Ahojte. Zajímá mě, jak to funguje ve Vašich porodnicích s návštěvami. Jestli teda pouštějí aspoň tatínky a kde 😊
Vím, že třeba v Ostravě ve FN je to běžné. A jak to bývá například i v případě nadstandardu?
Rodím co nevidět, porodnici po republice měnit nebudu, ale zajímá mě, jak to kde funguje 🤔😁
Otec dítěte není návštěva, ale zákonný zástupce, takže mu v přístupu nemůže být bráněno.
@badyr tohle vím🤦♀️ Ale mě zajímá jak to s tímto kde funguje. Někde ho prostě nepustí. A já bych se s nikým ani nehádala, ty 3 dny vydržím
V Náchodě v listopadu nepustili ani po naléhání. Stejně tak mi nedali nadstandard, přestože jsem byla hospitalizovaná 4 dny před porodem a "zamlouvala" si ho a pak tam byla po porodu 8 dní a každý den se na něj ptala 🙄.
Rodila jsem před rokem v Čáslavi, návštěvy byly zakázané. Tatínek za námi nesměl ani na nadstandard. Nedohadovali jsme se, vydržela jsem to (šla jsem domů o den dřív), i když to pro mě bylo náročné.
@katule1990 no já bych podle všeho měla mít druhý císař, takže si nadstandard zkusím zamluvit. U nás ho dostane přednostně právě žena po císaři nebo a dvojčaty/trojčaty.. Ale jestli na něm někdo bude, to už budu mít smůlu 🤦♀️
Já nevím a taky by mě to zajímalo, budu rodit v HK. A pochybuji o návštěvách tatínka.
@madbetka taky nemáme v plánu se dohadovat nebo tak. Přežiju to, i když vím, že to bude s těmi hormony těžké a asi to probulim (bude doma se synem, takže mi i ten bude chybět, ale v této době bych ho do nemocnice ani netahala). Chlap má v porodnici známosti, ale pořád mi nepřijde fér vůči ostatním, kdyby jeho ke mě pustili, i když třeba jen na chvíli
@tynule123 ona třeba Ostrava má přímo napsané, že tatínek není návštěva, což se mi strašně líbí. Mám Ostravu půl hoďky cesty, ale aby tam chlap denně půl hodiny tam a půl hodiny zpět jezdil na hodinu... To mi přijde zbytečné.
Ale kéž by to tak měli všude
rodila jsem 26.3. v Opavě a tatínek mohl od 3 do 5. Ale nikdo to nekontroloval. Sama sestra mi řekla, že hodinka sem, hodinka tam...manžel tam byl třeba od 2 do půl 6 a v pohodě...byla jsem na nadstandartu...
Taky jsem byla po plánovaným císaři a zamlovala si to, měla dost komplikace k tomu dvoukilové miminko a stejně nic. Byla jsem na pokoji se dvěma celou noc řvoucíma miminama 🙄.
Otec s námi byl celou dobu hospitalizován, ČB 6/2020, s nikým jsme se nehádali, prostě jsme řekli, že to tak bude. A asi třikrát jsme zopakovali, že otec není návštěva, ale ZZ, a naše důvody. Zkoušeli cosi o "zákazu návštěv", neuspěli, vše proběhlo v naprostém klidu.
Oba moji rodiče v té nemocnici pracují, takže za mnou oba na chvilku byli. Ale i když jsem díky tomu byla trošku protekční, stejně tam manžel nesměl. A já jsem se ze stejného důvodu nechtěla dohadovat, aby se pak nemocnicí neneslo, jak si dcera těch a těch vymýšlí 😀 (Je to malá nemocnice na malém městě, takže jedna velká drbárna 😀 ).
@kamusek fakt? Tak to by bylo úžasný, já budu v Opavě rodit, takže kdyby to šlo aspoň na chvíli, byla bych ráda. Já doufám, že mi nadstandard vyjde...
@katule1990 tak to nechápu... Mě přímo řekli, že po císaři potřebuje žena víc klid, takže mají přednost 🙄 šílený...
@vendes tak my si nemáme v plánu nikde dělat peklo, nic. Prostě se zeptáme a když to nepůjde, vydržíme to. Nebudu tam měsíc. Všichni jsou tam skvělí, takže si nemám v plánu nikoho naštvat
@madbetka no právě přesně o tom mluvím 😁 že kdyby někdo zjistil, že jsme to měli protekčně... Sama bych asi nadávala, kdyby jedna maminka mohla a druhá ne 😁 dá se to těch pár dní vydržet
My jsme žádné peklo nikde nedělali, ani dusno. Píši, že vše bylo naprosto v klidu. Je to vaše věc, jen potom nechápu, proč se ptáte, když s tím stejně nechcete nic dělat.
Přesně. A to jsem tam musela být 8 dní, docela peklo. Byla jsem úplně vyřízená, protože jsem celou noc po císaři ani po opiátech vůbec nespala a čekala, kdy mi malého přivezou na kojení a oni přijeli až po 12 hodinách v 10 ráno, že mají hrozných porodů a nestíhají. Je mi z toho ještě teď hrozně. Ale už je to za mnou, no.
Jojo, opravdu tam jsou skvělí....byla jsem se vším maximálně spokojená. Rodila jsem tam už po 3 a vždy super. Teď teda po 8 letech, ale nic se nezměnilo, všichni moc příjemní.
@vendes přesně na tohle jsem čekala 🤣
Ptám se, jak to kde funguje. Rodí kolem mě spousta kamarádek po republice a skoro žádná neví, jak to ve které porodnici s tímto chodí.
@kamusek já se tam teď chystám po necelých 4 letech, tak doufám, že se to tam moc nevyměnilo, protože i na šestinedělí byli všichni skvělí. Doktoři na gyndě jsou taky úžasní, takže si tam nemůžu teď na nic stěžovat. Ještě aby mi vyšel ten nadstandard a budu spokojená
@katule1990 tak tohle nepochopím... Já jsem po prvním císaři dostala malého hned po probuzení a převezení na pokoj. První noc si ho nechali u sebe a vždy jen dovezli na kojení, druhou taky, protože jsem byla ještě dost slabá...Nadstandard mi vyšel po pár hodinách, naštěstí... Přístup některých nemocnic nebo spíše personálu nechápu...
No sestřičky i porodní asistentky jsou některé hodně mladé, takže možná nové jsou, ale jsou skvělé. Nikdo nic nenutí a hlavně když ví, že máš už dítě doma, tak ani "neotravujou".
@barmil A nebyly v tu dobu povolené návštěvy?
Já jsem rodila dva dny před zákazem tatínků u porodu, v březnu 2020, kdy začínala první vlna, takže to asi vypadalo jinak... Po porodu manžel odcházel domů a přímo se ptal, jestli může.
Jinak ta místnost funguje na návštěvy normálně i bez covidu, na oddělení nikdo nesměl ani předtím (rodila jsem tam i 2018, naštěstí jsem pak byla na nadstadnardu, kam mohl za mnou kdokoli a kdykoli, ta místnost je příšerná).
@kamusek musím říct, že i tenkrát byly skvělé. Přišly pomoct, ale neotravovaly. Jen jedna opravdu už "stará" mě děsila tím, jak s malým zacházela. Je mi jasné, že má léta zkušeností, ale mě jako prvorodičku to šíleně děsilo teda.. Ostatní byly fakt úžasné, tak doufám, že si tu zkušenost zopakuji
4.4. Jsem rodila v uherskohradišťské nemocnici. Partner mohl být přítomen při porodu. Ale pak musel splnit podmínku návštěv v porodnici s negativním testem na covid, které nesměl být starší 48hodin . Tudíž test absolvoval během našeho pobytu v porodnici 2x
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
segra rodila před dvěma týdny v olomouci a manžel za ni normalne chodil