Ahoj holky, chci se zeptat, jestli jste si některá v Motole vyžádala epidurál a nebyl s tím problém vám ho za včas dát? Mně při prvním porodu hned po monitoru řekli, že už je na něj pozdě, takže jsem rodila bez něj. Jde mi o to, jestli ho tam obecně neradi dávají a tak radši řeknou že se nestíhá nebo jestli když se opravdu stíhá, tak ho dají.
Já myslím, že lékař dokáže nejlépe posoudit, kdy je vhodné jej dát a kdy už nikoliv. Mě ho nabídli, měla jsem určitý čas na rozmyšlenou. Po mém rozhodování mi ho dali. Takže do ničeho tam nikoho netlačí a nabízí ho spíš automaticky. Záleží v jaké fázi porodu tam přijedeš.
Mě tvrdili, že to nestihnou, přitom jsem rodila už celou noc (to mě nechali normálně v pokoji na rizikáči), pak za 4 hod mi ho teda píchli, asi blbě, nevím, nezabral. Příště bych zkusila něco jinýho co nabízejí, nevím, spíš už žádné příště nebude.
Dobry den souhlasim s wampzee.Me epidural dali,kazdopadne uz bych po me zkusenosti odmitla.Migreny a mnoho dalsich problemu cca pul roku.Za me opravdu ne😕
@simonapurchartova za mě zase super..během půl hodiny jsem byla ze tří centimetrů otevěřená na osm.. 🙂 asi záleží případ od případu. Nejhorší bylo vydržet to napichování během kontrakcí. Nebo respektive mezi kontrakcemi.
@simonapurchartova Můžu se zeptat jaké další problémy jsi měla po epidurálu? Migrény mívám běžně.
Me ho dali. Ale evidentne pozde. Taky nezabral.
@kassandra1 No ja nikdy migrenu nemela.Takze jsem byla paralyzovana z ni uplne.Chodila v pravym uhlu ohnuta apod.Takovy tlak v hlave vzdycky navecer (jakoby motani hlavy),bolesti zad.Co jsem prisla z porodnice tak bych se bez manzela diky tomu nemohla poradne starat o mimi.Stat se muze cokoli ,u kazdeho je to jine.
@kassandra1 Jo a jeste bych uvedla.Me napichovali 3/4 hodiny epidural a vubec jim to neslo...az musel prijit jiny dr...Mela jsem asi 5 vpichu,coz v poradku tez neni.Ale holt zalezi na jakeho blbce nebo blbku kdo narazi.Jinak vsichni se ke me chovali velice pekne az prave na personal,ktery mi pichal epidural,sestra kecy typu,ze si delam co chci apod...Pokud si ho nechate drzim palce at nemate komplikace. Ale samozrejme muzou byt problemy,vsak se to picha do patete...
@kassandra1 takže epidural už nikdy... Ty komplikace s tou migrénou byl masakr... Týden jsem neměla malou u sebe, protože jsem nebyla doslova schopna se o ní postarat. Měla jsem co dělat abych se zvedla do sprchy a malou mi dovezli vždy když na hodinu zabrala kapacka. Masakr... Migréna odešla až cca po 4 týdnech.....
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ja si o nej rekla a dali mi ho bez problemu. Mela jsem uz 11 hodin krizove kontrakce a neotvirala se, bolesti jsem pomalu brecela. Takze cas na to asi byl 😀