Ahojky,
nenašla jsem aktuální téma, zajímá mě, jaké jsou vaše nynější zkušenosti z ÚPMD?
Konkrétněji:
- Jaký lékař vám operaci vedl a jak jste byli spokojení?
- Proběhl bonding na sále případně byl bonding provedený s tatínkem?
- Nechal se déle tepat pupečník případně provedl lékař milking?
- Pobyt na JIP -> Jak dlouho? Bylo vyhověno brzkému převozu na pokoj?
- Jak často jste měli miminko po operaci u sebe?
- Byl volný nadstandard?
- Využili jste balíčky k císaři? Cena?
Budu ráda za každý postřeh! ❤️
Díky! Nikdo další? 🤔
@sishina Mám zkušenost jen s akutním v celkové narkóze. Moje zkušenost: Porodnice bývá často plná. Na JIP se jde vždy, pokud nejsou komplikace, já šla na normální pokoj 10 hodin po operaci. Na JIP vozí miminka cca po 3 hodinách. Syn bohužel kvůli zdravotnímu stavu musel do inkubátoru, tak šel jen rychle pochovat k tatínkovi a pak odvezen na novorozeneckou JIP. Za mě nadstandard nebyl volný žádný, čekalo se i na běžné pokoje. Balíček nebalíček. Operoval mě přímo pan primář a vše proběhlo v pořádku. Jizva se zahojila hezky, syn je také v pořádku.
@petulkadodo děkuji a prosím, jak je to dlouho?
@sishina v Podoli jsem rodila cisarem dceru 2021, nejprve P4 oddeleni to bylo vse uplne ok. Mela jsem spinalni anestezii operoval Mudr Darebny, byl uzasny uplne me vyklidnil a Mudr Kubičova asistovala, ta me zasivala a podle meho gynekologa to byla precizni prace, dnes uz jizda temer nejde videt 😎 Manzel byl u porodu. Hned po porodu mi malou ukazali a s manzelem sla na prohlidku pediatrem to trvalo malou chvili a po zvazeni a mereni mi ji hned dali ke me, tedy po celou dobu co na me pracovali byla malicka u me. A krasne mi na hrudi usnula. Pak malou prevezli na oddeleni me na JIP. Tam jsem byla cca 6 hodin a prevazeli me na oddeleni P2 k malicke. Na JIP mi malou nekolikrat privezli na prisati, hned se chytila a pila. Dost se mi po ni styskalo ale sestry jsou tam zlate takze kdyz byla chvile i mezi pravidelnymi navstevami dcery na JIP tak mi ji stejne privezli a lezela se mnou v posteli. Sepsala jsem si porodni plan pozadala a oni vse splnili. Pak na P2 oddeleni to bylo skvele, jsou tam super zdravotni sestry i pro dospele. Vzdycky mi vysli vstric a byli moc mile. Jo ale manzel at ti nosi jidlo to je katastrofa. Na snidani treba cerstve rohliky 🤯 nosil mi vyvary a to bylo super. Jestli mas moznost vem si samostatny pokoj na P2 jsou tm balkony tak se da krasne nadechnout cerstveho vzduchu 😀 pokoje jsou super vybavene P2 je komplet zrekknstruovane oddeleni na samostatne pokoji je uplne vse , jen si vem nejakou podlozku pod sebe do postele (jednorazove podlozky na prebaleni) narok je totiz jen na jednu dalsi ti uz nedaji a ocistky jsou potvory ….drzim pesti a uzivejte detatko jsou to lasky ❤️🙏
@sishina Bylo to v roce 2020.
@andreacantu díky moc! ❤️
👉🏻✅
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Vím, ze se ptáte na plánovaný, snad nevadí zkušenost z akutního. Bonding s tatínkem byl, miminko mi ukázali ještě na sále, mohla sem ho opusinkovat i já. Na JiP myslím noc, nebo dvě, syna jsem viděla na přiložení a pokus o kojení “už” po vyspani. Nevim kdo mi dělal císař, ale můj gynekolog chválil opravdu kvalitní stehy vnitřní a vnější taky v pohodě. Na nadstandart jsem se neptala, ale taky mi ho nikdo nenabídl, ale měla jsem zaplacený ten balíček, že se tam spis dostanu, pokud bude volno. O pupecniku netuším, nerekla jsem si a info nemám. Nebyla celková narkoza, mohl tam byt otec dítěte, u celkový ne-e. Nevim jak moc se to u plánovanyho liší, snad Vám to trochu pomohlo