Jak daleko jste jeli do porodnice?

hacenkaaa
26. kvě 2015

Maminky, řešíme kam pojedem do porodnice, máme tu několik variant... Skrz osobní přístup a zkušenost bych nejraději do Havlíčkova Brodu, ale cestu máme 60km. Jak daleko jste jeli Vy? Potom nám zbývá ještě Chrudim, Hradec králové a Pardubice, vše do 30km 🙂

zmrz_lina
26. kvě 2015

Jela jsem do porodnice vzdalene 80 km, prestoze mam porodnici za barákem ;)

lenka_11
26. kvě 2015

Ja jsem z Prahy a rodit tu rozhodne nechci. Poprve jsme to meli pres 2 hodiny do Vrchlabi. To jsme vyresili ubytovanim primo tam vedle nemocnice tyden pred terminem, rodila jsem dva dny pred nim, takze super. Prochazky po kopcich asi pomohly🙂 bohuzel porodnice je ted uzavrena, tak ted rodime doufam v Pribrami, to je cca 45 min, takze to uz riskneme a jedeme naprimo. Za tu moznost rodit v klidu podle sebe mi ty dojezdy rozhodne stoji🙂

hacenkaaa
autor
26. kvě 2015

tyjo a my že jsme se 60km moc bláznivý, tak snad tatínka přesvědčím, že to je ještě ok 🙂

tkanicka
26. kvě 2015

jela jsem necelých 30 km, a dál bych nedojela

melis7
26. kvě 2015

@hacenkaaa pokud rodíš poprvé většinou bys dojela klidně do Hamburku. Moje kamarádka nechtěla rodit v Praze , tak jela rodit do Hradce Králové a to je 100Km. Všechno perfektně stihli.
Takže klidně do toho Brodu jeďte. Nebudeš čekat třeba tak dlouho, jako by jsi čekala ,když by porodnice byla 5 min a určitě dojedete.

betelgeuzz
26. kvě 2015

Rodila jsem v porodnici vzdálené 30 km, i když mám jednu skoro za barákem. nevýhoda je, že pak manžel nemohl dojet jen tak po práci na návštěvu, nebo rodina ti nepřinese věci. ale časově bych klidně zvládla i 2h cestu.

hacenkaaa
autor
26. kvě 2015

@melis7 No porod to bude třetí, ale jedno miminko jsem musela porodit a už nežilo v 6měsíci ☹ . Bylo to strašné a bolestné a asi i proto strašně chci aby všechno bylo jak má... strašně moc se na ten okamžik těším. Miminko je vytoužené, moje holčička už má skoro sedm let, tehdy jsem rodila v HB s bolestmi právě od pondělka až do čtvrtka... tak si myslím, že to takový fofr nebude. Že tu hodinovou cestu zvládneme 🙂

hacenkaaa
autor
26. kvě 2015

@betelgeuzz v HB mám právě rodiče, tak bychom tam měli zázemí, v Pardubicích bydlím krátce... tak tu ani nikoho moc nemám... možná další duvod proč mě to táhne do Havlíčkova Brodu... 🙂

apacheee
AMBASADORKA
26. kvě 2015

Jeli jsme do porodnice vzdalene pres 100 km,i kdyz tu nejblizsi mame kilometry 2

betelgeuzz
26. kvě 2015

@hacenkaaa tak pokud tam máš rodiče, tak o to je to jednodušší. Teoreticky se k nim můžeš kolem porodu nastěhovat, ne? Ono stejně ti dopředu nikdo neřekne, jak budeš mít rychlý porod. Já bych prostě počítala s tou vzdálenější, a kdybys cítila, že je to rychlý, tak pojedete do nejbližší.

melis7
26. kvě 2015

@hacenkaaa Jé, tak to pokud tam máš rodiče, tak to je něco jiného. Jinak se 3 porodem bych asi nejela tak daleko, ikdyž možná jo, to nevím. Můj třetí porod byl celkem fofr a to mam první porod císařem, takže byl vlastně druhý a vůbec se ta rychlost nedá porovnat.
Takže s prvním bych to moc neporovnávala. Asi bych se nastěhovala na chvilku k mamince a manžel by kdyžtak dojel z těch Pardubic.
Držím pěsti, ať to klapne a porod, ať se ti líbí.

celaskon87
26. kvě 2015

Tak já jsem jela v noci 10 minutovou trasu přes město a byla jsem ráda, že jsem neporodila v autě, ale až v porodnici. A to mi 10hodin předtím doktor na ambulantní plánované prohlídce řekl, že do týdne neporodím, a doma jsme se taky sbalili zavčas... jinými slovy i prvorodička může porodit rychle... závidím všem úvahy o dlouhé cestě do porodnice.

lucinka58
26. kvě 2015

No já osobně budu rodit poprvé, ale porodnici mám do 10 km, takže pokud to bude v noci, tak tam jsem do 15 minutek a pokud přes den, tak přes zácpu do 30 minutek. Osobně si nejsem jistá jestli bych chtěla riskovat 100 km cestu 🙂

evaamy
26. kvě 2015

Já jela do porodnice přes celou Prahu. Z Uhříněvsi( to je u dálnice D1) až do Neratovic( severně nad Prahou). Stal při mě bůh svatý a v autě jsem neměla ani jednu kontrakci. Přijela jsem se zašlou brankou a za hodinu byl malej na svete.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru