Porod v Moravskoslezském kraji s dulou a manželem

madinina
1. črc 2016

Ahoj holky.
Ráda bych Vás požádala o Vaše zkušenosti s porodnicemi v MS kraji, zajímá mě hlavně to, kde nebyl problém mít u porodu dulu (vlastní PA) a manžela současně, tzn. 2 osoby.
Vím, že problém není v Krnově, ale máme to přes 100 km, což už se mi zdá trošku dál. Zvažujeme ještě Porubu, dívala jsem se, že za 2. osobu se připlácí (což akceptuji), ale jde mi o to, aby tam neměli problém s tím, že se o mě stará někdo jiný. Chci přirozený porod a nejsem si úplně jista, zda si sama zvládnu na některých věcích trvat a tak celkově bych uvítala pocit jistoty, proto zvažuji i tuto možnost s vlastní porodní asistentkou. Na manželové přítomnosti ale trvám také, má velký zájem být u příchodu potomka na svět 🙂

Děkuji moc 🙂

lenkalenulka
1. črc 2016

Zkusila bych zajit na prohlidku porodnice a zeptat se primo tam popr. Se poptat u porodnich asistentek napr. Napsat jane čurdove mozna by vam poradila kde jsou vstricni.. Ale myslim si ze na fakultce problem nebude 😉

sara84
2. črc 2016

Kamaradky mely dulu v Trinci,ale dle vypovedi bych ta, rodit nechtela- pece na 6nedeli atd. Ja rodila v Karvine a vse super, PA zlate a primar nejlepsi doktor co znam! A rodila jsem i v Porube a to byl mega koktejl urychlovacu, spomalovacu a leku od bolesti...no des bes...a pece na 6nedel katastrofa ( ale u je to 5 let) v Karvine to bylo usane 🙂 na nadsdandartu byl tatinek tusim celou dobu pobytu..

zuzurox
2. črc 2016

Na prohlídce porodnice Fifejdy nám říkali, že není problém manžel a dula popřípadě místo duly jiná osoba, že jsou na to zvyklí. Rozdávali nám i všechny formuláře a třeba formulář pro doprovod k porodu dávali víckrát těm, které uvažuji i o dule.

bbubble
2. črc 2016

Ve Vitkovicich to taky neni problem.

luckylee
2. črc 2016

Jo v Porube vyuzili toho ze sel manzel pro veci a ackoli jsem v PP mela napsane ze nechci oxytocin ani na porod placenty tak v silnejsi kontrakci mi PA rekla ze by mi dali neco na zmirneni krvaceni po porodu a ze porod to neovlivni.A ja blbec to odkyvala.Ale byli mili a na vse se ptali takze kdybych mela porad u sebe nekoho kdo by za me jednal tak by problem nebyl.🙂 Myslim,ze pristoupi na vse.Sestinedeli je katastrofa.Kazdopadne moc nema cenu se tam ptat.PA ktera resi maily a s kterou jsem se po telefonu chtela domluvit co obnasi preindukce mi nic prinosneho nerekla...Ale rekla mi,ze musim hlavne verit doktorum ikdyz i priroda v tom hraje malinkatou roli.😃

madinina
autor
3. črc 2016

@sara84 Třinec mám nejblíž a určitě tam nepůjdu. Přesne jak píšeš. A právě třinec myslím umožnuje jen jednu osobu u porodu.

madinina
autor
3. črc 2016

@luckylee a to je duvod proc jsem se nakonec rozhodla mit vlastni dulu u porodu. Mam strach, ze nebudu silna jednat a odkyvu jim neco, co nechci... A manzelovi staci aby rekli, ze to pomuze a odkyve to taky 🙂 uz jsem se divala a druha osoba k porodu v Porube muze a dokonce pry neni problem s dulou. No nam se to tam libi, doktori byli na vysetrenich zatim fajn, tak uvidime. Podle me je tam super, ze pri komplikacich je tam hned jip a neni nutny prevoz a kombinace s dulou by byla pak super, pokud by personal souhlasil... 🙂

berus1000
3. črc 2016

Já mohu mluvit za Porubu. Švagrová byla s dulou i přítelem a absolutně v poho. Já byla jen s mužem a super..vše dodrželi. Žádné léky, urychlováky ani oxytocin pro porod placenty. Na šestinedělí moc nevím..já po nich nic nechtěla. Ani koupání a taky v klidu. Vlastně mi moc sestra pomohla. Už jsem měla strach, že nebudu kojit. Malá se nechtěla vůbec přisát, ani na porodním sále ani na oddělení. Byla jsem už zoufalá, ale jedna sestra mě opravdu uklidnila a pomohla mi. První kojení až po 9 hodinách od narození a to jsme nebyly ani minutu od sebe. Je to o lidech..na koho zrovna narazíš..sestry mohou být super, ale i příšerné furie. přeji krásný porod s nádhernými vzpomínkami jako mám já 😉

luckylee
3. črc 2016

@madinina jo ja bych jim v bolestech odkyvala temer cokoli.Nejhorsi co tam bylo se nestalo na porodnim boxu ale rano na kontrole kdy mi doktorka udelala hamiltona aniz by vubec rekla.Jestli budu mit sanci rodit jeste jednou,tak to urcite udelam uplne jinak.Kazdopadne s dulou by to mohlo byt super.Hlavne si ver a nenech si opravdu ze zoufalstvi NIC napichat.Pak si myslim nebude treba ani jipka kdyby nahodou a komplikace nebudou.Drzim pesti.🙂

sara84
3. črc 2016

@madinina kamaradka mela muze i dulu, takze to jde. Ale vse okolo nee

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru