FN Lochotín - Plzeň. Jaké máte zkušenosti?

olilinka
4. srp 2022

Ahoj holky,kdo rodil na Lochotině v Plzni?
Jake mate zkušenosti s perzonalem i celkově?

guliii
4. srp 2022

Ahoj rodila jsem tam v roce 2019 a první směna super, ale druhá na samotný porod děs. Doktorka strašně nepříjemná, porod jen na zádech, i když mi to vůbec nevyhovovalo. No jako nemám na konec porodu hezké vzpomínky. Nechtěla jsem zde rodit, ale malý chtěl na svět dříve tak mi nic jiného nezbylo. Zato na neonatologii si nemůžu stěžovat, tam byli všichni moc příjemní a krásně zacházeli s miminky. Teď bohužel také hrozí, že zde budu muset rodit. Ale co jsem si zjišťovala, tak ta protivná doktorka už tam snad nedělá a celkově už je to lepší. Už si žena snad může vybrat polohu k porodu a tak. Jinak porodní box je krásný, jídlo mi také chutnalo, i když občas nebylo úplně vhodné pro kojící. Na šestinedělí jsem byla jen jeden den, ale s nikým nepříjemným jsem se tam nesetkala, ale to nemůžu úplně hodnotit, malého jsem neměla u sebe. Ale o spolubydlící se starali, vysvětlovali, ukazovali jak cvičit po porodu. Strašně záleží na koho člověk narazí, ale teď už jsem víc otrkaná a vím, že na závěr porodu na kozu nevlezu. Záleží aby tě podržel doprovod a myslím, že se tam dá i hezky porodit.

dianemash
4. srp 2022

Mám podobnou zkušenost jako paní nademnou, s personálem a jejich přístupem vůči mně jako prvorodičce jsem nebyla úplně spokojená, ale o malého bylo postaráno špičkově a taky velice chválím neonatologii. I když tam v době kdy jsem tam s malým ležela neměli dostatek personálu a nešlo se nám věnovat dostatečně, ale i tak, doktoři jsou tam celkově opravdu dobří

aaaa15
4. srp 2022

@olilinka Ahoj, ve FN jsem rodila 2x, poprvé 9/2019 a potom 6/2021. S porodnim sálem jsem byla pokaždé moc spokojená, rodila mě pokaždé pouze PA a měla jsem na ně obrovské štěstí. Oba porody bez medikace, bez kanyly, bez urychlovani. Dotepani, stříhání partnerem, bonding - vše automaticky. Já si spoustu věcí nepamatuji, ale i manzel říkal, že přístup super a profesionální. Někdo si ale na porodní stěžuje, takže je to asi fakt na tom, jakou směnu chytite.
Sestinedeli poprvé horší, jako prvorodicka bych uvítala více informací a pomocí. Nicméně bylo narváno, měla jsem poslední volnou postel. Podruhe naprosto super, všichni ochotni. Jako druhorodicku mě nechali žít, ale pokud byli potřeba, tak poradili.
Třetí neplánujeme, ale kdyby bylo, tak půjdu určitě znovu do FN.

hasara33
4. srp 2022

@olilinka rodila jsem tam v r. 2019 a za mě super 😉 rodila jsem v noci a prakticky celý porod jsme měli s manželem soukromí, nikdo zbytečně "neotravoval" a ještě nám nechali svítit jen malé světlo, takže tam bylo přítmí celou dobu, což já osobně velmi oceňuji (nesnáším výraznou záři umělých světel). PA jsem měla starší (myslím, že byla nejstarší ze všech) a byla skvělá. Totéž doktorky. Nikdo mě do ničeho nenutil.
Šestinedělí bylo fajn jenom mi tedy vadilo, že na svých stránkách píšou, že návštěvy na pokojích jsou zakázané, takže já to brala jako automat a i mi to přišlo přirozené brát si návštěvy do společné místnosti. Bohužel nikdo to tak nehlídal, takže mým spolubydlícím chodila jedna návštěva za druhou (každá návštěva 3-6 lidí 🙄). Já měla postel uprostřed, měla problém s kojením, a když ti tam každých 10 minut střídavě chodí manželé, děti, babičky, dědečkové, tetičky atd....tak to není nic moc, když se snažíš kojit, nejde ti to a ještě máš u toho takové obecenstvo z každé strany. Pokud to tedy bude možné, snaž se vyřídit nadstandart. Jinak si nemůžu stěžovat. Sestry tak nějak v pohodě - některé lepší, některé horší. Jinak skrz kojení mi nabídli i laktační poradkyni, takže to bylo také super.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru