Ahojky maminky chci se zeptat kterou porodnici v Ostravě by jste mi poradily dosud jsem chtěla do Vítkovic jen během dne mi řeklo hodně lidí že ta už není jak bejvavala a že fifejdy jsou lepší,ale o fifejdach jsem slyšela kdysi že to tam je šílené a že by tam nikdo nešel tak fakt nevím kam ☹ ☹ ☹ ☹
podle mě ani jedna možnost není špatná..každé pracoviště má svoje pro aproti, hodně záleží na koho člověk narazí, a taky jaké má rodička představy a potřeby a preference. osobně bych se zašla podívat. přece jen je pozitivní pro porod, když se odehrává tam, kde se žena cítí dobře.
já rodila 2x v porubě a spokojená jsem byla, poprvé vcelku, podruhé maximálně. u mě hrálo roli i to, že to mám prostě nejblíž, chodila jsem tam na různá vyšetření, takže jsem to tam znala a byla jsem pychicky v pohodě.
asi máš pravdu🙂 a děkuji
My dojeli rodit až na Fakultku a cítila jsem neskutečně spokojená. Byli jsme tam týden a všechny sestry milé, usměvavé, prostředí příjemné,... Prostě stálo to za to ani se mi nechtělo domů 😀
Všechny porodnice v Ostravě nabízejí možnost prohlídky, zajdi tam, prohlídni si prostředí, vyptej se na vše co tě zajímá a rozhodni se podle svého vlastního pocitu. Já rodila obě děti ve Vítkovicích - první před rekonstrukcí, druhé po rekonstrukci a byla jsem naprosto spokojená. Na Fakultce jsem se byla podívat a asi jsem natrefila ve špatnou dobu na špatnou osobu, ale způsob jakým tam se mnou mluvila a jednala zdravotní sestra, která mi tam měla vše ukázat mě naprosto znechutil a Fifejdy nemám ráda z osobních důvodů, které s těhotenstvím ani s porodem nemají nic společného, ale prostě pokud to jde, tak se té nemocnici vyhýbám.
@veronix20 ahoj,já byla na fifejdách a supr přístup 😉 zkus tam zajít na prohlídku ,uvidíš a pak se rozhodneš 😉 zatím mrkni třeba na toto....
http://www.virtualtravel.cz/ostrava/porodnice-o...
děkuji🙂
Já jedině Vítkovice 🙂
Ve všech si můžeš zajít na exkurzi,prohlédnout sál,novorozenecké oddělení.
Na dr nebo sestru,kteří zrovna nebudou mít náladu můžeš narazit kdekoliv a to tvůj pocit ovlivní...
Já jsem byla před třemi lety na fifejdách,teď se chystám opět tam.
já rodila na fifejdách a musím říct, že lepší přístup jsem nemohla zažít. na porodním sále - jak to říct, ať to není reklama 😀 ale za mě a přítele jsem zažila nejskvělejší holky, usměvavé, žádné blbé kecy, pomáhaly, dokonce i masírovaly při kontrakcích, vlídné, skvělé, nejlepší - já nemám na personál vůbec žádné špatné vzpomínky 🙂
jinak pracovala jsem ve vítkovicích a bohužel přístup nebyl podle mých představ. když pominu už jen začátek, kdy jsem přišla v předklonu s prasklou 6cm cystou a dr. to vůbec nezajímalo, tak i po zkušenostech ostatních kolegyň , co u nás rodily, tak by již nikdy tam nerodily, bohužel :-/ za mě fifejdy
Já se nemohla rozhodnout mezi Fifkama a Vítkovicema.Nakonec jsem rodila na Fifejdách a byla jsem se tam i předtím podívat, takže jsem věděla, že tam mají jeden porodní box s relaxační vanou, která se používá na první dobu porodní...měli jsme štěstí a mohla jsem ji použít, pokoj byl zrovna volný. V ní šel porod dobře a otvírala jsem se, doktoři jen nevěděli, jestli mi odtekla plodová voda, což je konraindikace pro její použití, takže jsem v ní strávila asi polovinu z celého porodu a zbytek už mimo ni. Mohla jsem ale použít sprchový kout s balonem, porodní vak. Dále brali ohled na můj porodní plán, který jsem si připravila dopředu, odevzdávala jsem ho při příjmu a všechen personál s ním byl seznámený, včetně dětské sestry, která přišla až těsně k porodu. Chtěla jsem být s malou už od první minuty, prožít si bonding, nechat dotepat pupečník...to se mi nesplnilo úplně, protože malá měla zkalenou plodovku, takže si ji potřebovali umýt a odsát a prohlídnout. Dostala jsem ji pak ale umytou vzápětí. Porodnice je zrekonstruovaná, takže potud je prostředí příjemné. O něco méně je to pak hezké na oddělení šestinedělí, to je opravdu těch 30 let staré. Mně osobně to ani tak nevadilo, spíše jsem postrádala různé úložné a odložné prostory na věci, protože člověk se jde za den pak xkrát umýt do sprchy a nemá si kam pověsit ručník aby oschl a kam dát kartáček, pastu a mýdlo...pořád to nosíš sebou... čili spíše mi tam chyběly ty funkční věci. Ale porodnice není hotel, tak co🙂 Rozhodla jsem se pro Fifejdy proto, že tam brali ohled na mé přání( samozřejmě se musíš zařídit pak i podle situace která nastane) a pak proto, že jsem slyšela hodně chvály na personál ohledně podpory kojení. V tomhle je prý Poruba spíš taková továrna,kde se moc nehledí. No a ještě do třetice důležitá věc-pokud by se začalo něco dít před 32 nebo 33 týdnem těhotenství, musíš jet tak jako tak do Poruby- mají tam nejlíp vybavenou dětskou neonatologii . Po 33 tt si s miminkem poradí i na Fifejdách a právě že Vítkovice takové oddělení nemají, pouze novorozenecké, takže pokud by se nedejbože něco stalo, nebo se jim něco nepozdávalo, pošlou Ti ho stejně někam jinam-buď do té Poruby nebo na Fifejdy a nemůžeš u něj být. Tohle taky byla třetí věc, podle které jsem se rozhodla pro Fifejdy. Jinak ještě dodám že personál byl milý a ochotný.
Ahoj ted jsem lezela na porodnim v Porube Fno a jsem nadmiru spokojena. Pristup lekaru a sester uzasny. Vse vysvetli pred jakymkoliv zakrokem. Rodit budu rozhodne tam. Na protivneho blbcenarazis vsude ale za me rikam Poruba. 🙂
i já doporučuji Porubu 🙂
Ahoj holky, můžu se zeptat, uvažuji o porodu ve FN Poruba a zajímalo by mne, zda berou rodičky v jakémkoliv týdnu těhotenství. Tedy aby se nestalo, že bych třeba rodila dříve a oni mě nevzali jelikož berou až od toho a toho týdne. Děkuji Vám moc, popř. by mne to zajímalo i u okolních ostravských i neostravských nemocnic.
Já rodila na Fifejdách,a super přístup a tak.Určitě bych volila znovu 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@veronix20 ahoj, já pocházím z Ostravy a mám tam kamarádku jejíž táta je gynekolog a šla rodit do Vítkovic, že prý tam jsou nejlepší. Další kamarádka zase rodila na Fifejdách a byla taky maximálně spokojená. Fifejdy měly šílenou pověst, ale za poslední roky se to tam prý hodně zlepšilo. Doporučuju zajít se podívat do obou a pak se rozhodnout podle toho, která na Tebe udělá lepší dojem.