Pekne slunecni odpoledne. Ve 13.tydnu jsem byla pro slabe krvaceni hospitalizovana par dni v nemocnici. Pri kontrole me mudr.zjistila deformaci delohy a velky myom. To same potvrdil i pan primar. Kdyz jsem nemela problemy propustili me. O 14 dni pozdeji se nic z toho na genetickem vysetreni nepotvrdilo. Byl by pro Vas tento omyl smerodatny tuto nemocnici pro porod nezvolit? Jinak personal, prostredi i jidlo nemocnice fajn.
Myslela jsem ze otazka je jasna😆. V jedne z nemocnic mi rekli ze mam deformaci del.a myom a nebyla to pravda. Proste se spletli. Proto moje otazka byla zda by tento omyl ovlivnil Vas usudek pri hledani jine porodnice.
@aiva01 neznám celou situaci, co vedlo k diagnostice, ale aby dva lékaři vyslovili jasně dg. aniž by k tomu měli podklady je celkem nemožné. Myslím, že jste rozhodnuta kde rodit. Člověk míní život mění nakonec můžete skončit nejblíže to bude možné. Co vím,tak CK velice chvalena, ale co je blíže vám to nevím.
Rozhodnuta nejsem. Prave ze blize mam porodnici kde urcili spatnou diagnosu... dekuji za nazor
Pro mě by to důvod nebyl, když se spletli oba dva, tak tomu nejspíš muselo něco naznačovat
Na genet.vyšetření? Ne na histologickém? Jinak by to vliv asi mělo-ale třeba porodnické odd. je lepší-asistentky atd.
Nemluvili o tom myomu jako o možné variante, která by se mohla potvrdit az po bližším vyšetření? Možná jste to jen špatně pochopila, urcite by bez histologie nevyrkli konečnou diagnózu. Takže bych to neresila 🙂
Vysetreni a zaver byl obou doktoru bylo jen na zaklade dukladneho a dlouheho ( vnitrniho)ultrazvuku! Hystologie asi ne proto ze jsem byla objednana na genetiku a gynekolozka je pozadala aby to zkontrolovali protoze ona nevidela nic co by myomu nebo deformaci nasvedcovalo.
Na gen.take jen utz
@prostejina ne. Do propousteci zpravy napsali ze ma 3,4x1,2 mm...
Ne, v tomhle případe ne. Byl by to problém v opačném případe - ve chvíli, kdy by me chlacholili, že to nic není a nakonec by se ukázalo, že něco prehledli či zanedbali.
Já bych možná nyní zvolila ještě nějakou třetí cestu, jak informaci ověřit - dalšího doktora. Nyní jsou názory 50 na 50. Jinak mi připadá, že v první nemocnici mohli mít horší přístroje, které tam viděly nějaký "šum" a v druhé to viděla jasně. Horší přístroje by pro mě asi důvodem byly, například při přenášení mě u Apolináře poslali na kompletní ultrazvuk, aby se vidělo, zda se dítěti v břiše ještě dobře daří. A to můžou měřit i různé průtoky placentou apod., pokud je dobré vybavení. Takže bych se asi snažila zjistit, co mají porodníci v obou porodnicích vlastně k dispozici.
Myslím, že to nie je dôvod na zmenu pôrodníctvo, ak viete, že pôrodníctvo je dobrá. Je lepšie diagnostikovať niečo, čo nebolo ako nediagnostikovat niečo, čo bolo. Určité k tomu mali dôvod a je zbytočné to takto prehnane riešiť. Buďte rada, že Vám nič nie je. Každopádne mohlo to aj vymiznut potom, ako ste ležala v nemocnici. Nevidím dôvod na žiadne rozcarovanie. Mňa by nastvalo, keby ma pošlú domov a niečo mi je 😉
Hledala bych jinou. Nevidím to tak, že jsou pečlivý a to, že pečlivě zkoumali, je dobře. Ono se musí umět pracovat i s tím, co tam vidí... Pravděpodobně (jak píše zakladatelka) je to v pořádku, ale ono jim může taky uniknout něco jiného. A pokud tam doktoři takto stojí při sobě, tak budou stát při sobě i při případných problémech...
Pokud není jiná možnost, rodila bych tam, ale byla bych velmi opatrná, pokud by mě s něčím opět strašili a raději si to nějak někde jinde ještě ověřovala. Budete tam totiž chodit i na předporodní vyšetření...
Dekuji za nazory
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@aiva01 Ahoj nevím, co je tedy tvá otázka, zda rodit v jedné z porodnic v názvu nebo došlo k omylu v ČB a tam rodit nechceš?