Maminky co jste rodily v Neratovicich poradte co vse zabalit a co je zbytecne?Dekuji za odtoved.
Dekuju za info,strasej me ze musim mit vse svoje
Já měla k dispozici nemocniční kosili, poporodní vložky, pro dite oblečky, pleny, rybilku, líh na pupík, zavinovacku. Půjčili mi kojící polštář, odsavacku mléka..jako dárek jsem dostala balíček kosmetiky manufaktura pro miminko, kde byla mycí emulze, šampón a tělové mléko.
Teď jsem koukala na jejich stránky, už ten seznam mají kratší. Vzala bych si teda svoje poporodni kalhotky a gel z dubové kůry.
@evaamy asi jsem tele ale na co je ten gel?Takze jen svoje vlozky do podprdy?
@lucivalesova vložky do podprdy, jednorázové kalhotky, vložky, určitě i menší balení vlhčených ubrousků, něco po miminko a kosmetiku pro sebe... upřímně, proč tě straší, že máš mít něco svého, já měla raději vše svoje než se někam chodit prosit o 2 vložky 🙂 ale to je na každém. A dubová kůra je na hojení po porodu ať už po nástřihu nebo po SC šití
Jasne,ze vse vetsinou sve,tam slo spis o veci pro maleho jako obleceni,teplomer,vaticky atd.
Koupila jsem si mateřský balíček a tam bylo všechno co jsem potřebovala pro sebe i miminko. Navíc jsem si koupila jen jednorázové kalhotky.
Vložky do podprsenky jsem nepotřebovala, Mliko se mi udělalo až doma. Podprsenku jsem taky nepotřebovala, byla jsem celou dobu v kosili nebo jen v kalhotkách. Na jednoluzaku proč ne. Oblečení pro malého hlavně až pojedete domu 😉, teploměr do porodnice nepotřebuješ, vaticky už si nepamatuji.
@lucivalesova gel na hemoroidy.
oblečení v porodnici je erár, svoje až na převoz domu, teploměr taky jejich ten určitě nosit nemusíš a vatičky nevím jaké myslíš, ale buničina a věci k ošetření pupíku mají standartně na porodnici. Kosmetiku na mimi ani mít nemusíš jestli nechceš něco speciálního, oni v ničem miminka nedoporučují koupat a mazat, na zadeček ti nějakou mast poskytnou buďto dělanou nebo malou rybilku, sudocrem. Ale pro sebe jsem si balila vše, byla jsem ráda, že to mám a nemusím si pro nic chodit. Přece jen na oddělení ti pomáhají hlavně kvůli miminku ne, aby tě zásobovali vložkami. V tom seznamu je to celkem srozumitelné, tak podle toho se zařiď.
Ja rodila v breznu v Neratkach, mela jsem veci pro sebe (kalhotky jsme dostali a vlozky byli na pokojich k dispozici na wc). Pro mimco s sebou jen vlhcene ubrousky, vse ostatni pro mimi bylo k dispozici. Byla jsem nejdriov na 3-luzaku, pak na nadstandard. Myslim, ze na 4-luzaku neni nic (psali to na netu). Jidla bylo min a piti mi muz take vozil. Sestricky byli zlaty a ochotny se vsim pomoci.
@lucanedvedova * vlozky byly
Podívej se na web, měl by tam být seznam, předpokládám. Já měla sbaleno pantofle (obyč a do sprchy), košile, síťované kalhotky, teplé ponožky, jelení lůj, neperlivou vodu, komplet doklady, ručníky, malé ručníky z IKEA na spodek (měla jsem je na jedno použití), kalhotky, košili (ale využívala jsem hlavně erár), župan, kojící podprsenky, vložky jsem dostala, hygienu, Bepanthen na bradavky a dětský zadeček, tuhé mýdlo Sebamed na spodek (lepší než gely, lépe se vymývá), měkký toaleťák, kruh na sezení... Pití a ovoce mi vozily návštěvy 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, hlavně si vem nebo nech dovazet jídlo a pití, je ho tam málo. A vlhčené ubrousky. Jinak snad vše jsem měla k dispozici. Na webu měli seznam co si máme vzít a nakonec jsem to všechno ani nepotrebovala. Ale je to už rok a půl a měla jsem nadstandart jednoluzak.