Kam v Ostravě na císařský řez?

nevimnetusim
9. pro 2021

Ahoj holky,
čeká mě porod císařským řezem a chci se zeptat, kterou porodnici v Ostravě byste zvolily a proč. Případně budu ráda i za vaše zkušenosti s jednotlivými porodnicemi.

pipi_puncocha
9. pro 2021

Volila bych FNO, kde je možnost nadstandardního jednolůžkové JIP pokoje po císařském řezu, což znamená, že tam můžeš jet hned ze sálu s miminkem a budete celou dobu spolu. Podmínkou ale je, že tam musí být někdo s tebou, protože ty první hodiny nemůžeš vstát. I co se případných komplikací (jak u tebe, tak miminka) týká, tak bych se ve FNO cítila bezpečněji. Např. když potřebuje specializovanou péči miminko narozené na Fif., tak jede ono samo do fakultky a maminku za ním pustí, až jakmile je propuštěna.

juliemichal
10. pro 2021

taky se přikláním k FNO 🙂 rodila jsem tam 2x sekcí a naprostá spokojenost ♥
dvakrát jsem rodila sekcí na Fifejdách a nic moc.

lenkalubina
10. pro 2021

@juliemichal teda😲😲😲rodila jste 4x císařem? A můžu se zeptat jak dlouho po sobě? A všechno ok? Děkuji

lenkalubina
10. pro 2021

Taky mám výbornou zkušenost s FNO! Zatím jen jednou císař,ale vše super😉

juliemichal
10. pro 2021

@lenkalubina ano ano,mám 🙂
první sekce v roce 2012,protože malému padaly ozvy,tak jsem měla sekci za 5 minut 12.(Fifejdy)

druhá sekce v roce 2017,protože mi na Fifejdách vyvolávali porod,což se vyvolávat porod po císaři nemá,za 24 hodin se mi nález nepohl,tak zase sekce.

třetí sekce Poruba 9/2020,tady jsme se domlouvali,že bych šla i do sterilizace,ale nakonec jsem nešla.

čtvrtá sekce Poruba 10/2021,ale rodila jsem o 4 týdny dřív,protože mi v 30+2 odetkla část vody a měla jsem 2x zánět,tak ukončeno těhotenství v 36+0,maličkou jsem měla 8 dnů na cpapu,10 dnů dohromady jsem jí měla na nenatologii,pak 2 dny na intermediálu a ten druhý den mi maličkou pustili domů ♥

2x v Porubě mi sekci dělal pán doktor s velkým P Špaček,jsem strašně moc ráda,že jsem měla 2x tu čest,že mě pán doktor operoval ♥ po čtvrté sekci jsem šla do sterilizace ♥ první porod jsem měla přirozený

juliemichal
10. pro 2021

@lenkalubina a jinak vše v naprostém pořádku,krom toho jak si maličká tak brzo prokopla část plodové vody,ale neuvěřitelně se o mě starali ♥ podepsala jsem revers po 8 dnech od prasknutí vody a chodila jsem 2x týdně na poradnu,každé pondělí mi maličkou vážili aj,brali mi krev na krevní obraz + krev na crp,potom ve čtvrtek mi jen kontrolovali jak si maličké v bříšku daří + krev na krevní obraz a zase crp.ve 34+ něco jsem skončila na jeden den v nemocnici,protože jsem měla vyšší crp.potom v 35+4 jsem měla zvýšené bílé krvinky,tak na druhý den hospitalizace a ještě v ten den na vizitě jsem se s pánem doktorem Špačkem domluvila nad tím,že v pondělí ve 36+0 mě bude operovat,aby jsme nečekali další týden a fakt podle tvrzení od paní doktorky,bylo dobře,že jsme déle na sekci nečekali,protože maličká už měla díky mě zánět ☹

a jinak mi vůbec nic neříkali na to,že jsem po třetí sekci těhotná,jen jsem od 14tt chodila na poradny do rizikové poradny ve FNO.

lenkalubina
10. pro 2021

@juliemichal jo ten mě jednou v rizikovce vyšetřoval🤣byl super a důkladný.. slyšela jsem samou chválu. Já teď celkem stresuju spíš z toho,že mám sice už 14 let po císaři, teď jsem bohužel po potratu v 6.mesici,takže to byl porod a v lednu jdu na laparo s myomem. A říkám si jestli ty jizvy vydrží případné další těhotenství 🤔🤔ale vy máte 4x a vydrželo to🤣takže asi budu v klidu

juliemichal
10. pro 2021

@lenkalubina jéva tak to mě strašně moc mrzí ☹
ale určitě,nebála bych jsem se,já jsem měla v pořádku jizvu i po té třetí sekci,mohla bych jít i do páté,ale nechtěla jsem už riskovat.takže jsem si udělala podvaz a stejně po 4 chlapečcích máme tu vytouženou holčičku ♥

lenkalubina
10. pro 2021

@juliemichal krásné 😉 celkem jsem se díky vám uklidnila. Jen s věkem nic neudělám 🤣teď mi bylo 40..můj dr (je to můj spolužák 🤣) mi říká,že to ještě není žádný věk.. tak hlavně aby se to povedlo🙏

juliemichal
10. pro 2021

@lenkalubina no přesně tak,toto ještě žádný věk není 🙂 má mamka měla malou ve 42 letech 😀 takže ještě 2 roky máte čas 🙂 mamce je teď 49 a ségře 7 let 🙂 moc držím palečky,aby se zase co nevidět zadařilo a bylo vše v naprostém pořádku do zdárného konce ♥

denisq
Autor odpověď smazal
Zobraz
nevimnetusim
autor
11. pro 2021

Moc děkuji za doporučení. Na FNO jsem slyšela chválu stejně jako na Vítkovice. Ale do Vítkovic jen za předpokladu zdravé maminky i miminka, což není úplně můj případ. Mám placentu praeviu, takže mě můj doktor stále upozorňuje na riziko předčasného porodu. Doporučil mi tedy FNO nebo Fifejdy a musím se během týdne rozhodnout. Mám před sebou poslední kontrolu u mého doktora, kdy bude chtít vědět, pro kterou porodnici jsem se rozhodla.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru