Fifejdy porodnice a trombóza. Zkušenosti?

emamir
31. srp 2020

Ahoj holky,
rodila některá z Vás v porodnici Fifejdy a měla opatření proti (v minulosti) prodělané tromboze? Dr. mi doporučila rodit v porodnici, kde s trombozou mají zkušenosti (ví, co a jak, jsou připravení na možné komplikace..), budu si píchat injekce na ředění krve, jelikož mám trvale zvýšený faktor VIII a tím vyšší riziko trombozy, u porodu mi však lékaři musí píchnout něco jiného, abych krev neměla naředěnou moc a nevykrvácela. Víc mi k tomu dr. neřekla a já se nestihla zeptat na podrobnosti. 🤦🏼‍♀️ Četla jsem velmi dobré recenze na Fakultku a Fifejdy, jako jediné v moravskoslezském kraji jsou prý zaměřeny na rizikové těhotenství i rizikový stav novorozence. 🙏🏼

Máte některá osobní zkušenost? 🙂

janule1940
1. zář 2020

@emamir na Fifejdy nikdy více,absolutně zpatecnicke postoje.fakultka pry super,a mají neonatologii.kdyby bylo cokoliv vážného s miminkem,stejne ho povezou na fakultku.takze ja bych určitě sla do Poruby.porad tam postupují kupředu,sleduji trendy ve světě,primář je super clovek.slysela jsem jen samou chválu.a na Fifejdy zatim každý nadával.vcetne mě bohužel.

pipi_puncocha
1. zář 2020

Určitě FNO, jak je psáno výše, na péči o novorozence i maminku jistě nejlépe zařízení z kraje, v případě komplikací převážejí z okolních porodnic. (To právě může být blbé, když maminka zůstane v jiné porodnici a miminko převezou a ona čeká na propuštění). Rodila jsem ve FNO 11/2019, mám taky poruchu střízlivosti, jsem tam sledována na hematologii a vše supr

barulina
1. zář 2020

Fno je nej pro nedonosenatka. Ja mam za sebou na fakultce tragickynporod a konkretne se srazliboati krve minpochli i co nesmim. 23 hod. Ba por sale, nakonec vex, ja rok po porodu znicena. Fifky nevim, os. Zkusenost nemam, ale delaji mintam dve kamaradky a jsou to super zeny. Janpo druhe rodila mimo moravskoslezsky lraj.

emamir
autor
1. zář 2020

Díky za rady 😊. Ještě to budu muset zvážit 🤷🏼‍♀️

surikata131
1. zář 2020

@emamir určitě bych volila FNO, je to perinatologicke centrum, maji největší zkušenost s rizikovými rodičkami, je tam neonatologie...ve fakultce je i odd hematologie, když by si gyn. nevěděli rady...

ekou
1. zář 2020

@emamir FNO je asi super pro nedonosenatka. Za me FNO nedoporucuji (v tehu.knizce bylo napsane, ze bude plod vetsi nez je normalni a pak doktor ke konci porodu byl vyjukany velikosti miminka a nevericne koukal, ale PA byla super osubka a odd.sestinedeli jedna velka tragoska - co sestricka to jiny nazor jak mam drzet dite apod). Takze otazka, slysela jsem dobre recenze na vitkovickou

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru