Včera se ke mě donesla informace, že Olomoucká porodnice nemá lékaře s atestacemi..máte prosím k tomuto tématu někdo bližší informace??
Nemyslím si,že pokud by nemocnice zaměstnávala lékaře bez potřebných atestaci,že by to přiznala..
@laura1985 Tak porodníci patří do velké skupiny lékařů, kterých je v posledních letech velký nedostatek v celé ČR. Olomouckou nemocnici neznám, ale nemyslím si, že jako fakultní nemocnice nemá ani jednoho neatestovaného lékaře, při nejmenším přednosta kliniky a jednotliví primáři a zástupci primáře atestaci mít musí. Stejně tak u porodu ani atestovaného lékaře mít nemusíte, jelikož pokud nenastanou komplikace, kdy posléze je nutné, aby stav rodičky konzultoval s atestovaným lékařem.
Pokud atestaci z celého porodnického oddělení mají 2-3 lékaři,tak je to teda dost málo..Obzvlášť,když to tam je jak na běžícím pásu.
Asi na tom něco bude. Kamarádku poslali v sedmém měsíci rodit do Brna,protože prý nevěděli co s ní..
@laura1985 No já říkám, že tamnější porodnici neznám, ale že min. tihle by atestaci měli mít. Některé nemocnice to i uvádí na svých webovkách, kdo má konkrétně jakou atestaci, tak co třeba zkusit se mrknout tam.
Děkuji,mrknu na to. Ne,že bych byla hysterická prvorodička,ale na mimčo jsem čekala skoro pět let a nedejbože nějaké komplikace nastat můžou a nerada bych,aby mi prcka rodil někdo,kdo sotva vylezl z vysoké a se zkušenějším lékařem se např. radil po telefonu!
@laura1985 Já jsem na tom podobně s miminkem. 🙂 Otěhotnět se nám nedařilo dlouho a povedlo se až po 3. IVF. Já porodnici vybírala podle vybavenosti, právě novorozenecká jip byla pro mě nutnost. Ale já i manžel pracujeme ve zdravotnictví, takže my vidíme všude i ty případné komplikace a následky. :-/
@laura1985 Jen že zvědavosti, odkud se ta informace k Vám dostala? Jsem z Olomouce, rodit chci ve Šternberku, intuitivně me to tam více, přestože je FN vybavenější. Ja zjistila něco obdobného když mě do FN poslal Dr. na 1. screening a lékařka která mi ho měla dělat nebyla mezi certifikoványmi, kteří ho mohou dělat (pak jsem se dočetla, že to nechávají dělat mladé a ti certifikovaní dávají razítka). A odpoved sestry, kdyz jsem se na to ptala byla: vsichni lekari majibpotrebne vzdelani, mate moznost vyberu, tady mame pacientek dost...Takže jsem šla k Polákovi, sice zaplatila, ale aspoň vím, že vi, co dělá.
Ve fakultní nemocnici Olomouc pracuji a jak už bylo řečeno - primář, přednosta, atd musí mít atestaci obvykle si ji lékař dělá po pěti letech praxe...
@danchacha Moje známá, která dělá distributorku léků mi to řekla. Sama jela rodit svoje dvojčátka do Brna. Asi věděla proč...Vím,že sto lidí je sto názorů. Já dost silně uvažuji o porodnici v Prostějově.
Moje nevlastní sestra rodila nedávno v Olomouci,císařským řezem. I přes to,že si několikrát stěžovala na nepřiměřenou bolest po sesvorkování břicha,ji doktorka poslala domůže je přecitlivělá.Jelikož jí břicho hnisalo,jela do porodnice znova.Doktorka jí řekla,že si má břicho omývat. O dva dny později jela do porodnice znova a to s rozhnisaným břichem..nebylo daleko k otravě krve.
Takový přístup lidí,kteří mají pomáhat na svět miminkům..děkuji,nechci.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Co tam třeba zkusit zavolat?