Ahoj holky budete někdo rodit březen ? V Břeclavi v nemocnici? Nějaké zkušenosti, rady?
@lucillecolliness ahojky, ano, já budu v Břeclavi. Taky sháním nějaké recenze a rady, hlavně ohledně plánovaného CS.
@kikina369 měla jsem spinální, nástup den předem nějak po obědě, to jsem šla za anesteziologem, večer ještě ozvy, císař ráno o půl 8, o 6 jsem už ale musela na ozvy a klystýr, od těch 6 už tam mohl být manžel, přímo na sále potom být nemůže, ale hned jak dítě vytáhnou ukážou ho tobě a potom nesou na zvážení atd., a to už šel manžel s nimi. Během šití mi ho ještě donesli ukázat, potom mě zavezli na dospavaci pokoj na hodinu a potom už normální pokoj. Na sále si s tebou vykládají, vtipkují🙂 Na normálním pokoji se mnou potom už byl manžel a malého přivezli nějak kolem poledne. A měli jsme ho tam víceméně do večera, dokud tam byl manžel. Po 8 hodinách se vstává a jde se do sprchy, to je teda těžký, ale dá se to zvládnout. Druhý den to vstávání bylo ještě takový blbý, ale třetí den už jsem fungovala normálně a měla malého pořád u sebe. Ten druhý den dopoledne ho dovezli na kojení a odpo celou dobu se mnou, protože tam byl i manžel. Teď v lednu jsem malého měla kvůli covidu a zákazu návštěv trochu míň ty první dva dny, jak u staršího ale od třetího dne už byl taky pořád se mnou. Případně se neboj říct si o léky na bolest, něco ti dají, ale klidně si i řekni, já nic nepotřebovala, tak jsem si ani neříkala. Jinak se ptají jestli už chceš dítě u sebe, jestli se zvládneš postarat, takže klidně může být třeba i víc noci u sestřiček, kdyby něco. Jinak po císaři nechávají v porodnici 5 dní. U staršího nástup ve čtvrtek, císař v pátek, pustili nás ve středu (pouští ráno kolem 9, hotova jsou všechna vyšetření miminka -sluch, kyčle, krev z patičky, ledviny). Mladší akutní císař ve čtvrtek, pustili nás v pondělí (ale to jsem si vyprosila, protože starší syn doma měl teprve dva a čtvrt a chtěla jsem za ním, jinak maminku co byla se mnou pouštěli až v úterý). Za mě nejhorší asi to že v den císaře žádné jídlo nebo myslím večeře byla vývar, druhý den tekuta/mixovaná strava, pak už normálně. Na chodbě je společná lednička, takže se dá vzít i něco s sebou, hodí se to. Jsou tam teda na chodbě k dispozici rohlíky, máslo, čaj, mléko. Jinak vložky tam nějaké davaji, mě vždy stačili, noční košile taky erar, když chceš, pro miminko vše kromě ubrousků a plenek, ale přes víkend je to s tím erárem horší, protože nejede prádelna, tak moc nedoplňují. Ale vždy jsem tam byla přes víkend a vystačilo nám to. Co se týče rekonvalescence, tak po obou jsem byla fit ještě v porodnice před odchodem domu. U prvního jsem se doma ještě šetřila, ale mohla jsem si to dovolit, u druhého už to moc nešlo, to jsem jela hned na plno. Po 14 dnech jsem nevěděla, že jsem rodila.
@xnikolan moc děkuji za odpověď. Konečně někdo napsal, jak to chodí 🤗🤗 jsem ráda, že může přítel být aspoň u toho prvního vyšetření, když já nebudu moct.
Třeba o té injekci na ředění krve jsem vůbec nevěděla, že si to budu muset píchat sama. A jaký byl personál? Několikrát jsem slyšela, že na šestinedělí nejsou úplně příjemné ale chápu, že se všude najde někdo 🤗
@kikina369 já jsem s nikým z personálu problém neměla, právě naopak, možná dvě sestřičky jsou takové nepříjemné, ale asi spíš na první dojem, vloni bylo na oddělení celkem málo maminek, když se syn narodil a i jsem si docela se setrickama pokecala 🙂 s tím UM nevím, ale v noci děti na kojení stejně nevozí, takže je dokrmují sami a dávají jim buď MM od ostatních maminek, když někdo má hodně odstrika a nechá to na novorozeneckém, a když nemají tak UM, mají HiPP. Nemají problém ani s dudlíkem.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lucillecolliness Ahoj, na Modrom koníku okrem diskusného fóra fungujú aktívne Skupiny, do ktorých sa môžeš pridať. V tvojom prípade ti odporúčame zavítať sem - Porodnice Břeclav: https://www.modrykonik.cz/group/6573/