Ahoj. Nevíte někdo zda se dá někde vytisknout formulář k vyplnění jména pro dítě. To co se dává do porodnice a na matriku.?
@hotblood mě ten formulář dali na informační schůzce v Motole v 36tt.
@ejmate to je papír o příjmení, pro ten se musí na matriku, pak ještě v porodnici dávají papír o křestním jméně 🙂
Já v porodnici třeba žádný papír ohledně jména nedostávala. Jen jsem odevzdala prohlášení o otcovství 🙂
@pe_tu_ss_ka jo aha, to už ani nevím, že jsme u prvního dítěte vyplňovali 🤦😁
A jsi vdaná?
Já jsem jako vdaná rodila 3x a nikdy jsem žádný formulář o jménech nevyplnovala. Děti dostaly jméno až po porodu.
Ohledně prohlášení otcovství a příjmení bych šla na matriku.
@veruuu_kubesovic já nikdy nikam. Vždycky se jen po porodu zeptali,jak se dítě jmenuje. A to napsali na náramek a do papírů.
Popravdě u posledního jsme si ani nebyli do porodu jménem jistí. Až když se narodil,řekli jsme si,že jo,že se to hodí.
@andelka ty jo a já málem "křížila nohy" když požadovali v porodce ten papír 😀 😀 😀
Jsem vdana a papir o jmenu ditete jsem dostala v porodnici dalsi den po porodu. Manzel ho pak odnesl na matriku.
@veruuu_kubesovic u nás po něm nikdo nevzdechl. Zas tak mega rychle jsem nerodila,aby nebyl čas. Prostě to nebylo potřeba. Oddací list jsem měla. Rl vyřídila nemocnice, jen si ho pak manžel vyzvedl na matrice.
@andelka já pravě až moc rychle, proto bez papíru se jménem nesmím rodit 😀
@veruuu_kubesovic 😁 no jako před porodem na mě měli čas vždycky tak 50 min až 2h od příjmu. A ani u toho prvního, nejdelšího,se nikdo neshanel. Dokonce jsem nikdy nikam nepsala a neřešila jméno pro holku. Pohlaví jsme vždycky věděli a jméno jsme stejně dali až bylo dítě na světě.
@littlebee124 Prohlášení o otcovství, už mám vytisknutý právě z matriky ze stránek, ale papír z porodnice skrz jméno jsem nikde nenašla na jejich stránkách. Budu rodit v Třebíči.
@pe_tu_ss_ka Tohle mám vytisknutý skrz přijímání. Mě se právě jedná skrz jméno. Tak snad dají v porodnici.
porodnice většinou ten papír dávají předem, ale není povinností mít jméno vybrané před porodem. Na výběr jména je snad 14 dní.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@hotblood Koukni se na stránky porodnice a případně i matricniho úřadu. 🙂 Ze stránek matriky sem si tiskla přiznání otcovství a na stránkách porodnice i internetu sem našla prohlášení o jménu. 🙂