Ahojky maminy chci se zeptat dávají v porodnicích ještě plenky pro miminka??někde sem slyšela že nedávají žádný že musíme mít svoje
U nás v Brně dávají, ale jen něco málo, každopádně je lepší vzí svoje.
když jsem byla poprvní dali 4-papírové a látkových neomezeně a podruhé už nedávali nic 😀 😀 podle mě je nejlepší informovat se v porodnici, ve které se chystáš rodit, ale moc nevěřím tomu, že by v nějaké porodnici dávali neomezeně papírových plen
u apolinare v Praze davaji 5 jen na 1 den a pak uz musis mit sve ....
Já si beru určitě svoje,a nevěřím,že by pro každou rodičku měli balík plenek.Když už nebudou pošlu manžela koupit 😀
Já jsem rodila ve Vinohradech, a musela jsem mít pro malou balík plenek, pro sebe taky vložky (nedali mi ani první den) a i toaletní papír jsem si musela donést. Takže spíš počítej s tím, že si musíš vše vzít sebou nebo manža musí donést do porodnice.
Nám v Trutnově plínky dávali než dítě předali, malého mi předali druhý den po porodu asi ve 13 hod., do té doby mi ho vozily přebaléného jen na kojení.
U nás v Jablonci jsme dostali 5 kusů plenek, zbytek už jsme měli svoje.
Do Neratovic si prý taky brát plenky nemusíme. Prý dostaneme kolik bude potřeba. Stejně tak vložky a kosmetiku pro miminka.
Mělník je asi jedna z mála výjimek, před rokem jsem tam dostávala 4 papírové pleny a jednu látkovou ráno a 4 papírové pleny večer, pro dvojčata jsem dostávala vše dvakrát, takže u nás byla spotřeba plen pořádná. Takto jsem pleny dostávala až do propuštění domů.
Já rodila v Nymburce. Plínky jsem si musela vzít svoje, nedávali vůbec žádné (ani jsem se nezlobila, je to dost pochopitelné). Vložky byly volně k dispozici, toaleťák taky pořád doplňovali. Mohly jsme si brát ve sprchách erární košile, takže si člověk aspoň v prvních dnech nezamazal ty svoje a pro miminka nám denně nosili oblečení, pokud byl z naší strany zájem. 😉
V Krči dávaj asi 20 plínek. Pak už člověk musí mít svoje. Prý dřív bylo plínek neomezeně, jenže měly špatné zkušenosti s maminkama, kradly si je domů... 🙄
My měli 6 plen denně na mimčo, ale když bylo třeba víc, bez problémů je sestřičky donesly.
Před šesti lety u Apolináře dávali jak plenky, tak vložky. Plenek dávali 6 na den, každé ráno je dali dětem do postýlky, vložky byly neomezeně, stejně tak, jako košile a oblečení pro miminko. Dcera se narodila v Havl. Brodě, tam jsme museli mít plínky svoje, dali jim jen tu první po porodu, vložky jsme taky museli mít svoje, oblečení pro maminky taky, protože tam dávali jednu košili na den a ještě velikostně XS, takže na panenku 😀 člověk se do toho po porodu nenasoukal a velkých bylo málo, ty byly hned rozebrané, tak jsem měla svoje, dávala je manželovi domů prát, spotřeba byla veliká 😀. Oblečení pro miminka tam bylo taky neomezené, ale mohlo být vlastní. Takže každá porodnice to má jinak, takže se fakt chce zeptat.
Já rodila ve Slaném, a první plenku měl malý od nich, pak už jsem musela používat svoje. Kosmetiku na mimčo tam ale dají k dispozici, stejně tak vložky, košile a oblečení na prcky. Toaleťák vlastní.
Já jsem před porodem dostala v poradně soupis, co s sebou do porodky.
V seznamu byly i pleny pro miminko.
Dostali jsme jednu na sále a tím to skončilo.
Možná je to jak kde.
Totéž vložky - na sále jsem dostala, zbytek vlastní.
U nás v Prachaticích jsem pokaždé dostala a když došly tak jsem si řekla o další a sestra je donesla
V Decine pred 3 lety davali tak 4-5 na den, zbytek svoje. A podle info od kamaradek je to tak stale. Tady potrebujes pro mimiska jen svoje ubrousky jinak vse daji.
Informuj se v porodnici kam pujdes ale jednim balickem tech nejmensich nic nezkazis, max ti zbude jeste na doma.
V Náchodě v porodnici mají sponzora,takže každá maminka dostane na miminko 1 balík (28 plen).
na Mělníku jsem dostávala jednorázové plenky průběžně, sestry vše doplňovaly ráno i večer (plínky, žínky, čisté oblečky), svoje plíny jsem měla s sebou, ale nepotřebovala jsem ani jednu.
Nemocnice Vsetín - my jsme museli mít svoje, na 6 denní pobyt stačil 1 balík Pampers New Born.
V Kroměříži nedávali ani před 4 lety, ani před rokem, každý pěkně svoje 🙂
to si musis zjistiti primo v porodce kam se chystas. treba u nas se dostava 5 plin na den, jinak svoje. kosmetika a vse na mimi je erar, krome vlhcenych ubrousku.
Já rodila ve FM.Plínku malý dostal jen po porodu, jinak své. Nesouhlasím s ffiinnkkaa, malého jsem měla na fotoléčbě 2,5dne a jeho plenky nikomu nedávali. Vložky jsem dostala na porodním sále,pak už jsme měly své vlastní. Toaleťák byl,ale ten obyčejný,drsný,přinesla jsem si z domu Zewu. Na miminka bylo erární oblečení,nebyl problém kdykoliv poprosit o čisté,to samé i košile a župany. Vlastní jsem neměla vůbec. Kosmetika na malého byla, svoje jsem používala vlh. ubrousky a Bepanthen.
Myslím si,že to není povinností porodnice dodávat vložky a plínky, přece jen každé sedí něco jiného a ne vždy "zadarmo" je to dobré. Raději si vše zabalím a pak třeba budu příjemně překvapená🙂
ahojky 🙂 ,
u nás ve zlíně taky pěkně svoje .jen látkové byly erární 😉 .měla jsem sebou balík pampers newborn a na pobyt tam stačily 😉.
o vložkách a toaleťáku nemluvě.
Já rodila v Hořovicích. Jednorázové pleny dávali po celou dobu pobytu, ale nevím přesně, jaký byl "příděl" na den 🙂 Přišla sanitářka a podle počtu miminek na pokoji doplnila pleny. Stejně tak jsem dostala erární vložky, kosmetiku a oblečení na malého, košile pro mne a látkové pleny. Jediné, co nedávali byly kalhotky. Když si ale vezmeš 1 balík svých plínek, tak tím nic nezkazíš, ale hlavně by Ti v porodnici měli říct, co u nich budeš a nebudeš potřebovat 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ve F-M ne. A navíc tam berou ty tvoje pro jiná miminka. Děs