Dobrý den, ikdyž mám ještě dost času než budu rodit (termín mám 4 března) chtěla bych vás poprosit o radu, o zkušenosti, a nějaký posouzení která porodnice je v tuhle chvíli lepší. Nejblíže k nám je porodnice v Rychnově nad Kněžnou a Ústí nad Orlicí. Počítala jsem různé články a recenze ale většina z nich je stará a nedá se to podle nich posoudit a pak se rozhodnout. Děkuji všem kteří se podíleli o zkušenosti.
Mam vybornou zkusenost z Rychnova z roku 2017. Respektovali porodni plan, na vsem jsme se dohodli, neco museli zmenit, ale predem mi to vysvetlili a ja souhlasila. Bonding byl vic nez dve hodiny, sestry mi pomahaly se rozkojit. Novorozenecke sestry byly sice trochu protivne, ale ty jsem moc nepotkavala, na sestinedeli sestricky byly naopak velmi empaticke. Ted se tam v lete chystam znovu, sice tam probehly nejake personalni zmeny, ale pak uz mame blizko jen Hradec a na ten slycham same spatne zpravy (ve smyslu nerespektovani prani rodicky, urychlovani porodu, ...).
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@doryzzz nemůžu posoudit Rychnov, ale na Ústí si teď hodně stěžují a radši jezdí rodit jinam. Prý je to tam teď hrozný. Sestrenka tam rodila teď v březnu a sestricky jí vůbec nedokázali poradit jak kojit takže se laktace vůbec nerozjela. Co vím tak jezdí hodně do Svitav.