Dobrý den,
zajímalo by mě, jak dlouho v porodnici ve vašem městě nechávají lékaři těhotnou ženu přenášet, než ji nabídnou vyvolávaný porod? Kolik dní od termínu porodu? Vím, že např. v Opavě to je 9 dní a v Ostravě 10, pak už se musí vyvolat nebo podepsat reverz, že vyvolávání odmítáte. Děkuji předem za vaše reakce.
Ja jsem prenasela 9dni a pak mi porod s mym souhlasem vyvolali ve 41tt, ale kdybych chtela mohla jsem dal zustat jen monitorovana v porodnici, bylo to tehdy na me
V Praze- Krči 10 dní, pak vyvolávají.
V Krnove mi porod indukovali 41+0. Dneska uz bych se branila, objektivni duvod nebyl (prutoky i placenta byly v poradku)
Mě vyvolali porod 41+2.
Více než těch 10 dní asi u nás nenechávají
Mojí dceru nechali v Plzni 10 dní. Pak jí první porod vyvolali. Teď za týden, dva bude rodit druhé. Má těhotenskou cukrovku a ,prý, v tom případě nenechají přenášet vůbec. Tak uvidíme, snad to nebude nutné.
V Brně u Milosrdnych bratri 10 dnu...
Prvni syn se narodil 10. den po terminu. Ted pri druhen tehu jsem mela malo plod vody a ve 40tt uz jen hranicni mnozstvi, ale jinak bylo vse OK tak i pres to me nechali 10 dnu prenaset a druhy synek se opet narodil 10. den po TP 😉
Já šla 12 dní po termínu, nechali by mě ale ještě jeden den, víc by určitě nenechali, dítě by se mělo narodit před 42+0.
Zalezi na porodnici, v Motole mi nabidli 10 dni, v Pribrami 12 dni, coz byl patek, protoze o vikendu nevyvolavaji pry.. jinak by me snad nechali az tech 14 dni do 42+0..
Mě v Krči nechali 11 dní, pak doktorka prohlásila, že by to klidně ještě nechala, ale že se jí už nezdá placenta, tak se vyvolávalo.
Kdyz koukam na ta data, pripada mi cela situace absurdni. Fyziologicke tehotenstvi trva 38-42 tydnu, proc tedy po jakemsi "terminu" (stanovenem kdovi jak presne, malo kdo zna presne datum poceti) mluvime o prenaseni? Muj nazor je, ze 42 tydnu by se melo pouze sledovat, zda je vse fyziologicke a nikoli vyvolavat, nedejboze v terminu podle zvyku dane porodnice.
Jinak statistický průměr je ten, že nejvíce žen rodí 4-5 dní po tzv. termínu.
co som sa bavila s mojou PA, tak 41+3 zacinaju vyvolavat. Ale s mojou skusenostou by som vydrzala az kym by som bola realne po termine. Cize 42+1, ak by bolo vsetko ok. Na svk mi vyvolali 40+0 a bolo to velmi skoro.
Měla jsem po TP jednou 12dní a jednou 8 dní. Slaný, Rakovník
V Příbrami jsem byla domluvená, že s vyvoláváním počkáme do 42+0. Nakonec jsem rodila 41+4.
Děkuji všem za odpovědi! Ptám se právě proto, abych byla případně připravená, pokud by chtěli vyvolávat. První porod mám vyvolaný 8. den po termínu (ačkoli nechávají v Opavě přenášet 9 dní, tak mě vyvolali 8.den, protože bych stejně musela přijít na kontrolu...). A proto se teď u blížícího se druhého porodu chci případnému vyvolání vyhnout. Právě mi to taky přijde jako nesmysl, umělé vypočtené datum a všem stejně musíme to dítě dostat ven! Chápu, že se lékaři snaží co nejvíce snížit případná rizika a eliminovat úmrtí, ale mám pocit, že se z toho už úplně vytratil smysl pro přirozený stav věcí. A vím, že zdravé těhotenství může trvat až 42. týdnů a kdyžtak pak vyvolat. Děkuji všem ještě jednou, je to zajímavá "anketa" 🙂
41+5 Praha, Podoli. Nicmene pravdepodobne byl opravdovy termin trochu pozdejsi nez ten oficialni urceny na prvnim screeningu.
Na placente byly ale jiz znamky starnuti, dite bylo spis vetsi a delozni cinnost zadna, tak si myslim, ze by to klidne mohlo trvat jeste dost dlouho nez by se porod rozjel prirozene a vyvolani byl dobry krok.
Me kdysi rekli,ze zalezi spis na prutocich a na srdecnim tepu miminka. Ja jsem porodila den pred terminem presne dle data poceti, mela jsen dva terminy porodu - druhy byl 41+6tt. Tady bych asi spis dala na to,jak jsem fit,nez na stanovy porodnice. Ikdyz se syn narodil presne,placenta se na sale uplne v rukou doktorky rozoadla a v papirech mam,ze byla shnila. Nedovedu si predstavit,jak by vypadala za dva tydny. Syn ovsem pprod spustil sam, odtekla mi zelenocerna plodovka,takze tam uz bylo na case.
My se v Brne u Milosrdnych domluvili na vyvolani 10 dni po, primar tvrdil, ze vyvolavaji nejpozdeji 41+6 proste 42+0 musi byt dítě venku...blby je, ze o vikendu nevyvolavaj, takze pokud to zrovna vychazi blbe, vyvolava se zbytecne brzy 🙈 Jen chci dodat, ze i vyvolavany porod muze probehnout hezky...
Ve Vyškově cca deset dni po terminu hospitalizuji, rovnou nevyvolavaji, ale zena uz je v nemocnici a denne ji monitoruji a sleduji, zda se nehorsi stav placenty nebo ditete. Aspon to tak bylo tri roky zpatky, kdy jsem rodila.
@rikatoka Jak píšu výš, moje dcera taky měla vyvolávaný porod a tvrdila mi, já to nezažila, tak nevím, že to sice bylo rychlejší, ale jak se otevírala příliš rychle, napřed nic a pak do hodiny k porodu, tak, že bolesti byly šílené. Mě volala moje kamarádka, co v porodnici dělá, že se dcera vůbec neotvírá a za hodinu zase, že už to brzo bude. 😲
@rikatoka No, me taky vyvolavali, presne jak pisete, silena bolest pri kontrakcich, bohuzel o rychlosti se nedalo mluvit.. rodila jsem 14 hodin a to jsem mela celou dobu kontrakce tak 3-4 minuty od sebe. Taky bych se tomu snazila priste vyhnout 🙂)
@rikatoka nechavaji prenaset podle toho,jaky je stav delohy,velikost ditete nebo stav ci mnozstvi plodove vody u kazdeho to je individualni...ale taktez jsme zazila.vyvolavany a 14 h kontrakci po 1 min ( 40 sec. kontrakce a 20 sec se priprav na dalsi,nedalo se to a stejne to skoncilo sekci)
@rikatoka tak me druhy porod 10 den po TP taky vyvolavali... Byla jsem otevřená ani ne na 2 cm, 7:20 zavedli tabletu, 9:20 kontrola- otevrena stezi na 4cm ale hlavicka hodne nalehala a kontrakce po 5 minutach, tak 9:30 pichli vodu, ze se uvidi, jak to bude postupovat. Po odtoku vody okamzity nastup silných kontrakci a po ctvrte kontr jsem zacala mit nuceni tlačit... 9:50 se maly narodil 😁 doktor jen kroutil hlavou, ze toto jeste nezazil 😂
A kontrakce bych silou a bolesti prirovnala ke stejnym, jako jsem mela pri prvnim spontannim porodu 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
U mne to bylo 6 dní po termínu.