Plánovaný císař, kdy vám ho dělali?

wasilly
15. říj 2017

Pěknou neděli, zajímalo by mě, na kdy vám naplánovali sekci? Jsem 37+4, poloha mimča koncem pánevním. Mám hlavně v noci nepravidelné kontrakce, předchozí děti se obě narodily po prasknutí vody v 38+0 a 40+3. Díky za zkušenosti 😉
Ještě pro upřesnění, kp chci rodit pouze císařem, pokud se na poslední chvíli nerozhodně otočit hlavičkou.

wasilly
autor
15. říj 2017

A porod bude v Hořovicích, tak pokud máte některá čerstvou zkušenost třeba i tam odtud 🙏

pt1981
15. říj 2017

Ja Brno Obilni trh, taky KP, sekce 39+0, rok 2014

soleilll
15. říj 2017

@wasilly Obecně 5-14 před tp, ale nejlepší je zavolat si nebo se stavit do konkrétní porodnice a zeptat se přímo tam.

mwkaty
15. říj 2017

Já měla třeba císaře v 40+0, ale s tím, že kdyby se to rozjelo dřív, tak bude prostě akutní, bez plánování. U nás v porodnici ho většinou nedělají dřív jak 39+0.

incognito
15. říj 2017

v Apolinari od ukonceneho 3

incognito
15. říj 2017

ukonceneho 39tt

luciiinka87
15. říj 2017

Presne 39+0, termin se bral podle UTZ z 1.screeningu.

nikyselen
15. říj 2017

TP 16.12.2010
císař byl 9.12.2010 pro konec pánevní
Ráno jsem šla na kontrolu s tím,že malou cítím hrozně dole už..tak mi řekl zabalit a večer nástup zítra rodíme..

sarrita
15. říj 2017

Já jsem byla na plánovaného císaře 2 dny před termínem porodu, takže 39+5 TT. A to mi ještě říkali že jsem ještě pár dnů mohla počkat. FN Ostrava

wasilly
autor
15. říj 2017

@sarrita tak to mi přijde tedy hodně pozdě. Měla jsi stejné termíny dle UTZ i MS?

wasilly
autor
15. říj 2017

@soleilll Já jdu právě na kontrolu ve středu do Hořovic, tam budou mimčo měřit a pak se uvidí, co mi řekne lékař. To budu podle UTZ termínu už 38+5.

wasilly
autor
15. říj 2017

@luciiinka87 a kde jsi rodila? Mě řekla doktorka v Hořovicích, že když je to méně jak týden (rozdíl mezi termíny), tak koukají na ten podle MS 😖 já mám rozdíl 6 dní, ten UTZ vychází na 26.10.

lansi83
15. říj 2017

Ahoj, já byla na plánovaném CS 36+2, kvůli poloze KP a IUGR( nitroděložní růstová retardace). Před porodem hospitalizace na oddělení rizikoveho těhotenství v porodnici Pardubice. 🙂

ssilva
15. říj 2017

Na Bulovce 39+4 a podle UTZ z prvního screeningu. Ale ptali se mě jestli mi to nevadí, klidně by to prý šlo i o den, dva později. Taky byl malý KP.

wasilly
autor
15. říj 2017

@ssilva osobně bych raději dřív, začínám být už celkem nervózní, jak se malému v břiše vede 🙄

zdenkaell
15. říj 2017

@wasilly 38+4, protoze mi taky uz dlouho a hodne casto tvrdlo bricho. I nekolik hodin po 3-5 minutach. Dcera sice mela pres 3700g, ale i tak ji to takhle brzo dost prekvapilo a mela prvni den problemy s dychanim. Detska doktorka taky rikala ze by si zaslouzila tam jeste zustat, ze byla hranicne zrala. A to termin vychazel stejne podle uz i ms.

barusenicka
15. říj 2017

Většinou ho dělají na 39 tt. Mně ho také tak plánovali u Apolinářie, ale nevydržela jsem a obě děti šly na 37.

wasilly
autor
15. říj 2017

@zdenkaell tedy, to je zvláštní, už měla super míry i termín. Já první právě rodila v 38+0, měla 2,7kg a 48cm a byla úplně bez problémů.

petula_90
15. říj 2017

Ted v zari jsem mela planovany CS v Pribrami kvuli poloze KP..6 dni pred terminen;) podle utz a ms jsem mela stejny termin..

wasilly
autor
15. říj 2017

@petula_90 prima, děkuji za odpověď 😉

gnozka
15. říj 2017

6 dni před termínem dle ms . Ale vycházelo mi to stejne jako na prvním UTZ . Mela jsem ovulaci přesně 14 den cyklu .

sarrita
15. říj 2017

@wasilly Podle MS 20.9. a podle UTZ 16.9.

wasilly
autor
15. říj 2017

@sarrita a brali tě tedy podle toho pozdějšího termínu?

sarrita
16. říj 2017

@wasilly Ne, podle toho dřívějšího. Zajímavé je, že můj gynekolog se řídil tím pozdějším a nemocnice tím dřívějším.

aluskan
16. říj 2017

@wasilly já měla termín podle MS 17.4. podle UTZ 21.4. Naplanovali mi to az na 18.4. a mala se nakonec narodila akutnim cisarem uz 16.dubna.

wasilly
autor
16. říj 2017

@aluskan to nechápu, proč to plánují takhle pozdě 😕 právě jsem četla, že komplikace například poškození močového měchýře je několikanásobně vyšší u akutního než u plánovaného císaře. Mě třeba dnes v noci zvedlo dvě hodiny pravidelně břicho po šesti minutách. Je to den ode dne častější a intenzivnější.
A u tebe probíhal akutní císař bez komplikací?

wasilly
autor
16. říj 2017

*tvrdlo

mwkaty
16. říj 2017

@wasilly Oni to dělají později, protože je to nejlepší pro dítě. Když je vytahují při císaři, tak na to ty děti nejsou z nějakýho důvodu připraveni, je to pro ně šok a můžou mít problémy, třeba s tím dýcháním. Mě taky "vadilo", že mi to naplánovali na 40+0 dle prvního screeningu, ale zpětně jsem ráda, ptotože dřív by malá nebyla nejspíš připravená. Když se porod spustí sám, tak je to přirozený a pro dítě většinou lepší. Já osobně měla akutního i plánovného císaře. Moc rozdílu jsem v nich neviděla. Nebojte,...

Jinak já se i doktorky ptala, proč mi to nenaplánuje o týden dřív a docela mě sepsula, že pak mají děti problémy,...

smargarita
16. říj 2017

@wasilly Já měla dvě plánované sekce pro polohu KP. První sekce 39+4 a druhá 39+6 (a tu druhou jsem si tedy termín vybrala já, organizačně jsem potřebovala mít hlídání atd. Ale počítala jsem i s variantou, že kdyby to přišlo dříve, tak by to byla akutní sekce, nebo i vaginální porod. Navíc jsem to měla do porodnice 100 km v obou případech). Plánovanou sekci u KP u Apolináře, kde jsem obě děti rodila, provádějí 39+.....Je to z důvodů miminka. Sekce jako taková je vždy "nepřirozená", tak miminka mohou mít problém s adaptací po porodu, co se týká např. dýchání. Ale není to nic vážného, a brzy se to upraví, záleží i na zralosti miminka, na přidružených faktorech (zda těhotenství probíhalo bez problémů apod.). Myslím, že každá porodnice si určuje termín plánované sekce sama, možná někde volí termín dokonce 2 týdny před termínem porodu. Je to dle jejich zvyklostí, zkušeností. Nejlépe se poradit v té porodnici, kde budete rodit. Stejně budete chodit do porodnice na kontroly kardiotokografu, kde by termín sekce uspíšili, když by zjistili, že se miminku nedaří už v bříšku či máte už nález blížící se k porodu. Nebojte, vše dobře dopadne. Hodně štěstí.

wasilly
autor
16. říj 2017

@mwkaty díky, no zní to logicky 🙂 já bych jen nerada, abych začala rodit jako vždy v noci odtokem vody.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru