Co znamená observační pokoj?

lluucc
20. kvě 2016

Ahoj, rozhoduji se mezi dvěma porodnicema a jedna z nich uvádí, že mají observační pokoj.
Cituji: ,,První dobu porodní tráví rodičky v závislosti na stavu a nálezu na porodních cestách na observačním pokoji, posléze na porodním boxu. Rodička je připravována k porodu v místnosti, zvlášť k tomu účelu určené. Příprava je individuální ."
Znamená to že to je taková ta ,,hekárna? A až když už budu rodit, tak mě převezou na porodní sál, nebo je to jen pro ty co přijedou dřív (planý poplach) a ať nemusí jezdit zpátky domů?
Ta druhá porodnice má uvedeno, že když rodička přijede, je hned umístěna na porodní box, kde je celou dobu porodu.
Předem moc děkuji za odpovědi a názory 🙂

werumka
20. kvě 2016

Observační pokoj je hekárna - básnicky řečeno "pokoj na pozorování" 🙂 Pokud volíš soukromí, volila bych druhou možnost, kde jsi hned na porodním pokoji a už se nikam nepřesouváš. Na hekárně se většinou tráví většina první doby porodní (což je ta nejdelší)...

nika82
20. kvě 2016

tak na internete som našla niečo taketo, proste miestnosť kde je viac posteli a su oddelené len stenou na koleckách

tehulka12
20. kvě 2016

Jo, přesně to to znamená - hekárna

betelgeuzz
20. kvě 2016

Ne vždy to musí vypadat jako na obrázku, v místní porodnici taky mají zvlášť pokoj pro 1. dobu porodní, ale na něm je rodička sama, nebo s partnerem, není to velká místnost pro x lidí. Na porodní box se přesouvá pak na druhou dobu porodní. Já rodila jinde, kde po příjmu jdeš hned na box, kde trávíš celý porod. Nejlepší je zajít na prohlídku.

slunea
20. kvě 2016

Taky si myslím, že nejlepší je si zajít na prohlídku a poptat se.

Do Karviné se jdeme podívat teď v úterý, mám v plánu se jich na to zeptat - odkdy budu moct být na boxu. Na předporodním kurzu nám taky říkali, že když to ještě na porod nebude, můžeme se klidně vrátit domů a přijet později (pokud nebude odteklá plodovka).

A taky to, že porodnice nepíše o tom, že by měla observační pokoj, neznamená, že ho nemá. Zrovna před týdnem jsem si na něm poležela v Porubě. Spolubydlící tam byly třeba s odtokem plodovky, na vyvolávání (kvůli přenášení), ale taky s kontrakcemi a nálezem, který na porod ještě nevypadal (nakonec paní šla ještě domů). U paní s vyvolávačkou čekali, až se otevře na 4cm, než ji poslali na box. Ale většina jde asi na box rovnou - soudím podle toho, že v pátek večer měli všech 5 plných a z mého pokoje (ty tam jsou asi 2) odešla jedna, možná 2.

iveta93
21. kvě 2016

Ano hekárna. Já byla na vyvolání a byla jsem za něj ráda. Měla jsem svůj klid a hopsala si na míči. Na box jsem šla až na poslední monitor a to už mě tam nechali. Ale tam jsem neměla pořádně klid, pořád tam někdo chodil, bylo na mě vidět z chodby (ne, že by mě to v tu chvíli trápilo).

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru