On-line registrace do pražských porodnic

guinea
15. pro 2014

Ahoj holky, mám se už brzy registrovat do porodnice (Praha) a šílím strachy, že se nikam nedostanu a budu rodit v sanitce. Tak mně napadlo - ale prosím, neukamenujte mně za to - zkusit vyplnit a poslat registrační formulář do dvou různých porodnic. Stejně váhám mezi dvěma... jedna asi nejlepší, ale výrazně dál, druhá asi OK, a je hodně blízko, ale mám trochu protichůdné reference...
Registovala jste se teď některá v Praze? Není to přes ty formuláře na internetu problém? Funguje to i v dny pracovního volna? (Mně to vychází akorát na příští týden, kdy jsou svátky ☹ )

jaja01k
15. pro 2014

@guinea Že by ses nedostala nikam je nepravděpodobné. Pokud chceš Podolí nebo Apolináře, tam musíš být rychlá s online registrací (aspoň co jsem tak slyšela, osobní zkušenost nemám), do ostatních porodnic nebývá problém, takže někde tě zaregistrují, to se neboj (v prvním i druhém těhotenství jsem se bez problémů registrovala později než přesně 14+0) 🙂

monikabans
15. pro 2014

Ahoj... ja se registrovala cca 14dni zpet do Podoli... Vse probehlo OK, pustili to v 8hod rano, driv to opravdu nejde, tusim, ze to neslo ani predvyplnit... Ja byla zaregistrovana v 8:01 a pro zajimavost jsem to zkusila v 8:05 aktualizovat a misto uz nebylo... Doporucuji byt na PC chvili predem, porad mackat F5 a presne v 8 na to vlitnout 🙂
Kam se chces registrovat ty, jestli se muzu zeptat?

guinea
autor
15. pro 2014

@monikabans Váhám mezi Pololím a Bulovkou. Podolí mi připadá jako nej, líbí se mi to soukromí na porodním sále a že člověka nenutí celou dobu ležet na zádech. A samozřjmě asi nejlepší péče o miminka. Jen je to pro mně trochu z ruky. Bulovku mám blízko. Sice poslední reference přímo od kamarádek jsou pozitivní, ale já k Bulovce moc dobrý vztah nemám (kdysi jsem tam byla na operaci a vím, že chirurgie je něco jiného než porodnice... ale stejně)

guinea
autor
15. pro 2014

@jaja01k Můžu se zeptat, kdy proběhla ta druhá registrace? Dnes jsem volala doktorce a mluvila jsem se sestrou o registraci, a ona mi řekla, že ví že teď je plno, že její kamarádka se teď nedávno v Praze nedostala a musela se registrovat v mimopražské porodnici!

guinea
autor
15. pro 2014

A ještě se vás chci zeptat - jde to i v dny pracovního volna a ve státní svátky? (Myslím tu on-line registraci...)

monikabans
15. pro 2014

me taky prislo Podoli nejlepsi prave kvuli tomu soukromi... nevim jak to maji na Bulovce, o te jsem toho moc celkove neslysela, takze jsem o ni ani nepremyslela... Podoli vyhralo i diky tomu, ze tam muze byt manzel celou dobu, ne treba jen na konec...

guinea
autor
15. pro 2014

@monikabans Jdu se tenhle týden podívat na Bulovku, jak to tam vlastně vypadá... podle toho se rozhodnu definitivně. A taky se musím zeptat, jak je to tam s doprovodem, protože já bych naopak manžela chtěla u sebe před tím, na ten konec asi ne-e

monikabans
15. pro 2014

@guinea jojo, urcite to jde... Kdyz si date na strankach Podoli overeni dostupnosti terminu dle toho, jak vam vychazi porod, tak vam primo vybehne informace o tom, na ktery den vam pripada registrace(jine dny to pro vas ani nepujde se zaregistrovat) a je jedno, jestli ten den je pracovni, vikend, nebo svatek 🙂 (alespon si to tak myslim) kamaradka se tam registrovala v tydnu, ja naopak v sobotu... to je proste dle dne porodu 🙂 drzim palce...
ovsem to s tim, ze kdyz maji plno, ze rodite jinde jsem uz taky slysela, ale to se myslim registrovanych rodicek netyka... ovsem ruku do ohne za to nedam

guinea
autor
15. pro 2014

@monikabans Mně jde právě o to, abych se vůbec stihla zaregistrovat...

monikabans
15. pro 2014

no, to je prave to.. jak rikam, hlidat si ten datum a pak od rana sedet u pc 🙂 alespon tak jsem to udelala ja... ja ani nevedela, ze to spusti v 8rano, pc jsem zapla uz nekdy v 6 :D ale info o case spusteni bylo na strankach 😉

guinea
autor
15. pro 2014

@monikabans Děkuju, příští týden budu pro jistotu vstávat už v 6, abych v 8 byla u kompu čilá a schopná rychle mačkat čudlíky! 😵

ladie
15. pro 2014

@guinea já se registrovala do Podolí a reg. mi zabrala 20 vteřin 😉 Chce to nacvičit předem a delší informace si vyplnit vedle do Wordu a pak jen překopírovat (třeba e-mail. Do tabulky mi při zkoušení vůbec nešel napsat zavináč, tak jsem to měla nachystané v tom Wordu). A vyplnit jen povinné údaje.
Neboj, je to v pohodě. Kamarádka na registraci v Podolí zapomněla, registrovala se až druhý den a taky naprosto v klidu.

guinea
autor
15. pro 2014

@ladie Díky! Trochu mi spadl kámen ze srdce, čekala jsem větší kovbojku...

monikabans
15. pro 2014

fakt? tak asi podle toho, kolik je na dane datum rodicek 🙂 na muj datum nebylo po 5ti min misto 😀

ladie
15. pro 2014

@guinea klid. Přímo na stránkách píšou
Registrovat je možné od 14+0. týdne těhotenství, nikoliv dříve (celopražská dohoda)

Takže i kdyby to nevyšlo 14+0, ani 14+1, tak to vyjde 14+2 😉 A kdyby pak ženská v kartotéce měla pindy, stačí ji odkázat na informace na www stránkách a je to.

Ale fakt to není taková divočina. Pokud si vyplnění předem nazkoušíš a natrénuješ, pří. ty delší info napíšeš vedle do Wordu, budeš obnovovat stránku a začneš vyplňovat hned v osm, jak registrace spustí, tak se to určitě v naprosté pohodě povede.

meduzka18
16. pro 2014

@guinea ja som sa tiez rozhodovala medzi Podoli a Bulovkou. U mna to ale bolo jednoduche, pretoze v Podoli v mojom termine maluji saly, takze zvitezila Bulovka. A co sa tyka registrace na Bulovce, tak online som sa registrovala bez problemu este asi tyzden ale aj viac pred 14tt a na mail mi prislo potvrzeni, ze to probehlo uspesne plus formular, ktory mam vyplnit a prinest osobne do jednoho mesice, tym bude registrace dokoncena. Takze osobne som tam bola minuly tyden, kdyz uz jsem mela po 14tt a uplne v pohode. Vypada to tam pekne a tiez mam z okolia same pozitivni reference a hlavne to mam blizko jak z prace tak z domova. Takze ja som spokojna. Inak o Podoli som pocula, ze kazdy tam chce, ale vraj to nieje nic extra, tak neviem.

dandiela
16. pro 2014

Já jsem se registrovala u Apolináře a opravdu mi přišlo vhod, že jsem si celý ten proces vyzkoušela nanečisto párkrát předem - né samozřejmě až do konce, ale jenom jsem se podívala co se kde má odkliknout apod. Takže když přišel den D, tak jsem to měla zachvilku hotové 🙂 Teď v pátek jdu na potvrzení registrace, což se dělá už osobně v porodnici. Najít volný termín pro to potvrzení bylo mnohem težší než samotná registrace 🙂 Musí se to stihnout tuším že do 8mi týdnů od registrace do porodnice a já jdu přesně poslední volný den. Do té doby absolutně plno , takže jsem ráda i za tak blbý termín jako je pátek 19.12. v 17:30 😀 to je pro mě jako mimopražskou fakt děs 😀

palomitacheca
16. pro 2014

@dandiela souhlas, já se k Apolináři registrovala nějak v říjnu, párkrát jsem si to natrénovala předem a v ten pátek jsem u počítače seděla chvíli před 8. a čekala 🙂 povedlo se mi zaregistrovat během chvilky a asi v 8:03 už bylo plno... taky mi pak přišlo trošku horší najít dobrý volný termín na potvrzení registrace 😀 ale mně zase vyhovovalo, že mají volno v 18:30, protože jsme tam šli spolu s manželem a pak jsme se trošku prošli vánoční Prahou 🙂 jinak ta registrace je tak na 15-20 minut, paní se ptá na všechno možný ohledně zdravotního stavu, ptala se i na předchozí porody... a byla moc fajn 🙂 jo a líbilo se mi, že mi přišla připomínající SMS, že mám u nich sjednanou návštěvu, abych na to náhodou nezapomněla 😀

dandiela
16. pro 2014

@palomitacheca Jo? Já mám pořád schovanou tu první potvrzovací abych na to nezapoměla. Ale celkově mě tenhle system docela zaujal 🙂 Jak dlouho jsi čekala než jsi přišla nařadu? nebo jsi šla hned na objednaný čas? Já když jsem tam rodila minule, tak se ještě registrovalo jenom osobně, tak jsem zvědavá jestli je tenhle způsob přínosnější 🙂

guinea
autor
16. pro 2014

@meduzka18 Medůzko, byla jsi se na té Bulovce podívat? Nějak se nedovedu dopátrat informace, jestli jsou ty porodní boxy oddělené, a jestli může být doprovod po celou dobu se mnou...

palomitacheca
16. pro 2014

@dandiela sms prisla v 16:30, takze 2 hodiny pred rezervovanym casem. A pry chodi i sms pred porodem, jak jsem se tu u jedne maminky docetla 😀 jinak necekala jsem vubec. Prisli jsme tam myslim jeste o neco driv a za chvilku vysla pani, ptala se na jmeno a hned me vzala dovnitr, takze to bylo super 🙂

meduzka18
16. pro 2014

@guinea nebola som sa pozriet konkretne na tieto veci, bola som len na registracii. Ale vacsinu info maju na svojich strankach, pisu tam ze maju 4 oddelene porodne boxy a pisu tam aj o doprovodu. Tak skus mrknout. 😉 http://bulovka.cz/kliniky-a-oddeleni/gynekologi...

guinea
autor
16. pro 2014

@meduzka18 Děkuji. Tak teď jsem se na stránkách dočetla, že "z hygienických důvodů" je povolena jako doprovod jen JEDNA osoba! Chtěla jsem manžela a soukromou PA ☹

meduzka18
17. pro 2014

@guinea tak s tym ja problem nemam, ja tam nechcem nikoho. 🙂

martin_km
6. led 2015

dnes už lze registraci k porodu na zvolený termín provést v rámci vteřiny a mít tak jistotu, že se na daný termín dostanete 😉

guinea
autor
12. led 2015

Tak holky, nechápu jak je to možné, ale ani do Podolí, ani na Bulovku se mi zaregistrovat prostě nepodařilo 🙄 Hned první den, co mě to pustilo, mi systém hlásil, že na můj termín porodu je už plno (odklikla jsem to někdy v 8.02 hod). Další dny stejně. Takže jsem se příšerně vystresovala a s nulovým výsledkem.

guinea
autor
12. led 2015

@martin_km No, teorie zní moc pěkně, ale mě se to nepovedlo. Asi bylo na můj termín hodně protekčních rodiček 😖

lenula4
12. led 2015

Z registrace do porodnice v Pze, jsem taky byla neuvěřitelně vystreslá! Den předem jsme si s manželem trénovali vyplňování formuláře do Podolí aby to bylo co nejrychlejší, a druhý den to zkoušeli to ze dvou počítačů - povedlo se!! o nervy jsem málem ale přišla. Pak po 15ti minutách se mi povedlo zaregistrovat i k Apolináři, protože jsem ji ještě nebyla jistá kam přesně chci. Pak jsem to ale zrušila, vyhrálo Podolí 🙂

jadvo
12. led 2015

@guinea ja jsem se registrovala na Bulovky koncem prosince. Je pravda, ze jsem online registraci vyplnila jiz drive a ten papir tam odnesla v 14tt. A v poho. Sestry byly mile, vypadalo to tam prijemne. Urcite jim tam zkus zavolat, ja mela fakt jen mile sestry na telefonu i osobne.

gabrielave
12. led 2015

Holky zkoušejte se do Podolí přihlašovat celé dopoledne. Neznamená, že když se tam nedostanete v 8.02h. že je to ztracený. Zkuste třeba za hoďku. Já to měla taky v 8.01 obsazeno a v 8.45h už mi gratulovali, že jsem se úspěšně registrovala. To samé měla kamarádka, ta se tam dostala v 10hod.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru