Zvažuji porodnici Podolí, pak možno Apolinar. Kamarádka mi ale řekla, že když budu i zaregistrována v Podolí a nebudou mít místo (nízka kapacita porodnice), tak mně tam nemusí vzít v den porodu a převezou mně např. do Vinohrad.. Proto zvažuji, jestli by bylo možné (pro jistotu) se zaregistrovat i u Apolinare. Co myslite? Dekuji.
@norkiego ano toto je daň kdyz chceš UPMD kam se svazeji nejtěžší případy z cele ČR a tudíž někdy múzou mít fakt narvano ze Te nakonec nemusí vzit.. S tim registračním číslem , razítkem na tom něco bude pokud se registrujes klasicky, a taky s tim můžeš mit dost velký technicky problem, v Upmd i u Apolinare se tuším registruje přes net, počítejme, ze mas na registraci cca 10 vterin max tak 15, 17 vteřin a většinou všude systém zapínaji ve stejný čas a registruje se jeden konkretni den.. Ale neboj na Vinohradech jsou údajně též dobří 🙂 a i tak pokud se už budeš dost otvírat apod tak Te jinam neposlou 🙂
Za mě tedy na jednu stranu proč ne, pokud to je technicky možné... Ale na druhou stranu - vlastně tím pravděpodobně zabereš místo mamince, která chce rodit u Apolináře a má to jako první volbu.
Já bych se asi z toho "soucitného" důvodu registrovala jen do Podolí a před plánovaným odjezdem bych si zavolala, jestli náhodou nemají plno, kdyby se tvářili, že možná ano, tak bych vydržela co nejdéle doma a pak jela do Podolí - s rozjetým porodem tě domů nepošlou. A pak bych případně smlouvala o Apolináře.
@aajda nějak si nedovedu představit smlouvami o něco pokud už skutečně rodim 🙂 natož o Apolinare bez registrace, kdyz nemají místo v UPMD asi volají kde místo je aby pacientku prevezli a pochybuju, ze mají na seznamu Apolinare, ze tam bežně volají, kam se bez registrace nedostane, nemyslím to nijak zle.. 🙂 jinak se mi Tvůj příspěvek líbí 🙂 jen jsem chtěla zakladatele naznačit, ze ve smlouvami bych dávala kdyžtak jen mizivou naději 🙂
@terezapetrova No však jsem psala, že když už fakt bude rodit, tak jí pryč nepošlou. Takže pokud už vážně bude rodit, tak smlouvat nebude muset. Jinak Apolináře určitě zkoušejí, mám kamarádku, kterou právě tam poslali, protože to je celkem blízko. A pak znám kolegovu manželku, které se zeptali, jestli nějakou porodnici upřednostňuje a ona chtěla Hořovice, tak jí to zařídili. Ale ta teda nerodila, takže měla času dost. Myslím, že to bude i o ochotě PA, na kterou na příjmu narazí.
@aajda hm tak přijde mi ten systém postaveny na hlavu napřed stresy s registraci a pak Te klidně vemou i bez ni .. Potřebovali by jsme víc porodnic typu UPMD 🙂 nu a ochotě je to urcite ale ta je tak ošemetna 🙂
@terezapetrova A nemusí se náhodou registrovat do všech pražských porodnic? Ne všude je asi takový nával, ale registrace být musí, ne? Jinak ty registrace jsou dělané prý hlavně kvůli poradnám před porodem, protože ty jsou pekelně narvané. A myslím, že na poradnu a monitory před porodem by nikoho bez registrace jen tak nevzali. Ale tak stresy to jsou, ale upřímně jsem za ty registrace ráda, kdyby to neomezili, tak ani nechci vědět, jak dlouho bych v těch poradnách musela čekat...
Souhlas 🙂 ty tušíš jak dlouho se ted čeká v poradně v UPMD?
@terezapetrova No netuším, ale už se netěším 😀 Minule jsem tam byla minimálně 2, maximálně 4 hodiny, a to už registrace byly. Ale teď jsem četla, že to někdo stihl i pod hodinu...
@aajda děkuji..
děkuji za Vaše názory, vůbec jsem nevěděla jak to funguje.
Můžu se ještě zeptat, jakou porodnici jste si zvolili Vy? Já jsem už četla nějaké příspěvky tady o porodnicích, no stále váhám Apolinář vs. Podolí. Ráda si nechám poradit, jaké máte zkušenosti Vy? Moc děkuji.
@norkiego rodila jsem pred 3 tydny u Apolinare a byla jsem moc spokojena 🙂
tak moc gratuluji palomitacheca 🙂
myslím, že to asi fakt moc řešit netřeba, snad se mi podaří zaregistrovat v Podolí/u Apolináře- myslím, že zlé rozhodnutí tady neexistuje.
S registrací cez internet jste problémy neměli?
@norkiego dekuju, tezko uverit ze uz je to "tak davno" 😀 registrace byla v pohode. Predem jsem si tam zalozila svuj ucet, parkrat jsem si jen tak nanecisto registraci vyzkousela, abych vedela kam klikat. V den registrace jsem mela pocitac pusteny uz pred 8.hodinou a cekala jsem, kdy se objevi terminy. Jak se objevily, hned jsem na jeden z nich klikla a mela jsem stesti 🙂 behem par minut zadny volny termin nebyl, takze to fakt chce rychlost a trochu stesti...
tak budu číhat :D dobrá rada s tým vyzkoušením "nanečisto" 🙂 děkuji
@norkiego U Podoli x Apolinar jedna dulezita vec - u porodu k tobe manzel muze v Podoli porad (i pri prvni dobe porodni), ale v Podoli jen pri druhe. Pri prvni ne. Nevim, jestli ho tam chces, nebo ne, ale pro hodne maminek je to asi celkem dulezity moment 🙂 jinak ja byla v podoli a behem toho, co jsem rodila, meli stopstav. lonsky unor. rikala mi to maminka, co prisla k nam na pokoj po porodu, ze se to resilo na porodnich salech. stat se to asi muze, ale ta pravdepodobnost asi neni extremne vysoka od te doby, co se registruje. jinak myslim, ze registrace do obou byt muze v ten moment, dy registrujes, ale pak tam jdes do 5ti dnu od reg.tusim a na prukazku ti daji razitko.. to uz pak asi v te druhe neuhrajes.
@norkiego neni za co 😉 snad ti registrace vyjde podle predstav. Kdyby ses registrovala k Apolinari, tak si nezapomen registrovat i cas pro 1.navstevu, tam ti registraci potvrdi a budou se ptat na nemoci v rodine a takovy ty podobny veci...
Děkuji @palomitacheca 🙂 ta registrace na 1.navštěvu snad ale není už "hra o čas", mm?
Ještě @rozzaarka, jak si myslela?: "Podoli x Apolinar jedna dulezita vec -u porodu k tobe manzel muze v Podoli porad (i pri prvni dobe porodni), ale v Podoli jen pri druhe. Pri prvni ne."
---> Je to super připomínka, jenom nevím vyčíst, jestli u porodu může být manžel celou dobu v Podolí nebo u Apolináře.
@norkiego termin 1.navstevy by mel byt asi do 10 tydnu od registrace k porodu, nebo tak nejak. Tam uz tolik nejde o rychlost, spis aby jeste byly nejake volne terminy, ktere se ti budou hodit. Ja se registrovala k porodu myslim v rijnu a volno k registraci 1.navstevy bylo snad az v prosinci... to samy pak pri online registraci na monitory - tam je nejlepsi se registrovat na dalsi monitor co nejdriv, ja poprve cekala asi 2 dny a k objednani na me zbyl posledni termin. Tady ale nastesti neni problem prijit i bez objednani, toho jsem vyuzila asi 2x.
Registrovala jsem se pred cca 14ti dny k Apolinari, takze muzu potvrdit, ze terminy mizi velice rychle. Zalogovala jsem se v 7.59, v 8.00.00 se tam objevily volne terminy na muj den porodu, klikla jsem na 1 rano a vyskocila mi hlaska, ze uz to sebrala jina uzivatelka, tak jsem zkusila 2 rano, to samy.. nakonec se mi povedlo se zaregistrovat ve 4 rano ale v 8.00.30 uz tam nebyl jediny volny termin.. zmizelo to behem 30ti vterin. Takze radim zalogovat se opravdu pred osmou a nanecisto si to parkrat vyzkouset 🙂 Mizi to rychle.
Jo a termin prvni navstevy jsem si zaregistrovala hned potom.. jak psala @palomitacheca, musi to byt do 10ti tydnu, takze se nevyplaci cekat, jinak tam taky uz nemusi byt termin.
@palomitacheca, @karlajasmine - moc vám děkuji!!! 🙂
@norkiego neni za co 🙂
@norkiego za me jednoznačně Podoli, ti jsou skutečně zařízení na všechny možné komplikace plus tedy mají oddělené porodní boxy, to by me osobně dost vadilo rodit na sále s x dalšíma rodickama jak je prý u Apolinare, akorát tedy v Podoli jsou místa během registrace plna během par vterin, to je na tom Apolinar o dost lépe jestli tam to jde během několika minut.
@rozzaarka to je tedy dost blby u toho Apolinare takto vzhledem k tomu, ze pravé první doba muze byt pravé T ta nejdelší :(
porodnost klesá, takže bych to riskla, pokud o Podolí stojíš
@terezapetrova presne. byla jsem pekne v soku, kdyz jsem to zjistila. hlavne ty kontrakce jsou fakt pekelny, neumim si predstavit byt nekde s dalsima zenskyma a ty vyjimecky chvilky mezi nima poslouchat narky jinych. fakt diky nechci. a porodni boxy jsou taky jen vylozene boxy, zadny soukromi. kdyz se to blbe sejde, muze te videt tatinek odnaproti. jako nevim, jak na tom spolecnem pokoji maji sprchy, pomucky atd., ale zlaty soukromi v podoli, kde proste pres zed neslysis absolutne nic. byli jsme s muzem v pokoji velkym tak 20m2, vlastni sprcha, zachod, pa chodila kazdych cca 15 minut kouknout, jak jsem na tom, fakt v tomto ohledu super.
jooo a registrace, at pujdes kamkoli - ja si dala nejdelsi udaje do ctrl c 😀 a zbytek jsem mela vypsany vedle ve wordu, abych nemusela vypisovat. byla jsem tam pred 8 a sotva ve skole zazvonilo, hodila jsem to tam a vyslo to 🙂
@rozzaarka tak to ja slyšela jinou rodičku v porodnici Upmd i přes zeď 🙂 ale u Apolinare bych to tak jak popisuješ dávala taky velmi tezce, a s tou registraci u me asi dost pracovaly nervy a klasicky přes net mi registrace nevyšla nakonec ale jinou cestou naštěstí v Upmd registrovaná jsem
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Při registraci dostaneš razítko do průkazky. Pochybuji, že tě někde zaregistrují podruhé, když uvidí razítko registrace z jiné porodnice.