Podolí. Vaše zkušenosti, prosím?

kamcaci
30. čer 2021

ahoj holky, na konci července mě čeká porod v Podolí, podělte se prosím o Vaše zkušenosti, postřehy právě z téhle porodnice prosím 🙏 Moc informací jsem nikde nenašla. Zajímá mě samozřejmě jak jste byly spokojené s vedením a průběhem porodu, jak jste spokojené s personálem, následne hospitalizace na šestinedělí, jestli si musím balit i oblečky pro miminko, nebo jestli ho půjčují. Nadstandardní pokoje atd... Moc děkuji za cenné rady a vaše zkušenosti ❤️❤️

lenka421
1. črc 2021

@kamcaci Rodila jsem tam dvakrat a budu ted potreti. Ani u jednoho meho porodu nebyl pritomen lekar, nebylo to nutne, pouze porodni asistentka. Gynekolog prisel az po porodu na kontrolu. Nedelaji automaticky nastrih ani nic podobneho. Rodis v soukromych pokojich s vlastni koupelnou a zachodem, kde se muzes volne pohybovat jak chces, takze luxus. Po porodu bonding a nechaji te tam samotnou dve hodiny s partnerem, pak az presun na sestinedeli. V nove zrekonstruovanych oddelenich ted uz maji koupelny s toaletou na kazdem pokoji takze taky dobry, driv to bylo peklo, jedny toalety a sprchy na chodbe. A na sestry na sestinedeli si taky v zasade nemuzu stezovat, samozrejme nektere jsou milejsi a nektere mene asi jako vsude ale zadna spatna zkusenost. Maji tam nejaka pravidla jako ze treba nemas spat s miminkem v posteli (z bezpecnostnich a hygienickych duvodu - ocistky), ja jsem druhou dceru ale obcas kojila v noci vleze a parkrat jsem tam s ni usnula, jednou prisla v noci sestra a jen ji nezne presunula do jeji postylky se slovy "ale copak ty tady delas" a me nechala spat dal, nijak to nekomentovala, to jsem ocenila. A maji laktacni poradkyni ktera tam kazdy vsedni den dochazi a treba mne moc pomohla.

lenka421
1. črc 2021

Jo a oblecky si balit nemusis, normalne tam dostanes takovy kosilky a zavinovacky, neni to teda zadna hitparada ale prijde mi lepsi nez resit svoje ktery pak nemas kde prat, obzvlast ty prvni dny je vsechno vecne poblinkany. Musis mit svoje jen pleny a veci na prebalovani.
S nadstandardnim pokojem zkusenost nemam, vim jen ze je dost problem je dostat, je o ne velky zajem a nemuzes si ho zamluvit dopredu.

aneta_v
1. črc 2021

@kamcaci rodila jsem tam dvakrát - 2018 a 2020, doktorky jsem měla u obou, při prvním proto, že to byl lehce předčasný porod a ten musí být lékařsky vedený, podruhé proto, že jsem tam v tu noc a dobu rodila sama, takže jsem tam celou dobu měla PA a dvě lékařky 😆 Oba porody bez nástřihu. O porodních pokojích už se píše výše, k tomu nemám co dodat, hlavně mám za sebou dva překotné porody, takže jsem si je ani moc neužila 😆 bonding dělali automaticky, o neumytí mázku jsem si musela říct, měli jsme pak rukavicový režim a na malé jen košilku andělíčka. Po umytí mi dali overálek. Měla jsem nadstandard, což bylo v době covidové naprosto luxusní, spaní v jedné posteli nikomu nevadilo, jen jsem si dala nahoru zábrany. Dětské sestry bez výtky, gynda sestry až na jednu méně příjemnou taky v pohodě. Jídlo trošku horší, trpěla jsem hlady, takže jsem byla pravidelný návštěvník kantýny 😁 vadilo mi, jak tam od 5 ráno pořád někdo courá - uklízečka na vytírání, uklízečka na špinavé prádlo, jedna sestra, druhá sestra, rehabilitační sestra, dětská vizita, gynda vizita, a pak se tam celý den nikdo neukázal, takže dle mého názoru zbytečně brzké buzení, ale možná je to tak všude. Kdybych uvažovala o třetím, rodím zase tam 😎

kamcaci
autor
3. črc 2021

Holky jste úžasný. Moc děkuju za veškeré postřehy. Je to pro mě důležité aspoň trochu vědět do jakého prostředí jdu. Co můžu očekávat atd. Tím, že to bude můj první porod, toho neznámého a obav je teda dost. 🙈

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru