Ahoj,
chcela by som si k porodu zobrat PA (nie dulu). Som zatial registrovana u Apolinare, snad to tam pojde, pripadne si ju vezmem ako doprovod, manzel nepojde. Nie som velmi typ na "alternativne veci", o homeopatii si nemyslim nic dobre, absolvovala som poctivo vsetky ultrazvuky a prve dieta mam kompletne zaockovane. Takze som asi skor typ pre klasicku zapadnu medicinu, napriek tomu by som sa nerada dala znova zomliet tym neludskym pristupom v porodnici a rada by som rodila co najprirodzenejsie. Bez zbytocnych zasahov, nie nevyhnutne v lahu na chrbte, pokial mozno ziadne urychlovanie len kvoli tomu, ze niekomu konci smena/potrebuju postel, chcela by som dieta hned ako vyjde k sebe, nechat dotepat pupocnik a nie aby ho merali a umyvali. A uplne hlavne by som tam chcela mat svojho cloveka, ktory ma jednak podpori, zastane sa ma a jednak bude pozerat domovskemu personalu na prsty, napriklad ci je nastrih skutocne nevyhnutny, alebo ho robia len zo zvyku apod. Hladam uz cele mesiace PA, s ktorou by som si rozumela, ale nejak bezuspesne. Neporadi mi niekto prosim nejaku?
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, já budu rodit v Podolí a budu sebou mít svojí porodní asistentku. Píšeš, že chceš PA a ne dulu. Měla by ses u Apolináře informovat (až si vybereš svoji PA) jestli má s nimi smlouvu, protože pokud ne a i když je atestovaná PA tak stejně bude při porodu jako dula. Nebude Ti moct podávat žádný lék ani zasáhnout do porodu. Bude tam jako Tvoje opora, bude se o Tebe starat atd atd. ale nemůže Tě prostě odrodit. Bude fungovat ale jako Tvůj "právník" Moje PA bude se mnou u porodu také jako dula. Spíš bych se zaměřila na výběr doktora, který Tě bude rodit - toho si můžeš také zaplatit. Poradím Ti napsat si i svůj porodní plán a vzít si ho sebou (nech si ho založit v porodnici i do své kartotéky) k porodu. Ne vždy ho dodržují, někdy to situace ani nedovolí ale doktoři by se měli držet Tvých přání - co chceš a co vůbec. Já v něm mám třeba napsané, že si absolutně nepřeji skákání po břichu nebo vytahování dítěte kleštěmi. Dále věci typu - dotepání pupečníku, neomývat dítě atd...