Jde druhý SC naplánovat dřív než týden do TP?

magdalenan
4. led 2016

Ahoj holky,

obracim se na ty, ktere maji zkusenost s planovanym cisarem. Idealne uz s druhym 😀

Chtela jsem k Apolinari, ale bohuzel se mi rano nepodarilo registrovat, nemam nervy to zkouset zitra znova.

Tak jsem si ted poslala zadost do Krce a tam maji mezi 13.-26.6. uzaverku. Ja mam TP 4.7. a tak si tak rikam, jestli se to da stihnout. Jestli se da SC naplanovat drive nez tyden do TP?

Prvni dite jsem rodila prave u Apolinare, TP byl 21.2. a cisar naplanovali na 13.2., tedy o 8 dni pred terminem.

Mam zdravotni indikaci takovou, ze opravdu u me nesmi dojit ke kontrakcim a kdyz je to druhe dite, dalo by se cekat, ze by se mohlo narodit drive? Takze jim ani ten tyden treba nebude stacit? Samozrejme se v Krci zeptam, hned jak se tam dostanu na osobni registraci, nebo tam zavolam (dneska jsem se nedovolala), ale rada bych vedela, jestli si treba hned nemam hledat jinou porodnici (preci jen, kdyz jeden vi, ze MUSI cisarem, ten vyber neni tak velky)

Jen jako vykrik do tmy dodam, ze me neskutecne stve tahle byrokracie kolem registraci do prazskych porodnic. Ja chapu, ze v tom musi byt nejaky system a ze je rodicek hodne, ale myslim si ze tech, co maji zdravotni indikaci k cisarskemu rezu je dost na to, aby to v tom systemu mohli nejak zohlednit.

Ja pak klidne muzu v cervnu sedet dva tydny doma na gauci, s taskou a cekat na telefon typu "Ted zrovna mame volno, nehodilo by se vam prijet si ve ctyri odrodit?", bohuzel no 😀

Diky moc vsem, co k tomu maji co rict 🙂

M.

dubnacek
10. led 2016

Ahoj nevim zda jsi uz neco zjistila,ale asi ano.Ja mam zitra rodit planovanym cisarem u Apol.a uz dnes se zacinam svijet bolestma tak uvidim zda to dnes jeste vydrzim nebo ne.Ja ma druhy porod cisarem,prvni byl akutni a podarilo se mi domluvit i ten druhy.Nechtela jsem zazit to same co u prvniho porodu a i me hodne tvrdne bricho a boli jizva takze indikaci k domluvenemu cisari mam.Dnes jsem 39+2 a normalni termin mam 15.1. takze vidis ze o moc se to nestahlo.Ja sama jsem si myslela,ze to ukonci na konci 38 tt nejpozdeji 39tt,ale uz ted jsem 40tt.V utery jsem byla na pohotovosti a nikdo nebral ohledy na to,ze me nesmi bolet bricho a mit stahy,jen pani mudr suse rekla,ze mam snizeny prah bolesti a musim to vydrzet a ted je to tak ze mam docela obavy tam jet aby me zase neposlali domu.Nejde ani o tech 90kc za pohotovost,ale o to,ze tam zase bude nejaky blb.Chapu,ze kdyz nejsou pripravene porodni cesty ze je poslou lekari domu,ale ja normalne rodit nemam tak nevim proc musim uz od utery trpet.Asi je to normalni.V posledni dobe mi prijde,ze si vice vazi zen z jinych zemi a na nas Cesky se trochu zapomina,je to skoda.S prvnim porodem jsem taky bya u Apol.a taky byly problemy.Nejsem konfliktni clovek,ani nevyhledavam konflikty,ale uz podruhe se presvedcuji,ze Apol.je tovarna na deti a na osobni pristup se moc nehledi. Snad budes mit v Krci lepsi zkusenost. Ja uz mam Krc daleko.Jeste jsem se hodne rozmyslela nad Motolem,ale vyhralo to,ze kdyby se cokoliv delo je Apolinar nejlepsi.Takze tvuj dotaz ohledne registrace k planovane sekci zni asi takhle.Stejne asi budes muset pockat az do toho 37 tydne na tu prvni kontrolu v porodnici a teprve tam se domlouvat,ale pokud mas jasnou indikaci k sekci tak by v tom nemel byt zadny problem.Drzim ti palce a rada bych znala zkusennosti z Krce😉))

pisisvori
10. led 2016

Já jsem rodila císařem obě. Kvůli poloze koncem pánevním. První 39+6tt, druhý jsem TP měla 13.7. starší dcera je 14.7, tak jsem chtěla holky stejně a řekli mi, že u druhého mě nenechají přes termín a měla jsem císaře 9.7. (39+3tt).
Ale pokud máš problémy, že nemůže dojít ke kontrakcím, tak si myslím, že to naplánují dřív, ale zase říká, že když se císař dělá brzo dřív jak v 38tt, tak se objevuje častěji astma dětí a další problémy, tak nevím co je na tom pravda. Ale třeba dvojčata berou i 37tt a tak.

shine2015
10. led 2016

Urcite ti ho neudelaji ale driv - pred terminem nez zavrou....pediatri tlaci na 39+...nekdy to lze ukecat na 38+ popripade par dnu pohnout podle ultrazvuku ve 12tt.....ale jinak jen kvuli uavrene porodnici dost tezko a uprimne i me to prijde jako nesmysl vytahovat mimi driv...

Mam za sebou tri sekce a i tu treti tlacili do 39tt...nakonec byla akutni na 39+0 a meli jsme co delat abychom to stihli....za tri a pul hodky od doby co mne praskla voda a hned kontrakce...takze zalohu nebo jine reseni urcite hledej 😉

magdalenan
autor
10. led 2016

Holky díky moc všem. Mluvila jsem s některou sestrou s přírodního a říkala, že úplně v pohodě, ať se klidně registruju, takže si myslím, že půjdu hned po uzávěrce 27.6., čili týden před TP, že když bude vše OK, mimi počká 🙂
@dubnacek - hodně štěstí!

magdalenan
autor
10. led 2016

Porodního 😀 😀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru