontrakce a já řekla, že si myslím, že je mám pořád v kuse. Tak slíbila, že mi udělají monitor miminka a pošlou zamnou paní doktorku.... počítají otvírání maminky 1 cm na 1 hodinu a mě chybělo 8 cm.... vzali mě na sál na mónitor a já měla kontrakce co 2 minuty. Už mi nestihli dát klystýr, doktorka nestihla napíchnout epidural a už to jelo. Psychika u mě dělal hodně... manžel dorazil ve 2:05, řekla jsem mu, " ani sem nechoď, nebo tě zabiju" a to z toho důvodu, že jsem chtěla aby byl semnou celou dobu... jinak se moc milujeme 🙂 .... a stoupl si vedle mě a 2:10 byla malá na světě. Opravdu za mě porodnice v Porubě je super. ikdyž jsem byla hodně sešívaná, tak nikam jinam druhé miminko rodit jít nechci. Na šestinedělí používej vlastní rozum, tam jsou sestřičky taky super, ale každá ti řekne něco jiného... jedna nutí kojit vyloženě v leže, druhá zase jinak.... prostě jak se vám to bude líbit... já jsem sestřičky z gynekologie moc nepotřebovala, ale vedle mě ležela paní, co j kontrolovali každé 3 hodiny i v noci, protože měla cukrovku. Já teda více přišla do styku se sestřičkama pro miminka... a každý jsme jiný.... prostě ..... s tím počítej.... hodně stěstí přeju a pohodový porod.

darusenka
9. únor 2015

já jsem rodila březen 2012 a prosinec 2013. porod byl docela v klidu, i když se nás na nic nezeptali, jak co chceme. syn byl přidušený, jelikož mi dali velké dávky tramalu od bolesti a já byla mimo, takže se mu nedostal kyslík. Ale nemyslím, že to byla úplně jejich chyba, s ním jsem tudíž byla jen na medialu a jip, tam jsem byla moc spokojená...
S dcerou jsme chytli skvělou por.asistentku,ale porod se rozjel po vyšetřeních rychle, tak se nakonec nestíhalo. Epidurál se taky nestihnul i když jsem chtěla u obou porodů. Nekonal se ani žádný bonding, nikdo se neptal jestli chce manžel přestřihnout šňůru... Šestinedělí probíhalo jako na běžícím pásu. Všechno mi vysvětlovali jako bych rodila prvně. Prostě spustili svoje naučené fráze, jak kojit, koupat atd. Doktoři docela ušli, nic moc neřeknou, ale zkušení vypadají. S jídlem jsem taky byla spokojená i s pokoji. nemusela jsem nikam chodit jako třeba do jídelny, což je ve Vítkách.
kdybych se jako prvorodička rozhodla znovu, tak pojedu na Fifejdy. bohužel jsme tenkrát neměli auto...

miri662
15. říj 2018

@lovelylion s těma sestrama na příjmu mám podobný zkušenosti! Na ránu! Jinak moc pěkný příspěvek 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru