Ahoj holky,
čeká mě porod císařským řezem a chci se zeptat, kterou porodnici v Ostravě byste zvolily a proč. Případně budu ráda i za vaše zkušenosti s jednotlivými porodnicemi.
taky se přikláním k FNO 🙂 rodila jsem tam 2x sekcí a naprostá spokojenost ♥
dvakrát jsem rodila sekcí na Fifejdách a nic moc.
@juliemichal teda😲😲😲rodila jste 4x císařem? A můžu se zeptat jak dlouho po sobě? A všechno ok? Děkuji
Taky mám výbornou zkušenost s FNO! Zatím jen jednou císař,ale vše super😉
@lenkalubina ano ano,mám 🙂
první sekce v roce 2012,protože malému padaly ozvy,tak jsem měla sekci za 5 minut 12.(Fifejdy)
druhá sekce v roce 2017,protože mi na Fifejdách vyvolávali porod,což se vyvolávat porod po císaři nemá,za 24 hodin se mi nález nepohl,tak zase sekce.
třetí sekce Poruba 9/2020,tady jsme se domlouvali,že bych šla i do sterilizace,ale nakonec jsem nešla.
čtvrtá sekce Poruba 10/2021,ale rodila jsem o 4 týdny dřív,protože mi v 30+2 odetkla část vody a měla jsem 2x zánět,tak ukončeno těhotenství v 36+0,maličkou jsem měla 8 dnů na cpapu,10 dnů dohromady jsem jí měla na nenatologii,pak 2 dny na intermediálu a ten druhý den mi maličkou pustili domů ♥
2x v Porubě mi sekci dělal pán doktor s velkým P Špaček,jsem strašně moc ráda,že jsem měla 2x tu čest,že mě pán doktor operoval ♥ po čtvrté sekci jsem šla do sterilizace ♥ první porod jsem měla přirozený
@lenkalubina a jinak vše v naprostém pořádku,krom toho jak si maličká tak brzo prokopla část plodové vody,ale neuvěřitelně se o mě starali ♥ podepsala jsem revers po 8 dnech od prasknutí vody a chodila jsem 2x týdně na poradnu,každé pondělí mi maličkou vážili aj,brali mi krev na krevní obraz + krev na crp,potom ve čtvrtek mi jen kontrolovali jak si maličké v bříšku daří + krev na krevní obraz a zase crp.ve 34+ něco jsem skončila na jeden den v nemocnici,protože jsem měla vyšší crp.potom v 35+4 jsem měla zvýšené bílé krvinky,tak na druhý den hospitalizace a ještě v ten den na vizitě jsem se s pánem doktorem Špačkem domluvila nad tím,že v pondělí ve 36+0 mě bude operovat,aby jsme nečekali další týden a fakt podle tvrzení od paní doktorky,bylo dobře,že jsme déle na sekci nečekali,protože maličká už měla díky mě zánět ☹
a jinak mi vůbec nic neříkali na to,že jsem po třetí sekci těhotná,jen jsem od 14tt chodila na poradny do rizikové poradny ve FNO.
@juliemichal jo ten mě jednou v rizikovce vyšetřoval🤣byl super a důkladný.. slyšela jsem samou chválu. Já teď celkem stresuju spíš z toho,že mám sice už 14 let po císaři, teď jsem bohužel po potratu v 6.mesici,takže to byl porod a v lednu jdu na laparo s myomem. A říkám si jestli ty jizvy vydrží případné další těhotenství 🤔🤔ale vy máte 4x a vydrželo to🤣takže asi budu v klidu
@lenkalubina jéva tak to mě strašně moc mrzí ☹
ale určitě,nebála bych jsem se,já jsem měla v pořádku jizvu i po té třetí sekci,mohla bych jít i do páté,ale nechtěla jsem už riskovat.takže jsem si udělala podvaz a stejně po 4 chlapečcích máme tu vytouženou holčičku ♥
@juliemichal krásné 😉 celkem jsem se díky vám uklidnila. Jen s věkem nic neudělám 🤣teď mi bylo 40..můj dr (je to můj spolužák 🤣) mi říká,že to ještě není žádný věk.. tak hlavně aby se to povedlo🙏
@lenkalubina no přesně tak,toto ještě žádný věk není 🙂 má mamka měla malou ve 42 letech 😀 takže ještě 2 roky máte čas 🙂 mamce je teď 49 a ségře 7 let 🙂 moc držím palečky,aby se zase co nevidět zadařilo a bylo vše v naprostém pořádku do zdárného konce ♥
Moc děkuji za doporučení. Na FNO jsem slyšela chválu stejně jako na Vítkovice. Ale do Vítkovic jen za předpokladu zdravé maminky i miminka, což není úplně můj případ. Mám placentu praeviu, takže mě můj doktor stále upozorňuje na riziko předčasného porodu. Doporučil mi tedy FNO nebo Fifejdy a musím se během týdne rozhodnout. Mám před sebou poslední kontrolu u mého doktora, kdy bude chtít vědět, pro kterou porodnici jsem se rozhodla.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Volila bych FNO, kde je možnost nadstandardního jednolůžkové JIP pokoje po císařském řezu, což znamená, že tam můžeš jet hned ze sálu s miminkem a budete celou dobu spolu. Podmínkou ale je, že tam musí být někdo s tebou, protože ty první hodiny nemůžeš vstát. I co se případných komplikací (jak u tebe, tak miminka) týká, tak bych se ve FNO cítila bezpečněji. Např. když potřebuje specializovanou péči miminko narozené na Fif., tak jede ono samo do fakultky a maminku za ním pustí, až jakmile je propuštěna.