Zdravím, chci se zeptat, mám pár problémů a nevím, co s nimi dělat, a můj gynekolog to neřeší.
- mám problémy s trávením, a chozením na velkou, chodím často, ale bolí to, a musím tlačit
- několik dnů mám tvrdnuti břicha jako kámen, a občas bodne v podbřišku, ale nemám kontrakce
- odtéká mi buď postupně hlenová zátka, protože to vypadá jako hlen, a nebo je to jen silný výtok, kdy by bylo jednodušší se neoblékat, a zůstat jen ve vodě, kvůli čistotě
- a jsem otevřená na 1 cm, jsem ve 38+3.tt.
- no a tak se vás chci zeptat, mohu si nějak pomoci? Opravdu už z toho všeho nespím, nemůžu už nic, vyjdu jen odnést do popelnice odpad a bodá mě všude, ale doktor jen řekne, že když to na mě přijde mám jít do porodnice, ale ty kontrakce právě nemám, tak co by jste mi poradily, jsem bezradná. 🙁
@uzivatelkapetra Dobře, zkusím to.
Na tu stolici by to asi chtelo vic vlakniny, mozna se zamerit i na pitny rezim, pokud piti moc nedas. Zkus lnene seminky, to je dobre jak na snazsi vyprazdnovani, tak i jako priprava k porodu.
Pokud mas neduveru k doktorovi, muzes pri obtizich zajet do porodnice, vysetrej te a uvidis.
Jinak se holt snazit co nejvic odpocivat, nabirat sily, konec byva narocny, ale uz to bude za chvilku za tebou 🌹
Můžeš zkusit maliník ale ten bych řekla že pomůže při delším piti . Jinak tohle je prostě docela běžný stav na konci tehu . Ještě můžeš takové ty babské rady jako sex, červené víno , tepla vana ,
Na tu stolici by možná byla fajn lactulosa 🤷🏼♀️ Užívala jsem ji po porodu. Ono to tu stolici jakoby změkčí.
Děkuji všem za rady. Zkusím ten maliník.. A dyztak zajdu do té porodnice na kontrolu a uvidíme. Protože už od 33.tt., mi doktor řekl, že mám málo plodové vody a že budu rodit dřív, a že mám odpočívat, a tak jdu max koupit Rohlíky, a i přes to prý mám víc a víc odpočívat, a přitom jsem vlastně furt doma a v posteli. A pitný režim taky dodržuji. Takže uvidíme. 🤷🏻
Ad zácpa: určitě doporučuji laktulózu (za mne je dobrý duphalac). Může se užívat i v těhotenství, protože působí až ve střevech, takže k mimi se nedostane. Osobně užívám ráno na lačno celou doporučenou dávku + pomáhá mi pak k tomu hodně pít, ideálně k snídani nějaký teplý nápoj typu čaje nebo špaldové kávy s mlékem. Vláknina mně osobně nefunguje, musí se na ni hodně pít, a třeba takové psylium mne spíš ještě víc ucpávalo. Sama na zácpy trpím, co moje paměť sahá, ale hodně jsem si to upravila stravováním+ opravdu hodně pít. Z jídelníčku jsem vypustila vše, co jsem měla do té doby nejradši, tzn. z ovoce banány, z pečiva to bílé, z pité černý čaj. Sem tam to neuškodí, ale ve větší míře to neprospívá. Ideální je pak taky pohyb, což teď asi je spíš utrpení 🙂. No a v nejhorším případě je možné si koupit irigátor a pokud bys nešla déle jak za t ři dny, tak ho použít, i když to není pro slabé povahy 🙂).
A s tím "vyvoláním" porodu bych počkala, co Ti řeknou na kontrole, je taky možné, že si Tě třeba v porodnici nechají na pozorování nebo se dohodnete na vyvolání porodu... Ale držím palce, aby to šlo pokud možno samo a hladce 😉.
vydrrrž ta vzducholoď brzo povolí 🙂
Jsem na tom úplně stejně. Je to taková klasika konce tehu... 😁 Vydzet, jen Vydzet
Jo, vydržet to chce určitě. Je to jen těžké už. 😁 fakt se těším na ten velký den 😀😊🌸
Osm měsíců se člověk obává porodu a ten devátý si nepřeje nic jiného než porodit 😂 Vydrž, už to dlouho trvat nebude 🍀
Jako by jsi psala o me, jen s tim rozdilem, ze ja jsem zitra 40+0tt 😁 bricho uz si poponasim na rukou, tlaky na spodek, bricho mi tvrdne uz skoro mesic, pokazde kdyz se zvednu, tal me picha a boli podbrisek a nepreju si jic jineho, nez aby zen maly rostak uz byl na svete 😂 to je holt konec 9.mesice... vyuzij toho, ze muzes odpocivat, ja mam doma 2leteho lumpa, tak moc odpocivat nemohu 😕
Jinak k te zacpe, zkus tu lactulosu nebo duphalac a malinnikem taky nic nezkazis, krasne pripravi porodni cesty 😉 tak at vse dobre dopadne a mas pohodový porod 🍀 vydrz, uz to bude co nevidet 😊
@tynaboz
ja jsem mela strasny problem s chozenim na velkou po porodu,bylo to fakt horsi nez samotny porod.pomohlo mi zacit stridat tekutiny,pila jsem vesmes balenou vodu ale kdyz jsem zacala obcas pit caj nebo normalni vodu z kohoutku tak se to spravilo.
Ja teda jen svou zkusenost. Irigator, hned to vycisti streva. V den porodu jsem si ty streva vycistila fakt dukladne a po porodu cele sestinedeli, abych nemusela tlacit kvuli vsem tem svum. A pred porodem se naopak ma vic chodit, urychli to porod. Tak nevim, ted uz lezet nema cenu ne, krome porodu snad uz zadne riziko neni? Ale nevim, nejsem dr a je to asi individualni.
Já jsem na konci těhotenství strašně moc chodila, dlouhé štreky. Všichni se divili, kam se vydávám, ale mě to dělalo moc dobře. Vypucovala bych střeva a vyšla si. 😀
Nemám teda přímo zkušenost se zácpou, celé těhotenství jsem měla spíš opačný problém, ale s tím výtokem - měla jsem to úplně stejné, bez intimky to prostě nešlo, kolikrát jsem si říkala, jestli neodtéká plodová voda nebo co...ale všechno bylo v pořádku. Hlenová zátka byla pak hustší, bylo poznat, že je to úplně jiné. Začala odcházet týden před porodem, též jsem byla otevřená na 1cm asi od 33tt...36+5 jsem rodila. Ještě doporučím hojně lněné semínko, je doporučované jak k snazšímu porodu, tak bude mít super vliv i na střeva.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Možná pít maliník? Říká se,že to může rozjet kontrakce