Ahoj všem sháním informace která nemocnice je v libereckém kraji nejlepší po mém prvním porodu prostě odmítám Českou Lípu. Jak to je v Liberci jste taky s X rodickama na hekarne a hodí se prez porodní sály že vás každý vidí? 🤷♀️
@twins_sovovi myslím,že mají dva oddělené pokoje s vanou. Hekarna je jeden pokoj pro 2 a přilehlé socialky.
Předporodní sály jsou s dvěma lůžky a vlastní koupelnou, pokud tam nikdo není, tak jste tam sama. Přes porodní sály se nechodí, za to když budete mít štěstí, tak budete mít vycapená okna, takže buď na vás krásně vidí lidé z okolních bytů, nebo z areálu nemocnice. Moc "příjemná" letošní zkušenost, ale personál byl hodný.
@whitechocolate a pokoj samostatně nejde? Mám špatnou zkušenost já jsem prostě nekricela nic a ona rvala jak magor a akorát mě tím stresovala a nervovala bylo to hrozný jako 🤦♀️
@tervi takže se s nikým nepotkás? Jako já byla hotová měla jsem vedle sebe urvanou ženskou 🤦♀️to jsem nedavala a na sále jako katastrofa naproti mě přímo rozcapene dveře a každej kdo šel okolo mi čuměl mezi nohy vážně příjemný zážitek 👌
@sigyn cozeee😵 no tak aby na mě někdo čumákoval to bych byla asi nepříjemná 🤦♀️ bych jim řekla ať to okamžitě zavrou a dají ventilacku nebo něco... Vím že tam byla mamka a že rodila sama právě proto se vyptavam zrovna na Liberec 🤔
@twins_sovovi ono jste tedy k okny zády/bokem, ale není to moc příjemné. Zvláště když ani nejsou zatažené závěsy nebo tak. Doporučuji se zúčastnit předporodního kurzu, součástí je i prohlídka všech pokojů. Samozřejmě během porodu řešíte úplně jiné věci, ale moc příjemné to pak není, když už začnete trochu víc vnímat i jiné věci kolem.
@twins_sovovi jo, na tom hekacim pokoji možná.
@sigyn no já to právě docela vnímala celou dobu a byla jsem vztekla 🙄mít nohy do V a každej co šel tak si mě prihlidnul to jsem jako myslela že vylítnu z kůže bylo mi 19 ale jako teď už bych asi měla hadi jazyk... Po tomhle zážitků 🤔
@tervi a když si zaplatím prostě nadstandard?
Já myslím, že ten jakoby hekací pokoj, je využíván když není volno na těch porodních sálkách, jinak dají ženu přímo tam a já teda rodila ve vedrech a naopak okna zavřetá a jela klimatizace, takže bylo tak akorát. Nadstandart nepomůže, protože víc místností na té porodnici už není , tak není kam jinam ženu umístit, buď sálek nebo ten pokojík.
@whitechocolate ahaaaa🤔
Já bych se nebála liberecké porodnice, opravdu se hodně změnilo od kritických starších příspěvků a myslím, že i v Lípě to bude už o něčem jiném, nerekonstruovali tam taktéž porodnici?
@whitechocolate já právě nevím 🤷♀️ a nemám v okolí nikoho kdo by mi řekl jako já měla v Lipě dr. Volka a Leweteho ty byly super i když mě nakonec rodil Hradec 😁 záchod na sesterne byl taky uzasnej teda🤭🤭 nemohla jsem se vůbec uvolnit ještě klistyr mi dával zabrat nevím no na Lípu jsou strasny ohlasy a ne jen na porodní, ale celkově s přístupem n Liberec slyším samou chválu 🤔
@twins_sovovi Já zase slyšela spíše špatné ohlasy na Liberec a dobré na Jablonec 😀 Vybavením jsou tedy pokoje luxusní (televize, wifi, židle, stůl, sprcha, záchod atd.) všechno čisté a nové. Já třeba byla na předporodním pokoji 12 hodin a celou dobu sama (od rána do večera), jen jednou za hodinu přišla PA a 1x3h doktorka, vždy zavřené dveře..takže soukromí bylo. Na porodním sále nehrozí, že by někdo na vás viděl z chodby, protože pokoje jsou do T. Nejdříve jsou jedny dveře, ty oddělují chodbu od předporodních pokojů, pak jsou další dveře a ty vedou k malé chodbičce, kde jsou sestry a na levé a pravé straně jsou pokoje. Samozřejmě taky záleží, jestli podepíšete, že můžou být přítomni praktikanti, pak z toho může být veřejné "divadlo".
Nj jedna věc je prostředí a druhá personál, nikoho v Lípě neznám, v Lbc je hodně mladších doktorů a ti se snaží chovat lidsky a vyhovět, já neměla žádný plán a nic hrozného, z čeho bych měla trauma se mi nepřihodilo.
@whitechocolate tak to je super zůstanu asi u výběru porodnice s Libercem. 😍😍😍😍😍
@sigyn Jablonec mě ani nenapadl Teda 🤭 no žádní praktikanti ani náhodou to nechci 😁😁aby mě tam zase někdo ocumoval🤣 se na to mrknu na netu na fotkách. Koukala jsem na Lípu před chvilkou a Liberec a je to vážně už po rekonstrukci všechno já rodila když to tam bylo staré rozvyklane a ještě za krále klacka 🤔🤦♀️🤣🤣
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Přes porodní sály se nechodí, jsou to oddělené pokojíčky. Co si tak pamatuju, tak tam je pokojík, tuším pro dvě ženy, něco jako přípravna, ale pokud žena dojde s rozjetým porodem, jde rovnou na ten sálek, pokud je volný.