Mohu na JIP použít telefon, příp. foťák? A na sále?

inkognita
25. črc 2015

Ahoj holky, mám plánovaný císařský řez v ÚPMD a chtěla jsem se zeptat, zda mohu na JIP používat telefon, příp. foťák? A nevíte jak na sále? Zda se může fotit, příp. čím, abych nerušila přístroje? Děkuji 🙂 Chci mít vše připravené, včetně sms, které bych ráda po porodu odeslala své rodině, ale napadla mě otázka, zda je mobil na JIP povolen? Díky moc!

jamia
25. črc 2015

@inkognita rodila jsem teda u Apolináře, ale na jip byl telefon přísně zakázán mimo vyhrazený čas, kdy nám asi na půl hodiny vypnuli přístroje. A ještě mě sestra dost zpucovala, že jsme závislačky, když jsem se na to zeptala. No já nechtěla pařit Candy Crush Sagu, chtěla jsem dát vědět mámě po nečekané operaci, že. 😀 Rozesilanim SMS radši pověř manžela 😉 na sále nevím, ale fotak asi nebude problém, radši se zeptej personálu s předstihem.

petzy
25. črc 2015

Ahojky, měla jsem také plánovaný císař v UPMD a mobil byl zamknutý ve skříňce, není povolený. Na sále nevím jak s foťákem, manžel tam nebyl, vím že může potom fotit bez blesku mimčo v zadní místnosti když ho odnesou, ale my jsme měli císař ve 34 týdnů, takže to by asi nedovolili ani to

inkognita
autor
25. črc 2015

Ok, děkuji moc, budu s tím tedy počítat .. Tak to fakt nevím kdy se to má rodina dozví :D už vidím manžela jak obesílá sms, ten se těší akorát na zapíjení toho našeho drobka :D

julietta111
25. črc 2015

@inkognita Taky jsem rodila sc. v Podolí. Po akutní sc jsem byla na JIP tam jsem mobil mít nemohl a po plánované nebyly komplikace a neměli na JIp místo tak jsem šla na normální oddělení. Na sále se fotit smí. Pokud tam nebudeš mít manžela přímo na sále a bude čekat před tak mu miminko donesou ukázat hned co ho ošetří a Tobě ho ukáží, jak ho ponesou na oddělení. To si ho může vyfotit taky nebo pak za ním jít na oddělení. Až Tě budou převážet ze sálu na JIP tak může jít s Tebou a Ty mu nadiktuješ sms🙂 Muž jak byl y toho všeho v "šoku" tak naspal máme syna Štěpána obě jsou v pořádku🙂 No hlavně, že napsal 😀 Přeju ať je vše bez komlpikací 🙂

84evka84
25. črc 2015

Na jip nevím, ale na sále manžel normálně fotil i posílal smsky po tom co jsem po porodu odpočívala a nikomu nic z toho nevadilo. Natož aby nám to zakazovali. Rodila jsem ve FN v Plzni.

julietta111
25. črc 2015

@84evka84 A rodila jsi sc.? On je totiž trochu rozdíl mezi porodním sále a operačním. Ale fotit se taky v Podolí smí a sms napsat taky, jen tazatelka se ptala jak je to na JIP.

84evka84
25. črc 2015

@julietta111 NO to ptala se na jip, ale je tam i dotaz na sál 🙂

lucieandrlova
25. črc 2015

Ahoj, rodila jsem v Krči. Tam to bylo tak, že manžel byl se mnou na porodním sále, pak byl akutní císař,tak na sál už nesměl. Mě potom odvezli na JIP. Jeho nechali celou hodinu s malou, aby nebyla chudinka sama. Mohl si ji popsat, utřít, vyfotit... Já jsem se vzbudila na JIP a na stolku jsem měla mobil. Manžel mi poslal sms, že máme dceru (jinak bych nevěděla, jak to dopadlo... 🙂) první sms příbuzným poslal on. Byla jsem ráda, že to všechno vyřídil... Foťák by mě na JIP ani nenapadl. Ležely jsme tam 4 maminky, vsechny napíchnuté na přístroje, nebylo nám dobře...

petzy
25. črc 2015

Manžel taky posílal sms, dala jsem mu dopředu i kontakty např na své kamarádky, aby jim sms poslal taky a zvládl to 🙂

gepe
25. črc 2015

@inkognita UPMD na sale - planovany sc ve spinalu s manzelem na sale po celou dobu. tlf jako fotak manzel., zadny problem. I nas vsechny tri na sale vyfotila sestricka. Na JIP nepovolen tlf ci fotak, manzel vsak volal na jejich pevnou linku (cislo dostal) sestricky mi vzdy tlf prinesly 🙂 mobil jsem mela na JIP v tasticce kosmeticke s leky a par drobnostmi, avsak nepouzila a ani neplanovala pouzit. Vypnula jsem ho pred odjezdem na sal a zapnula az na sestinedeli dalsi den. A bylo to dobre, mela jsem klid 🙂 manzel rodiny obeslal a obvolal za nas 🙂 ostatni si pockali a zapijeli tyden po narozeni s muzem.

gepe
25. črc 2015

Teda oprava od manzela, na sale nas vsechny fotila anesteziolozka 😅

talina
25. črc 2015

No já si matně pamatuju, že po Ele, kdy jsem byla po úplné narkóze jsem mohla telefonovat. A po spinálu s Májou jsem normálka volala i psala zprávy, to jsem byla čilá a při smyslech. Co vím tak na sálu je fotit povoleno, ale asi záleží i na personálu a nemocnici 😉

gepe
25. črc 2015

@inkognita na to, zda muze mit tlf na sale se manzel zeptal, nenaklusal automaticky.

inkognita
autor
25. črc 2015

@gepe díky.. A kde jsi prosím Tě měla zbytek věcí? Sestry mi do telefonu řekly, že si mám vzít na JIP jen hygienu.. Ale co ten zbytek? Mám brát vložky, košilky apod? Nemám velkou tašku, vlastně je plná vložek, županu, ručníku a pantoflí, tak proto nevím jak to mám zkrouhnout, aby toho bylo na JiP ještě méně? Mám tašku sbalenou přesně podle doporučení, nic víc..

mery96
25. črc 2015

Pracuji na JIP a mobil je u nás povolen. Nesmí ale rušit ostatní. Bude to ale nejspíš na každé klinice jinak, nejlepší bude se jich zeptat přímo 🙂

julietta111
25. črc 2015

@inkognita Ležela jsem předtim na P3 na rizikovém, na JIP je malou taštičku s hygienou a ten zbytek mi někam uložili a dali druhý den na šestinedělí.

inkognita
autor
25. črc 2015

@julietta111 supr, děkuji 🙂

inkognita
autor
25. črc 2015

@mery96 děkuji, poptám se, já jen abych byla připravená předat všechno manželovi.. Aby mě to pak nezaskočilo.

mery96
25. črc 2015

@inkognita No na JIP jen to nejnutnější - hygiena, ručník, léky, ev.mobil. Zbytek na odd. zůstává 🙂
Není ale problém aby měl mobil potom u sebe a při návštěvě jej tam nechal. Popř.vypnutý mobil sebou, a zapnout po domluvě na dané JIP.

gepe
25. črc 2015

@inkognita taky jak Julietta den pred sekci nastup na P3. Kosmetickou s sebou na JIP, mela jsem v tom i kartacek na zuby a ten zaklad. Par veci z P3 vzal rano manzel domu a pak na sestinedeli dovezl kufrik na koleckach s nimi a i balik plin. 🙂 jinak pry veci zustavaji u sester a pak Ti daji na sestinedeli. Jinak mela jsem na P3 nadstandard, zeptaly se pri prijmu, vzala jsem ho na tu noc a super. Mela jsem klid a pohodu 🙂 seznam mam v albu materske potreby co mi stacilo bohate. Jen tam jeste chybi ustni hygiena a kosilka. Detske vse jsem vyuzila erar.

kisa01
29. črc 2015

Rodila jsem v ÚPMD císařem. Na sále fotil manžel foťákem i telefonem. Na JIP mobil povolený není. Údajně aby to nerušilo ostatní resp. personál. Ale klidně bych si mobil příště propašovala, protože tam byla příšerná nuda. A posílání sms s vypnutým zvukem asi nikoho rušit nemůže 😉

lucykal
29. črc 2015

Na jip Mobil nelze používat byla jsem hospitalizovana v Podolí

lucykal
29. črc 2015

Manžel po tom co jsem odjela po celkové anestesii na jip, malou vyfotil, ale při porodu nebyl protože jsem byla v celkové anestesii byla to rychle malá narozená 33 týden.
Pokud vím tak na dveřích jipky jsou čísla kam vám může rodina tzavolat.
Já se probudila neměla jsem mobil nevedela jsem co se nám narodilo a kolik váží jak se ji daří nic až potom mě to přišel říct pediatr.

inkognita
autor
29. črc 2015

Díky holky! Nakonec jsem rovnou na šestinedělí, takže fajn - tady telefon můžu 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru